reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
To jeszcze większe zagrożenie dla małej dzidzi. Ale ważne że jest wszystko w porządku. Termin porodu mam na 28.01.2018. Jestem z okolic Krakowa. Teraz mam wizytę usg w poniedziałek z powodu tego krwiaka. A później 18.07 USG genetyczne
nie zrozumiałam co jest większym zagrożeniem?

reklama
No to naprawdę chora sytuacja. Mąż nie może jakoś na to wszystko wpłynąć? Przecież ty też musisz na siebie uważać o siebie dbać.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż już wychodzi z siebie, on dosadnie przedstawia teściowej co o tym sądzi i zawsze kończy sie to tym, ze tesciowa broni Wiktorii i obrywa Mateusz.
A zeby było śmieszniej, teraz jest remont pokoju wiktorii i to ja sprzątałam największy syf, nie ona a i tak nas zjebano że my nic nie robimy [emoji23][emoji23]Paranoja! Małp w naszym cyrku nie brakuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż już wychodzi z siebie, on dosadnie przedstawia teściowej co o tym sądzi i zawsze kończy sie to tym, ze tesciowa broni Wiktorii i obrywa Mateusz.
A zeby było śmieszniej, teraz jest remont pokoju wiktorii i to ja sprzątałam największy syf, nie ona a i tak nas zjebano że my nic nie robimy [emoji23][emoji23]Paranoja! Małp w naszym cyrku nie brakuje.

No to macie nie ciekawą sytuację. Przepraszam Cię ale jeśli by ktoś tak mnie traktował to bym faktycznie sprzątała tylko po sobie i to z czego korzystam. Wtedy niech sobie mówią co chcą

@jolka1222 skąd dokładnie jesteś?
Może jak się krwiak wchłonie to łożysko się zaklepi? Ja się właśnie tego bardzo bałam, żeby czasem łożysko się nie umiejscowiło tam, gdzie był krwiak.

Ja również mimo brzuszka wysypiam sie, w dodatku nadal śpię na brzuchu i jest mi bardzo wygodnie! Nie wiem czy to wpływa na dziecko i czy powinno sie spac na brzuchu ale nic nie poradzę na to, ze podczas snu przewracam sie na brzuch :)
Ubranka jak i cała wyprawka po 20 tc, a nawet bliżej 30 tc. Teraz nic. Nie mam miejsca, dom w rozsypce, a przenosić to wszystko z jednego domu do drugiego nie ma sensu.
A Apropo mieszkania z teściami... wyjechali w środę i wrócili dzis, wczoraj mimo iż z pracy wyszłam po 18, zrobiłam zakupy, zrobiłam zapiekankę, odkurzyłam cały dom (300m2) i umylam wszędzie podłogę, maz dzwoni dzis do mnie ze szanowna tesciowa uznała ze my nic nie robimy, podłoga brudna a na wycieraczce pod drzwiami jest... piasek!!!! Powiem wam ze jestem tak zdołowana a zarazem tak wściekła ze boje sie konfrontacji z teściowa, ze po prostu jej wygarnę co sadze o takim dopierda****u się o pierdoly. Mieszka z nami 19 letnia siostra męża ktora dupska nie ruszy bo przecież ona jest młoda, musi sie pomalować i wyszaleć, a ja z brzuchem bede robic wszystko, po pracy, a moj maz ktory tyra na kopalni bedzie jej jeszcze podłogi mył, mimo iż my korzystamy tylko głownie z dołu...
Tak mnie zniechęciła ze nie chce mi sie isc na grilla do znajomych, mam ochote siedzieć w domu i ryczeć z tej bezsilności.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
nie daj sobie robic krzywdy typu nie pojscie na grilla bo pozwolisz Jej sobie wejsc na glowe...ja bym powiedziala na spokojnie to co napisalas. powinno dotrzec

No to macie nie ciekawą sytuację. Przepraszam Cię ale jeśli by ktoś tak mnie traktował to bym faktycznie sprzątała tylko po sobie i to z czego korzystam. Wtedy niech sobie mówią co chcą

My tak robimy :) Mamy swoje 70metrow, swoją łazienkę i nikt nam tego nie sprząta, sprzątamy to my. Mamy wspólna kuchnie i zmywarkę ale nigdy po sobie nic nie zostawiamy, jedynie co mamy wspólne to przedpokój. I to o niego jest głownie awantura, ja przyznaje, myje go raz w tygodniu bo uważam ze nie ma potrzeby myć go cześciej a jezeli widze ze jednak trzeba, robie to. Ale jak widac, nie jest to w ogole doceniane ;)

Powiem Ci, że mieszkaliśmy półtora roku z moimi rodzicami i to były półtora roczne wakacje! Dla mnie i dla męża! Maz oficjalnie powiedział ze bliżej mu do moich rodziców niz do swoich. Moi rodzice potrafią docenić to ze ktoś cos zrobi, a tutaj potrafią tylko wszcząć awanturę o dupsy i popsuć atmosferę w całej rodzinie. Zanim wprowadziliśmy sie do teściów, maz chciał wynająć mieszkanie bo wiedział ze nas to psychicznie zmęczy... i żałuje ze tego nie zrobiliśmy. I najgorsze jest to ze tesciowa ma 47 lat! Młoda babka, naprawdę czasem tak zajebista ze czuje sie jak w towarzystwie koleżanek. A czasem mam wrażenie ze to najgorsza osoba jaka znam.

Jak macie możliwość to ja bym zdecydowała się na wynajem. Po urodzeniu dziecka będzie jeszcze gorzej

@jolka1222 skąd dokładnie jesteś?
Może jak się krwiak wchłonie to łożysko się zaklepi? Ja się właśnie tego bardzo bałam, żeby czasem łożysko się nie umiejscowiło tam, gdzie był krwiak.
Jeszcze poza Skawiną mieszkam. Taka mała miejscowość Krzęcin. Tak właśnie powinno być. Już po prostu nie mogę się doczekać USG w poniedziałek i co powie lekarz. Tyle dobrze że mój 5letni syn jest bardzo wyrozumiały i dużo grzeczniejszy.

reklama
nie daj sobie robic krzywdy typu nie pojscie na grilla bo pozwolisz Jej sobie wejsc na glowe...ja bym powiedziala na spokojnie to co napisalas. powinno dotrzec

Poszłam na górę pogadać z nią ale jej nie zastałam. Nie widziałam sie z nią jeszcze i nie mam na to w ogole ochoty. Wyjdziemy z domu tez ukradkiem, pozamykamy nasz pokój, kota w nim zeby pretensji nie było ze sierść fruwa i chyba pora sie odciąć.

Do góry