reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tita super wiadomości ;)

Malinka teraz tez nią miałam zleconych badań...

Mi sie wydaje ze kobiety były takie same, ale sie nie oszczędzały bo wszystko zrobić trzeba było i koniec, pole, stajnia, zwierzęta i przy tym gromadka dzieci- samo sie nie zrobi.
Teraz kobiety maja łatwiej wiec mogą więcej sie oszczędzać ;)

Nie kupujcie za wiele 56 bo dzieciak moze okazać sie duży ;) moja tydzien tylko wciskała sie w roz 56 potem odrazu 62 z reszta z tego tez raz dwa wyrosła połowy ciuchów zakupionych nie miała na sobie ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
no tez tak uwazam, ale nie bylo 62:( a M sie tak zakochal, ze sie zgodzilam wziac i sie smieje, ze moze starczy na wyjscie ze szpitala:D a jak nie to komus oddam tyle ciaz dookola, ale w sumie same chlopaki sie szykują:p

reklama
Moja prababcia urodziła tylko jedno dziecko, i to w wieku 37 lat...
Podejrzewam, że moja beznadziejna rezerwa jajnikowa może być dziedziczna.
Choć nawet moja własna matka mi przywaliła, mówiąc, że to pewnie moja wina, bo tak długo zwlekałam, albo za długo brałam tabletki antykoncepcyjne (fakt, długo nie byłam gotowa zostać mamą, myślałam nawet że nigdy nie będę).
Ale kurczę o sytuacji mojej prababci nikt jakby "nie pamięta". Nie wiem ile dzieci straciła, i jak długo na to jedne wyczekane czekała.
Zapewne cierpiała w samotności, bo w tamtych czasach to nie był temat do dyskusji.
Kejka Twoja mama nie powinna tak mowic! ja wcale pozno nie zaczelam i co...to nie ma nic do rzeczy. Jak ktos ma miec dzieci to zajdzie i w wieku 40lat a jak ktos ma problemy to przy 20stce juz bedzie problem

Dziewczynki, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

@dreamscometrue ja właśnie też stwierdziłam, że resztę wezmę większe. Bo patrząc na mnie i mojego brata to nie wiem czy bobo się zmieści (wagi ponad 4 kg, a ja to prawie 5, przy czym mój mąż znowu miał chyba nie całe 3 kg bo był wcześniaczkiem, ale nie widać tego po nim). W razie co zaopatrzę się w kilka sztuk, najwyżej będzie na pierwsze 2 tyg. Ja się nie mogłam oprzeć temu komplecikowi, szczególnie czapce i już czekam na paczuszkę :D

Dobrze, że dziewczyny napisały, bo miałam właśnie pytać jak z rozmiarami ciuszków u tych, które już maja dzidziolka :-)

Aqatam i Parolka powodzenia na usg ! ;)

Dreamscometrue a moze okaże sie drobniutka i poslozy wam dłużej ;)

Dziewczynki, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

@dreamscometrue ja właśnie też stwierdziłam, że resztę wezmę większe. Bo patrząc na mnie i mojego brata to nie wiem czy bobo się zmieści (wagi ponad 4 kg, a ja to prawie 5, przy czym mój mąż znowu miał chyba nie całe 3 kg bo był wcześniaczkiem, ale nie widać tego po nim). W razie co zaopatrzę się w kilka sztuk, najwyżej będzie na pierwsze 2 tyg. Ja się nie mogłam oprzeć temu komplecikowi, szczególnie czapce i już czekam na paczuszkę :D

Dobrze, że dziewczyny napisały, bo miałam właśnie pytać jak z rozmiarami ciuszków u tych, które już maja dzidziolka :-)
no ja chyba ostroznie bede z tym 56cm ale pare sztuk kupie na wszelki wypadek...poza tym w trakcie ciazy bedziemy widzialy jakie dzieci sa duze ;) teraz ciezko powiedziec. wrzuc fotę jak dostaniesz ciuszki:D

Aqatam i Parolka powodzenia na usg ! ;)

Dreamscometrue a moze okaże sie drobniutka i poslozy wam dłużej ;)

no właśnie nie wiem jak teraz juz wyskoczyla do przodu o 3 dni;)) ale wole zeby za duza nie byla bo ja raczej do wielkoludow nie naleze, niska jestem i b. duze dziecko ciezej urodzic mi bedzie...

Dreamscometrue moja teściowa jest bardzo drobna niziutka i jak rodziła to szczuplutka a mój maz ważył 4,5 kg u wcale nie był to ciężki poród ;)

Dreamscometrue moja teściowa jest bardzo drobna niziutka i jak rodziła to szczuplutka a mój maz ważył 4,5 kg u wcale nie był to ciężki poród ;)

pocieszające :) ja nie wiem czy u mnie nie bedzie wskazania do cc ze wzg na duza wade wzroku -9.5 i -8.5 badane w pazdzierniku....

reklama
Witam :)
normalnie to już uzależnienie od was :p
Wszystkim wizytującym powodzenie :*

@dreamscometrue dzwoniłam wczoraj wieczorem do mamy czy nie chce na sobotę zrobić kopytek :D, ale zobaczymy bo mówi że u nich wszyscy na diecie...

Co do ubranek to u mnie było tak: pierwsza córa urodziła się 52 cm, po miesiącu nosiłyśmy już ubranka 68 czasem jeszcze 62, rosła jak na drożdżach i do teraz tak ma bo ma 10 lat a wzrostu prawie 150 i jest dużo wyższa niż reszta dziewczynek z klasy, ale druga córa przez pierwsze trzy miesiące nosiła ubranka do rozmiaru 62, więc u nas długo sprawdziły się te maleńkie ubranka
ogólnie jak sama zauważyłam to mogę wam podpowiedzieć że ubranka ze smyka, reserved, h&m i z Lidla są w miarę uniwersalne tzn. starczają na dłużej bo często ubranko z metką np 62 śmiało można było założyć na mniejsze dziecko i śmiało się jeszcze mieści na dziecko które z innych firm nosi ubranka już 68. Jakoś tak fajnie są uszyte

Do góry