reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny jaki macie kolor śluzu? Sorry za bezpośrednie pytanie, ale mi się skończyły te krwawienia i teraz mam taki trudny do określenia kolor śluzu, jasny zoltobezowobrazowy [emoji23] nie umiem określić, nie wiem czy mogę go uznać za prawidlowa wydzielinę.
1498415406-aaaaaa.png
coś takiego nawet trochę jaśniejszy coś takiego
1498415887-aaaaaa.png

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Ostatnia edycja:
reklama
To sie ciesz, ze udalo sie bez leczenia [emoji16] my mamy ciążę dzięki in vitro... stracha przed porodem też mam, ale stare baby jesteśmy bez urazy [emoji16] damy radę! Ja od dawna jestem na zwolnieniu, tych problemów nie mam. Ale może ciąża da Ci pracować spokojnie [emoji5] różnie to bywa [emoji5]

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]
U mnie zwolnienie nie wchodzi w gre bo nie mialabym do czego wracac, takie klimaty :/

Oj tak rozkojarzenie to moje drugie imię teraz... ostatnio wjechała w krawężnik ;/
A dzis w nocy zapomniałam ze miałam dziecku mleko zrobić i po drodze zamiast do kuchni trafiłam do laznieki na siusiu [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bylam juz na dwoch :D ale nastepna 21.07

A jesli mam napisac cos o sobie to moze najwazniejsze, ze to pierwsza ciaza z zaskoczenia. Choruje na Hashi, mam problem z nadnerczami, myslelismy z mezem, ze raczej nic z tego nie bedzie, 7 lat po slubie itp, a tu suprajz w dzien matki :) Wiedzialam, ze cos jest "nie tak" no i mialam nosa. Bez lekow, interwencji lekarza, od tak.
W sumie to juz 9 tydzien, juz albo dopiero, ale u mnie to raczej mieszanka przerazenia i szoku, chociaz maz szaleje ze szczescia i czeka na corke :)
Chyba to jeszcze do mnie nie dociera, bo zawsze na kwestie macierzynstwa patrzylam przez pryzmat miliona obowiazkow, wiecznego strachu o dziecko i tego porodu, ktory tak mnie przeraza, ze szkoda slow :D Boje sie nawet do dentysty chodzic, w szpitalu bylam raz, wycinali mi migdalki i sie na wlasne zyczenie wypisalam 2 dni po zabiegu :p No nie wiem czy nie beda mnie musieli pasami przypinac :D
Poza tym od pol roku pracuje w nowej firmie, zawsze bylam mega aktywna zawodowo, 156 tysiecy dodatkowych zlecen, podyplomowek, a tu trzeba bedzie szefunciowi powiedziec jaka jest sytuacja i zwolnic tempo. Jeszcze tego nie zrobilam i to jest kolejna rzecz, ktora mnie przeraza :D
Ogolnie wychodze na strasznego tchorza, a zaraz 31 stuknie.

Cześć Guanta,
Jesteśmy na podobnym etapie, dzień różnicy, ja mam termin na 26 stycznia. [emoji846]

A prenatalne będę miała 15 lipca, je można zrobić tylko do 13t i któregoś dnia chyba - jak myślisz o ich zrobieniu to powinnaś się dowiedzieć czy mogą Ci zrobić wtedy kiedy masz następną wizytę.

U mnie zmęczenie jest potworne i mimo że zawsze miałam tysiąc zajęć (udzielam się też w wolontariacie) to teraz po powrocie z pracy konieczna drzemka, bez niej nie mogę funkcjonować...

Cześć Guanta,
Jesteśmy na podobnym etapie, dzień różnicy, ja mam termin na 26 stycznia. [emoji846]

A prenatalne będę miała 15 lipca, je można zrobić tylko do 13t i któregoś dnia chyba - jak myślisz o ich zrobieniu to powinnaś się dowiedzieć czy mogą Ci zrobić wtedy kiedy masz następną wizytę.

U mnie zmęczenie jest potworne i mimo że zawsze miałam tysiąc zajęć (udzielam się też w wolontariacie) to teraz po powrocie z pracy konieczna drzemka, bez niej nie mogę funkcjonować...
Prenatalne mam zrobic miedzy 6-26 lipca, 350 u nas ta przyjemnosc kosztuje.

Prenatalne mam zrobic miedzy 6-26 lipca, 350 u nas ta przyjemnosc kosztuje.

No to niemało.
Czyli musisz je zrobić gdzieś indziej, tak, nie u swojego lekarza?

Ja nawet nie wiem ile będę musiała zapłacić, chodzę do prywatnego ginekologa i nie pytałam czy będzie kosztować więcej niż normalna wizyta z usg.

Fajnie, że dołączyłaś, bo tu większość dziewczyn dużo do przodu jest i czuję się tak na szarym końcu. [emoji6]
I doczekać się nie mogę 13 tygodnia, bo wtedy lecę do Polski i chcę powiedzieć dziadkom i dalszej rodzinie [emoji4]

No to niemało.
Czyli musisz je zrobić gdzieś indziej, tak, nie u swojego lekarza?

Ja nawet nie wiem ile będę musiała zapłacić, chodzę do prywatnego ginekologa i nie pytałam czy będzie kosztować więcej niż normalna wizyta z usg.

Fajnie, że dołączyłaś, bo tu większość dziewczyn dużo do przodu jest i czuję się tak na szarym końcu. [emoji6]
I doczekać się nie mogę 13 tygodnia, bo wtedy lecę do Polski i chcę powiedzieć dziadkom i dalszej rodzinie [emoji4]
Moj lekarz polecil mi dr Hoppe z Olsztyna no i tam bede dzwonic. Do lekarza chodze tylko prywatnie, wyniki tak samo. Nie mam zdrowia psychicznego na nfz ;-)

reklama
@Guanta jak bym o sobie czytała przed pierwszą ciążą :) też mi się nie śpieszylo do macierzyństwa, a teraz świata poza dzieckiem nie widze chociaż pierwsze pół roku było cięzkie.

@dreamscometrue ja codziennie wcinam podwójna porcje obiadu :D

Odliczam czas do piątku, mam kolejną wizytę.

Do góry