reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry dziewczyny. Ja dzisiaj trochę z innej beczki. Chciałabym znać wasze opinie na temat detektorów tętna płodu. Czy któraś z was używała takie urządzenia, jeśli tak, to jak się sprawdzało? Ja osobiście zaczynam się zastanawiać na tym jako ciekawym gadżetem, biorąc pod uwagę że angelsound można kupić za około 120 zł, a słyszałam raczej pozytywne opinie. Co o tym myślicie?

reklama
Mnie totalnie wywaliło przez weekend, ale coś się dziwić, jak żywię się głownie ciastem! Wiem, ze niezdrowo, ale córci akurat dwie imprezy urodzinowe robiliśmy (tzn.druga jest dziś, pierwsza była wczoraj) i został tort i ciasta, a ja strasznie nie lubię wyrzucać jedzenia :( I tak oto choć przez ponad rok słodyczy unikałam jak ognia, tak przez jeden weekend nadrobiłam za wszystkie czasy :( na wagę nie wejdę, bo zaczęłabym płakać....

Dzień dobry dziewczyny. Ja dzisiaj trochę z innej beczki. Chciałabym znać wasze opinie na temat detektorów tętna płodu. Czy któraś z was używała takie urządzenia, jeśli tak, to jak się sprawdzało? Ja osobiście zaczynam się zastanawiać na tym jako ciekawym gadżetem, biorąc pod uwagę że angelsound można kupić za około 120 zł, a słyszałam raczej pozytywne opinie. Co o tym myślicie?
Ja ostatnio widziałam artykul o wadach typu ze kobiety zbyt często go używają co jest szkodliwe i złudnie sa uspokojone gdy usłyszą tętno plodu ale to nie znaczy jeszcze ze z dzieckiem wszystko ok. A jak nie mogą znalezc tętna to wpadają w panikę. Takie wady w tym artykule...ja nie kupuję bo mam często usg i nie jestem zbyt techniczna i pewnie bym panikowala ze nie słyszę tętna

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Ja w swojej pierwszej ciąży tez miałam detektor.
Uważam ze to fajna rzecz ale jeśli coś cię niepokoi np długo nie czujesz ruchów malucha absolutnie nie kieruj się wynikami tego urządzenia tylko jedz do szpitala. Pamiętaj ze to nie są profesjonalne urządzenia.
Położne czy pielęgniarki używające tego typu urządzeń miały specjalne szkolenia.
Może się wydawać to śmieszne bo co trudnego jest w obsłudze takiego urządzenia ale powyższe słowa są słowami mojej znajomej pielęgniarki i położnej która prowadziła moja ciąże.

Myśle ze przecież każda z nas uważa zdrowie maluszka ponad wszystko.

Oczywiście czytałam o tym że jak wydaję nam się że coś jest nie tak to należy się zgłosić do lekarza i nie patrzeć na urządzenie. Mnie bardziej kusi możliwość słuchania serduszka w domowym zaciszu, że nie trzeba czekać miesiąc do kolejnej wizyty. Dziwni mnie trochę że ktoś mógł pomyśleć że posiadanie takiej "zabawki" może zastąpić kontrole u lekarza w razie niepokojących objawów. Mi bardziej chodzi o to że tygodnie miedzy wizytami tak bardzo się dłużą, a szczególnie teraz kiedy jeszcze nie czuć ruchów dziecka fajnie by było mieć namacalny dowód że fasolka ma się dobrze. Wcześniej objawy sugerowały że ciąża się rozwija, a teraz mdłości powoli przechodzą.
Właśnie tutaj mam do ciebie pytanie Michasia. Czy położna po 16 tygodniu monitoruje bicie serca przy każdej wizycie i czy zleca badanie moczu co miesiąc?

Oczywiście czytałam o tym że jak wydaję nam się że coś jest nie tak to należy się zgłosić do lekarza i nie patrzeć na urządzenie. Mnie bardziej kusi możliwość słuchania serduszka w domowym zaciszu, że nie trzeba czekać miesiąc do kolejnej wizyty. Dziwni mnie trochę że ktoś mógł pomyśleć że posiadanie takiej "zabawki" może zastąpić kontrole u lekarza w razie niepokojących objawów. Mi bardziej chodzi o to że tygodnie miedzy wizytami tak bardzo się dłużą, a szczególnie teraz kiedy jeszcze nie czuć ruchów dziecka fajnie by było mieć namacalny dowód że fasolka ma się dobrze. Wcześniej objawy sugerowały że ciąża się rozwija, a teraz mdłości powoli przechodzą.
Właśnie tutaj mam do ciebie pytanie Michasia. Czy położna po 16 tygodniu monitoruje bicie serca przy każdej wizycie i czy zleca badanie moczu co miesiąc?

Tak. Sprawdza bicie serca przy każdej wizycie a jeśli chodzi o mocz to również sprawdza na każdej wizycie, jeśli zaniepokoi ja wynik ( mierzy to testerem- ale to chyba wiesz) wysyła do laboratorium.

Co do detektora tętna bardziej chodziło mi o to co napisała dreamscometrue ze wyczuwalne bicie serca nie zawsze świadczy o tym ze wszystko w porządku.
Ale fakt fajnie sobie posłuchać bicia serca[emoji6]

Hej dziewczyny,

Jestem po nieprzespanej nocy bo wczoraj na bieliznie I nocy zobaczylam brazowo czerwonawe smugi a do tego czuje w podbrzuszu jakbym byla w trakcie okresu... nie wiem czy jechac do szpitala na wszelki wypadek?

Co do detektora tetna to taki mam I w nocy sluchalam i znalazlam malenstwa bicie ktore pokazalo 152. Zajmuje to troche czasu zanim sie je znajdzie i faktycznie troche na chodzi dziwne mysli jak nie mozna jego znalesc.

Kurde nawet watpie czy ktos w niedziele robi tu w szpitalu usg....jestem skolowana

Hej dziewczyny,

Jestem po nieprzespanej nocy bo wczoraj na bieliznie I nocy zobaczylam brazowo czerwonawe smugi a do tego czuje w podbrzuszu jakbym byla w trakcie okresu... nie wiem czy jechac do szpitala na wszelki wypadek?

Co do detektora tetna to taki mam I w nocy sluchalam i znalazlam malenstwa bicie ktore pokazalo 152. Zajmuje to troche czasu zanim sie je znajdzie i faktycznie troche na chodzi dziwne mysli jak nie mozna jego znalesc.

Kurde nawet watpie czy ktos w niedziele robi tu w szpitalu usg....jestem skolowana
Ja teraz przy tym krwawieniu pojechalam na
IP. Nic ciekawego mi nie powiedzieli poza tym ze z dzieckiem ok i wziernikiem spotegowali mi krwawienie. O 7 rano pojechałam do kliniki moja gin dala dodatkowe zastrzyki i kazala leżeć. Ja bym wziela nospe i relanium i chwilę odczekala. Jak dalej cos by sie dzialo to szpital. Bierzesz coś dopochwowo? Bierzesz progesteron? Nie masz terminu miesiączki?

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

A u nas klotliwa atmosfera od rana, przez sasiadke :p przyszła taka że ja w łazience zalewamy... No i się okazało że rzeczywiście coś u nas cieknie i to prawdopodobnie w ścianie... A my kurcze generalny remont mieliśmy trzy lata temu i wcale mi się nie widzi żeby to kuc, sprawdzać i naprawiać... I jak tu człowiek ma się nie denerwować... ręce mi opadły... Mąż chciał sprawdzić, ruszył coś i teraz jestem bez wody w łazience....

reklama
Boże, dziewczyny, mam wrażenie ,że mój brzuch codziennie jest coraz większy [emoji3] Krępuje mnie już nawet chodzenie do sklepu, mieszkam w małej wiosce, bluzki już noszę szersze żeby nikt się nie domyślil jeszcze... ale i tak już czuję jak wszyscy patrzą na brzuch. Myślałam, że jeszcze chwilę będę go mogła ukryć... jutro skończę dopiero 13tc wg usg
Niech się patrzą. To przecież powód do dumy. Są takie bluzki dla kobiet w ciąży z napisami na brzuchu " śpię nie przeszkadzac"

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry