reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Magiczna83 ja biore 4 duphastony i zastrzyk z progesteronem. Spokojnie możesz wziąć duphaston

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

reklama
To sie nazywa Cyclogest 400 mg I pewnie jest to odpowiednik luteiny. Duphaston ma tylko 10mg tyle ze przechodzi przez zoladek wiec chyba moge wziac jedna....

@Magiczna myślę, że możesz. Podobno progesteron nie szkodzi dziecku.
A zaczęłaś już zmniejszać dawkę?
Też brałam cyclogest 400mg x 2, klinika radziła żeby odstawić całkiem (!) albo brać już tylko raz dziennie, ale po rozmowie z ginekologiem, który mnie uświadomił, że działanie tych czopków jest 12 godzin dostałam 200mg x 2.
Zaczęłam mniejszą dawkę od wczoraj.

Myślę, że powinnaś dziś leżeć i obserwować, jak plamienie się nasili od razu jechać na a&e. Tylko że tam to pewnie czekałoby cię trochę czekania na przyjęcie.

Dziewczyny, czy wy też robicie się takie ramoty?
Mi wszystko z rąk leci, a wczoraj jak jechałam samochodem to ciągle byłam rozkojarzona, aż kilka razy prawie wjechałam komuś w tyłek.
No i zbiłam już 3 szklanki w tym tygodniu... [emoji15]

Dziewczyny, czy wy też robicie się takie ramoty?
Mi wszystko z rąk leci, a wczoraj jak jechałam samochodem to ciągle byłam rozkojarzona, aż kilka razy prawie wjechałam komuś w tyłek.
No i zbiłam już 3 szklanki w tym tygodniu... [emoji15]
Ja się trochę zapominam co miałam zrobić [emoji13]

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

A ja mam pytanie, czy Wam się już też tak często chce siku? Kojarzyłam że ten etap jakoś później następuje, a nie koło trzeciego miesiąca...

A ja mam pytanie, czy Wam się już też tak często chce siku? Kojarzyłam że ten etap jakoś później następuje, a nie koło trzeciego miesiąca...

Ja mam ciągle wrażenie pełnego pęcherza, a jak ide do łazienki to pare kropelek i tyle [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio przyjechałam na czerwonym świetle, bo go w ogóle nie zarejestrowałam... albo wyszłam na cały dzień z domu i go zapomniałam zamknąć. Masakra

Jeśli chodzi o dzisiaj to gdyby nie to, ze mój mąż jest w pracy, to byśmy się klocili od rana. Remont naszego mieszkania trwa już 8mcy (a ma 37m2), jest naprawdę niewiele do wykończenia, wystarczylby tydzień i byłoby bardzo przyjemnie. Ale mojemu mężowi się nie spieszy a uparł się, że wszystko zrobi sam i ten rozpiździel w całym domu doprowadza mnie do szału. Brakuje mi już cierpliwości [emoji20] także chodzę i sobie poplakuje po kątach.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry