reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny mam pytanie, głównie do tych, które biorą Eurhyrox N 25 albo ogólnie brały lub biorą inną dawkę tego leku.

Biorę go od zeszłego czwartku, na czczo, 30 minut przed jedzeniem tak jak kazała gin. Zauważyłam po 2-3 dniach, że rano pobolewa mnie brzuch i muszę iść z tego powodu do WC mimo, że wcześniej miałam straszne zaparcia, odkąd go biorę wszystko ustało. To akurat mnie cieszy. Ale zdarza się też że później i w ciągu dnia albo wieczorem też mnie pobolewa brzuch. Nie cały czas, choć wczoraj wieczorem to bałam się, że przegięłam z zakupami i sprzątaniem bo mnie trochę bardziej pobolewał. W sumie nic strasznie niepokojącego się nie dzieje... ale tak mnie to zaczyna martwić. Może macie jakieś doświadczenia? Zastanawiam się czy nie zadzwonić do mojej pani gin i nie podpytać o to. Chociaż zastanawiam się też czy tam się nie rozciąga to wszystko dalej i dlatego tak...

I momentami mam kołatania serca albo coś w stylu tego jakbym się zapowietrzała. O kołataniach serca mówiłam gin, ale nie zwróciła na to uwagi. To moja 1 ciąża i zaczynam trochę wariować. Bo ogólnie czuje się OK, jem, momentami mnie zakręci w żołądku, ale nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu. I też mam wrażenie, że ten żołądek to też od czasu jak zaczęłam brać ten lek. Coś w stylu niestrawności.

Pani gin wszystkie dotychczasowe objawy uznawała za normalne i prawidłowe... i sama już nie wiem co ja mam myśleć i robić. Odkąd zaczęłam brać ten lek nie minął jeszcze tydzień. Nie jest to tak uciążliwe żebym musiała to odstawić.
Ja biorę euthyrox 50 i jest ok. Ogólnie mam problem z wzięciem go bo mam odruch wymiotny dlatego że na czczo. Ale bólu brzucha po tym nie mam

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Ja biorę euthyrox 50 i jest ok. Ogólnie mam problem z wzięciem go bo mam odruch wymiotny dlatego że na czczo. Ale bólu brzucha po tym nie mam

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Właśnie u mnie nie ma problemu z braniem itd. Może jestem przewrażliwiona... i to są normalne pobolewania, a reszta się reguluje dzięki tej dawce bo czytałam, że przy niedoczynności też się pojawiają zaparcia, a teraz jak ręką odjął. Nie czuje się po tym źle w sumie. Tylko ten brzuch właśnie, ale ja byłam zawsze delikatna na każdy lek jaki dostawałam... albo łączę to nie potrzebnie z lekiem. Wczoraj już uważałam na to co jem bo myślałam, że może coś zjadłam, ale wygląda na to, że nie.

Właśnie u mnie nie ma problemu z braniem itd. Może jestem przewrażliwiona... i to są normalne pobolewania, a reszta się reguluje dzięki tej dawce bo czytałam, że przy niedoczynności też się pojawiają zaparcia, a teraz jak ręką odjął. Nie czuje się po tym źle w sumie. Tylko ten brzuch właśnie, ale ja byłam zawsze delikatna na każdy lek jaki dostawałam... albo łączę to nie potrzebnie z lekiem. Wczoraj już uważałam na to co jem bo myślałam, że może coś zjadłam, ale wygląda na to, że nie.
Zapytaj lekarza, ale wydaje mi się, że to nie od tego [emoji6]

Zapytaj lekarza, ale wydaje mi się, że to nie od tego [emoji6]

Właśnie chyba do niej zadzwonię... i zapytam bo ja się dopatruje czegoś od leków, a może tak ma być albo ja wyolbrzymiam...

Dziewczyny mam pytanie, głównie do tych, które biorą Eurhyrox N 25 albo ogólnie brały lub biorą inną dawkę tego leku.

Biorę go od zeszłego czwartku, na czczo, 30 minut przed jedzeniem tak jak kazała gin. Zauważyłam po 2-3 dniach, że rano pobolewa mnie brzuch i muszę iść z tego powodu do WC mimo, że wcześniej miałam straszne zaparcia, odkąd go biorę wszystko ustało. To akurat mnie cieszy. Ale zdarza się też że później i w ciągu dnia albo wieczorem też mnie pobolewa brzuch. Nie cały czas, choć wczoraj wieczorem to bałam się, że przegięłam z zakupami i sprzątaniem bo mnie trochę bardziej pobolewał. W sumie nic strasznie niepokojącego się nie dzieje... ale tak mnie to zaczyna martwić. Może macie jakieś doświadczenia? Zastanawiam się czy nie zadzwonić do mojej pani gin i nie podpytać o to. Chociaż zastanawiam się też czy tam się nie rozciąga to wszystko dalej i dlatego tak...

I momentami mam kołatania serca albo coś w stylu tego jakbym się zapowietrzała. O kołataniach serca mówiłam gin, ale nie zwróciła na to uwagi. To moja 1 ciąża i zaczynam trochę wariować. Bo ogólnie czuje się OK, jem, momentami mnie zakręci w żołądku, ale nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu. I też mam wrażenie, że ten żołądek to też od czasu jak zaczęłam brać ten lek. Coś w stylu niestrawności.

Pani gin wszystkie dotychczasowe objawy uznawała za normalne i prawidłowe... i sama już nie wiem co ja mam myśleć i robić. Odkąd zaczęłam brać ten lek nie minął jeszcze tydzień. Nie jest to tak uciążliwe żebym musiała to odstawić.

Ja biorę dawkę 150 i 175 na przemiennie i nie mam żadnych dolegliwości.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kass mam napisane "badania prenatalne" ale wiem ze papa tez bo w poprzedniej ciazy miałam robione i usg i badanie z krwi.

Monia moze był za bardzo ruchliwy bobas zeby go zmierzyć ? ;)

Xssenia, aaniaa, Michasia powodzenia na wizytach ! ;)

Szarotka ja Biore euthyrox 112,5 i żadnych objawów nie mam. To hormon wiec wydaje mi sie ze nie powinnaś miec żadnych złych objawów.
Moze to zbieg okoliczności, a brzuch w ciazy pobolewa bo wszystko sie rozciąga, macica, skóra i narządy sie przesowaja zeby zrobić miejsce dzidziusiowi ;)

A jakie masz ciśnienie ? Przy nieuniormowanej tarczycy jednym z objawów jest właśnie kołatanie serca (niw wszyscy je maja)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@szarotka ja biorę 50, godzinę przed jedzeniem.
Zanim zaczęłam brać lek, miałam kołatanie serca - bierzesz go krótko, więc może jeszcze nie zaczął w pełni działać.
Ale bólu brzucha nigdy od niego nie miałam.
Najlepiej porozmawiaj z lekarzem jak masz wątpliwości.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1497424523-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry