reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Cześć dziewczyny !

Bardzo cieszę się z waszych pozytywnych wizyt i pierwszych wzruszeń-będzie ich jeszcze mnóstwo [emoji6]

Przykro mi z powodu małych-wielkich tragedii ( sama tez mam taka za sobą wiec wiem jak się czujecie) Grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki.

Ktoś pytał czy są mamy po trzydziestce ?
Tak,ja mam 32,5 [emoji6]

Kwas foliowy to chyba tylko raz dziennie ?!
No chyba ze lekarz zaleci inaczej.

Dziewczyny nie porównujcie swoich wyników tak bardzo bo niepotrzebnie się stresujcie. Pamiętajcie ze każda z was jest inna, ma inny cykl i tryb życia i kropki rozwijają się swoim tempem.

Nie stresujcie się ale cieszcie się aspektami ciąży.
Ja na przykład dużo śpię ma brzuchu póki mogę [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

W UK leje od dwóch dni[emoji853]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja biorę folik mama 2/3, tak mi zaleciła Pani doktor ze względu na to że oprócz kwasu foliowego zawiera też wit. D, biorę 2 razy dziennie, bo tak krzyczy ulotka
kwas foliowy jedną tabletkę i wit. D 2000 j.

Cześć dziewczyny !

Bardzo cieszę się z waszych pozytywnych wizyt i pierwszych wzruszeń-będzie ich jeszcze mnóstwo [emoji6]

Przykro mi z powodu małych-wielkich tragedii ( sama tez mam taka za sobą wiec wiem jak się czujecie) Grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki.

Ktoś pytał czy są mamy po trzydziestce ?
Tak,ja mam 32,5 [emoji6]

Kwas foliowy to chyba tylko raz dziennie ?!
No chyba ze lekarz zaleci inaczej.

Dziewczyny nie porównujcie swoich wyników tak bardzo bo niepotrzebnie się stresujcie. Pamiętajcie ze każda z was jest inna, ma inny cykl i tryb życia i kropki rozwijają się swoim tempem.

Nie stresujcie się ale cieszcie się aspektami ciąży.
Ja na przykład dużo śpię ma brzuchu póki mogę [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

W UK leje od dwóch dni[emoji853]

Miałam pisać i zapomniałam mi w listopadzie stuknęła trzydziestka

Ja też korzystam póki jeszcze mogę z luksusów spania na brzuchu :D

Rzeczywiście wcześnie masz kartę założona. Ja myśle ze w poniedziałek mi założy wtedy zacznę 9 tydz ;)

Hm... wiecie co ja miałam poprzednio w 11 tyg kartę założona ale lekarz wiedział ze od 4 tyg do niego chodziłam i zaświadczenie dostałam ;)

Mamaincognito gratuluje !! Super wieści jaka duża juz fasolka :D

Kesses spokojnie w 5 tyg jeszcze fasolki nie widać dopiero około 6 tyg ;*

Parolka powidzenia na wizycie ;)

Byłam dzis na pobraniu krwi zeszło mi do 10 !
Zrobiłam obiad, zjadłam i spaceruje z moim skarbem :)

Ja ogólnie jestem typem nerwusa ale w pierwszej jak i teraz bije ze mnie oaza spokoju. Na prawdę hormony mni zmieniają na plus.

Ja 27 :-D

Biore metylowany kwas foliowy i komplex femibion 1:) wiec kwasu duzo, ale mam mutacje Mthfr przy ktorej trzeba wiecej:)

Co dzis dobrego gotujecie na obiad?
Szukam natchnienia:-D

reklama
Cześć dziewczyny!
Nieśmiało się dołączam do grupy. Dzisiaj robiłam test- wyszła II kreseczka(jaśniejsza niż pierwsza, ale jest). Ostatnia miesiączka 19 kwietnia, więc tak sceptycznie podchodzę do tego czy to na pewno ciąża ;).
Czy któraś z was leczy się na niedoczynność tarczycy i ma hashimoto? Ja niestety biorę eutythrox 50 i trochę się tym wszystkim stresuje. Zastanawiam się czy można mieć test ciążowy fałszywie dodatni przez tą chorobę? Pozdrawiam :)

Do góry