reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kurde, dziewczyny, ja w ogóle nie wstaję w nocy na siku. Ja w ogóle chyba jestem kosmitą. Przez całą ciążę-wymiotów brak, ból piersi-brak, problemy ze snem-brak, mdłości-delikatne i bardzo rzadkie, katar-brak, żeby nie sporadyczne kłucia w podbrzuszu, dziwne napady głodu i zawroty głowy przy wstawaniu, to właściwie nie wiedziałabym czym jest ciąża.

reklama
Kurcze. Miałam sie nie stresować i nie panikować, ale... Kłuje mnie brzuch. Moze nie jest to silny ból, ale ciagly od 2_3h. Zaaplikowalam luteine i leżę. ... Lekko zmartwiona :(
Nie miałam tak wcześniej

Kurde, dziewczyny, ja w ogóle nie wstaję w nocy na siku. Ja w ogóle chyba jestem kosmitą. Przez całą ciążę-wymiotów brak, ból piersi-brak, problemy ze snem-brak, mdłości-delikatne i bardzo rzadkie, katar-brak, żeby nie sporadyczne kłucia w podbrzuszu, dziwne napady głodu i zawroty głowy przy wstawaniu, to właściwie nie wiedziałabym czym jest ciąża.
Też nie miałam mdłości.
Też nie wstaje w nocy na siku.
Problemów ze snem też nie mam.
Czuje się całkiem normalnie [emoji3]

Nie jesteś sama ;) Piersi nabrzmiały mi w pierwszych tygodniach, pobolewaly też we wczesnych tygodniach, wymiotów zero, mdłości może pare razy, na palcach u jednej ręki mozna policzyć. Jedynie co mi dawało znać że jednak jestem w ciazy to sporadyczne kłucia w brzuchu, ciągniecie więzadeł, zmeczenie i senność. Ale było to w 1 trymestrze, drugi... zaczęłam na L4 wiec nie licząc jelitowki zaczął się bardzo dobrze :) Niskie ciśnienie towarzyszy mi non stop wiec raczej pod katem ciazy na nie nie patrze :) Śpię od początku jak suseł, w nocy nie wstaje na siku. Nie zapeszajac - jestem zadowolona [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze. Miałam sie nie stresować i nie panikować, ale... Kłuje mnie brzuch. Moze nie jest to silny ból, ale ciagly od 2_3h. Zaaplikowalam luteine i leżę. ... Lekko zmartwiona :(
Nie miałam tak wcześniej
Mnie też dziś cały dzień coś klulo, ciąglo i bolało. Ale wierzę... że to normalne jest.

No i brzuch dziś się nie stawial - sukces [emoji6]

Nie miałam tak wcześniej
U mnie też pojawił się ciągły ból po bokach. Głównie podczas chodzenia. Jak leżę jest dużo lepiej. Ale też się tym zmartwilam. Widać tak chyba może się zdarzyć skoro nie jedna z nas o tym pisze. Który masz teraz tydzień? Ja 16+4

Nie miałam tak wcześniej
Mnie w zeszłym tygodniu bolał kilka dni z rzędu praktycznie cały czas. Teraz wiem, że to normalne, ale też się bałam, bardzo. Zawsze w razie wątpliwości lepiej skonsultować się z lekarzem

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry