reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Witam :) Wczoraj byłam w domu może z godzinę tylko. Strasznie długo zeszło mi w szpitalu. Byłam umówiona na 9.30 na krew a tam okazało się że usg będzie dopiero od 11.30. Więc w tym czasie pojechaliśmy na miasto na śniadanko i pooglądać płytki, bo fachowiec przychodzi na początku sierpnia a my nie mamy materiału ;]
Gdy wrócilliśmy na to usg to przed nami (dziewczynami na prenatalne) były osoby na amniopunkcję, w międzyczasie 2 nieplanowane cesarki miał lekarz i w końcu weszłam po 15. Na szczęście wszystko jest w porządku, ale stresa miałam ogromnego, aż mi łzy poleciały w gabinecie kiedy powiedział że wszystko jest ok. A później pojechałam na urodziny do koleżanki i jak wróciłam do domu to padłam.

Dream termin wizyty mam bez zmian 21.07 u mojej gin, w pt podam nowy termin, bo wszystko ona ustala.
Z którąś dziewczyn ostatnio pisałam o szpitalu na prostej w Kielcach i byłam w szoku obsługą, bardzo mili wszyscy, Panie pobierające krew super!

Mnie boli tez tak jak przed okresem. Zauważyłam, ze rano jest ok ale w pracy zaczyna bolec cały czas. Teraz jak odpoczywam sobie to nie odczuwam bólu a jak wstaje to znowu boli. Chciałabym, zeby był juz piatek! Nie wiem, jak bedzie jutro w pracy znowu bolał to moze wezmę zwolnienie do piątku...No ale byłam 1,5 tyg. temu na prenatalnym usg i lekarz nic nie mówił. Nie chce panikować.
Jak nie czujesz się na siłach żeby pracować to bierz zwolnienie. Masz do tego prawo. Nawet ogólny może ci wypisać l4. Po co masz się martwić czy pracą nie zaszkodzisz.

Witam się dziś!
@AnnieQ. dzięki za informację o 5-10-15, zakupy zrobione :D
Umówiłam się wreszcie do polskiego ginekologa, na wtorek. Powiedział, że może się uda zrobić już genetyczne badania (połówkowe), ale jakoś się nie nastawiam. Czy to nie będzie za wcześnie? Raczej o połówkowych myślałam w sierpniu :) Za to chciałabym poznać wreszcie płeć maleństwa, oby współpracowało z nami! :D

Dziewczyny, właśnie miałam pytać o to w którym tygodni ciązy będziecie jak macie termin połówkowego?

reklama
Do góry