reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mysle ze to calkiem fajna lista zakupow. Trzeba przemyslec jak czesto bedziemy robic pranie hihihi
7 dni ma tydzien, malenstwo takie nie brudzi sie jeszcze mocno, ale moze co nie co wyleciec z pieluszki itd.
Ja mam tez straszny problem z skopletowaniem garderoby niemowlecej, bo moje starsze dziewczyny urodzone sa latem - czerwiec i lipiec. Do tego lato bylo +30 wiec tak na prawde w ciagu dnia byl bodziak plus skarpetki i nic wiecej, na noc rampers i lekka kolderka. Teraz troche gorzej.
Starsze dziecko potrzebuje wiecej ciuszkow bo a to sie poslini, a to ubrudzi jedzonkiem.
dobrym rozwiazaniem tez jest zakup malych sliniaczkow czy tez podczas karmienia i do odbicia ukladanie pieluszki pod broda, bo tu tez moze cos wyleciec na ciuszek i dziecko do przebrania.

Trzeba tez wziac pod uwage to ze zima ciuchy schna wolniej, chyba ze mamy suszarke do ubran, wiec tak na prawde w ciagu dnia popierzemy i wysuszymy wszystko :)

Dziewczyny patrzylam wczorja na gazetke w pepco w Polsce i sa bodziaki za 5 zl i spiochy za 15. Mysle ze to super pomysl tam sie zaopatrzyc na te pierwsze zakupy. Ja do Polski jade za dwa tyg wiec ta pormocja na pewno juz mnie ominie. A nie chce komus zlecac kupowania bo przeciez musze sama pomacac i sie zakochac :D

reklama
Mysle ze to calkiem fajna lista zakupow. Trzeba przemyslec jak czesto bedziemy robic pranie hihihi
7 dni ma tydzien, malenstwo takie nie brudzi sie jeszcze mocno, ale moze co nie co wyleciec z pieluszki itd.
Ja mam tez straszny problem z skopletowaniem garderoby niemowlecej, bo moje starsze dziewczyny urodzone sa latem - czerwiec i lipiec. Do tego lato bylo +30 wiec tak na prawde w ciagu dnia byl bodziak plus skarpetki i nic wiecej, na noc rampers i lekka kolderka. Teraz troche gorzej.
Starsze dziecko potrzebuje wiecej ciuszkow bo a to sie poslini, a to ubrudzi jedzonkiem.
dobrym rozwiazaniem tez jest zakup malych sliniaczkow czy tez podczas karmienia i do odbicia ukladanie pieluszki pod broda, bo tu tez moze cos wyleciec na ciuszek i dziecko do przebrania.

Trzeba tez wziac pod uwage to ze zima ciuchy schna wolniej, chyba ze mamy suszarke do ubran, wiec tak na prawde w ciagu dnia popierzemy i wysuszymy wszystko :)

Dziewczyny patrzylam wczorja na gazetke w pepco w Polsce i sa bodziaki za 5 zl i spiochy za 15. Mysle ze to super pomysl tam sie zaopatrzyc na te pierwsze zakupy. Ja do Polski jade za dwa tyg wiec ta pormocja na pewno juz mnie ominie. A nie chce komus zlecac kupowania bo przeciez musze sama pomacac i sie zakochac :D

Ja na pewno część rzeczy kupię w Pepco, bo mam je 200m od domu :) i też dlatego nie boje się z tą wyprawką, bo jeśli czegoś zabraknie, to 3 minuty i mam kupione :)

U mnie pranie codziennie, mam jeszcze dwulatka na stanie [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Ciężko było, ale nadrobiłam :D Ostatnio czuje się rewelacyjnie, mam mnóstwo energii, siły, jestem mega wypoczęta, aż momentami zapominam, że w ciąży jestem :) tylko wystający brzuszek mi o tym przypomina ❤
Ja też już kupiłam kilka ubranek, biorę rozmiar 56 - 62, jednak jeszcze nie znam płci, dlatego staram się nie szaleć za to dzisiaj jedziemy oglądać wózki i foteliki do samochodu :D zobaczymy z czym wrócimy:)

Już jutro o tej godzinie będę w szpitalu... dziś muszę jeszcze raz przeglądnac torbę do szpitala :)

No, czas na kawę :) I śniadanko.
Kto mi potowarzyszy? :D

reklama
Do góry