reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej Dream!!! :). Dzisiaj to aż się wzruszyłam przez tel. jak recepcjonistka powiedziała, że niby nie może udzielić info przez tel, ale że mogę być spokojna :). Trochę się nawalczyłyśmy o te maluchy :). Tylko tak czytam, że męczysz się biedna z tymi plamieniami :(. Przykro mi ale wierzę, że miną i wszystko będzie dobrze!
Termin porodu wg. ostatniego USG ma być na 16.01 :). Następna wizyta u lekarza prowadzącego 21.07 :)
No to niestety prawda nawalczylysmy się, moja walka trwa nadal. A Ty dobrze się ogólnie czujesz?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

reklama
Ja też mam dziś spadek formy, w pracy było super, wrocilam do domu, zrobiłam obiad i wszystkie siły ze mnie spłynęły. Pojadłam bobu, arbuza i leżę jak ten bąk na łożku. Odebrałam wyniki, morfologia całkiem ok, coś tam mam zawyżone ale nie ma tragedii, natomiast w moczu wyszło ze mam bakterie i jakies nabłonki płaskie. Jutro wizyta u lekarza wiec z nim to skonsultuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@MilkyWay ja mam plamienia i plamienia krwia od miesiąca niemalze. Teraz mi lekarz wykryl malego krwiaka, w piątek mam wizytę to zobaczymy co z tym...

Nadrobiłam choć z moją koncentracją dziś średnio [emoji16]
Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt i gratuluje pierwszych ruchów! Boże bbubbka jak ja Ci zazdroszczę! Codziennie głaszcze sie po brzuszku (ktory mały juz nie jest) i czekam aż wreszcie poczuje te rybki w brzuchu [emoji16] Ale dziś dopiero 13+0, jeszcze musze poczekać :)
Z dobrych wieści, mąż odebrał moje wyniki z badań prenatalnych, łącznie z Pappa, przeziernosc wynosi 1,84 wiec chyba wszystko w porządku. Termin zmienił mi się na 15.01 :) Ciekawe czy znow sie nie zmieni w czwartek, ale ogolnie i tak we wszystkich aplikacjach mam ustawione 15.01 i tego sie trzymam także Dreams, możesz zmienic :) Druga dobra wiadomosc - z tesciowa na razie ok, choć oschle, ale widziała moj dzisiejszy stan i przejawiła zainteresowanie i czułość.
Co do mojego stanu i zarazem tych złych wiadomości - czuje sie okrutnie dzis! Ciśnienie 90/50, gorące poty, zawroty głowy i trzęsienie rak - masakra! Tak fatalnie jeszcze od początku ciazy sie nie czułam! Na szczęście jestem juz w domu, wyciągnęłam kopytka i włączę moich ukochanych Przyjaciół. W szufladzie kuszą mnie chrupki śmierdziuchy Cheetosy i nie wiem czy sięgnąć po nie czy nie [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Haha,mnie też korci na zgrzeszenie z chrupkami ;). Ja aż się ślinię jak widzę takie chrupki arachidowe. Są takie słone :p. Ja nie solę na co dzień a w ciąży włączyła mi się faza na takie paskudztwa ;). Staram się myśleć rozsądnie ale już dwa razy poległam ;)

Haha,mnie też korci na zgrzeszenie z chrupkami ;). Ja aż się ślinię jak widzę takie chrupki arachidowe. Są takie słone :p. Ja nie solę na co dzień a w ciąży włączyła mi się faza na takie paskudztwa ;). Staram się myśleć rozsądnie ale już dwa razy poległam ;)
Mi też w ciazy włączyło się coś na takie pskudztwa gdzie normalnie bym tego nie zjadła

No to niestety prawda nawalczylysmy się, moja walka trwa nadal. A Ty dobrze się ogólnie czujesz?

Ogólnie może być, dziękuję. Zdarzają się problemy z migrenami niestety i bólem zębów, które były leczone w tym roku...Będę musiała jednego leczyć kanałowo :/. Poza tym boli mnie i kłuje brzuch i w okolicach krocza od kilku dni ale lekarz, który wykonywał usg prenatalne twierdzi, że to prawdopodobnie powiększająca się macica.Pracuję jeszcze ale już chyba niedługo.
Dream ale ten krwiak stanowi duże zagrożenie?

Ogólnie może być, dziękuję. Zdarzają się problemy z migrenami niestety i bólem zębów, które były leczone w tym roku...Będę musiała jednego leczyć kanałowo :/. Poza tym boli mnie i kłuje brzuch i w okolicach krocza od kilku dni ale lekarz, który wykonywał usg prenatalne twierdzi, że to prawdopodobnie powiększająca się macica.Pracuję jeszcze ale już chyba niedługo.
Dream ale ten krwiak stanowi duże zagrożenie?
Chyba nie, ale teraz idę do mojej gin prowadzącej to się więcej dowiem. Współczuję problemów z zębami [emoji45]

Mi też w ciazy włączyło się coś na takie pskudztwa gdzie normalnie bym tego nie zjadła
No to dobrze, że nie jestem sama. Mam mniejsze wyrzuty sumienia ;).Ponoć organizm domaga się tego czego potrzebuje ale czy mojemu potrzebna taka chemia? ;). Muszę zacząć jeść ryby ale jak o nich pomyślę to już mi niedobrze. I tak na co dzień jakoś mi źle, że nie jem tak jak sobie zakładałam wcześniej czyli jakieś zdrowe koktajle warzywne itp.

reklama
Do góry