reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Och, dziewczyny, współczuję Wam tego leżenia. @Lovi23 a u Ciebie to był hardcore! Oby tym razem było łatwiej.
Moja siostra leżała całe 8 miesięcy w domu, pamietam, jak tylko wracałam z pracy musiałam włączyć skype'a bo czekała na pogaduszki...

Ja mam dziś taki poziom zmęczenia, i wkurwa na pracę, której mi ciagle przybywa i czuję cały czas, że się nie wyrabiam, że nie wiem czy czasem nie wyjdę stąd z hukiem.
Obudziłam się bardziej zmęczona niż jak się kładłam spać i cały świat mnie dziś dobija [emoji30]
No leżenie... to masakra. Szkoda, że tylko nic nie pomoglo. Ale wtedy byłam bez żadnych tabletek. Miałam taką super ginekolog, która olala sprawę... A ja jako niedoswiadczona i jeszcze dość głupia myślałam,że samo leżenie pomoże. A w szpitalu za późno leki dostałam... [emoji53]

Teraz jestem dobrej myśli.
Modlę się o ten szewek albo chociażby krążek (sam ginekolog go może założyć więc też jest jakaś opcja)
No i tabletki myślę,że też dużo dadzą

reklama
Lovi, brzydko mówiąc, miałaś przesrane [emoji16] To teraz masz normalnie wakacje i obyś tak miała do końca! [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mamaincognito choć jedna pochodzi z moich okolic ! :D

Ja bym spała na okrągło, dobrze ze córcia ma 3 drzemki w ciągu dni to choć raz sie z nią kładę ;)

Mamaincognito piękne rzeczy tworzysz !!! [emoji7][emoji7]

Szarotka kciuki za operacje dziadka oraz za obronę brata !
Także gratulacje dla brata !

Agi agulka super wiadomości ;)
Śliczne zdjęcie ;)

Co można na ból głowy ? Apap ? Dzwoniłam do męża ma sie zwolnić wcześniej z pracy nie wyrabiam ;(

Lovi, brzydko mówiąc, miałaś przesrane [emoji16] To teraz masz normalnie wakacje i obyś tak miała do końca! [emoji8]

Oj żebyś wiedziała! [emoji3]
Mam nadzieję,że w tej ciąży szpital mnie ominie.. (No dobra ten szewek i 3 dni to dam radę i później porodowka) bo jak sobie przypomnę jedzenie [emoji3] czy chociażby załatwianie swoich potrzeb fizjologicznych do baseniku - nie , nie, nie. Dobrze, że sala byla dwuosobowa i miałam fajną koleżankę obok.. Ona mogła sobie spacerować to nieraz ja wypraszalam [emoji87] [emoji3]

@bbubbka można Apap i pij dużo wody najlepiej. Zrób sobie chłodny okład na głowę i połóż się. Powinno pomóc :*

Ja się ogarniam i mam coraz większego stresa i o wizytę i o dziadka.

Czesc Mamuski :)

Wizytujacym dzis powodzenia :) ja tez mam dzis wizyte ale w sumie tylko po przedluzenie zwolnienia wiec sie nie wychylałam :) dam znac jak bede miec ustaloną kolejną wizyte za jakieś 10-14 dni :)

i tez sie pochwale moim malutkim zakupem :) na razie ostroznie no ale te misie do mnie przemówiły "weź nas, weź nas" :D

19679794_781080088740202_1687931047_n.jpg

@bbubbka Apap możesz, ogólnie paracetamol. Ibuprofenu nie wolno w ciąży.
Ja w sumie kupiłam sobie w ciąży cały słoiczek paracetamolu zwykłego, bez żadnych domieszek itd. Przydał się też po porodzie, a kosztuje grosze w porównaniu do Apapu

W I i II trymestrze można jeszcze ketonal. Ale paracetamol bezpieczniej [emoji4] mi na szczęście wczoraj pomógł, jak nigdy. A ból był nie do zniesienia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dreams a co czytasz? Ja uwielbiam książki, to jest jeden z plusów siedzenia w domu, w końcu mam na to czas [emoji16] preferuje kryminały i thrillery ale ostatnio przywiozłam od rodziców jakieś wyciskacze łez. Zobaczymy [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry