reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny zauważyłam to w poprzedniej ciąży i teraz to widzę. Paznokcie rosną mi jak szalone. Wlosy pewnie tez ale to trudniej przyuważyć...
nie wiem czy to jest spowodowane witaminami które zażywam?
Wiem ze z powodu hormonów włosy przestają wypadać i robią się gęstsze ale paznokcie?!!!
Nie wiem... może któraś z was tez tak ma...

Co do ruchów....
Do dziś pamietam jak poczułam pierwszy ruch- to było jakby skrzydła motyla musnęły mnie od środka,później czułam to coraz częściej No a potem było już pięty o stopy we wszystkie możliwe strony,rozpychały się niemiłosiernie.
Kiedy kładłam telefon na brzuchu z jej ulubionymi piosenkami to telefon podskakiwał [emoji6]
Dziś jeszcze nie ma dwóch lat a już śpiewa o tańczy [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja już powyjmowałam paski że spodni, ale tragedii jeszcze u siebie nie widzę. W sumie to już czekam na ten większy brzuszek, bo na razie to taka nierealistyczna ta ciąża :)

Nina który tydzień ciąży jest u Ciebie?
Ania idziemy razem na wizyte [emoji2]
A tak z innej beczki, jak jest u was ze zmiana obwodu w pasie ? [emoji1] ja najszczuplejsza nie jestem ale dzisiaj juz na styk dopinam spodnie ktore byly w miare luzne. A to dopiero początek.

Spodnie na szczęście dopinam, choć jak są prosto po praniu, to ciężko wsadzić je na tyłek ale się nie poddaje :) Dzisiaj weszłam na wagę i jest 30dag więcej, raczej wczoraj się nie najadłam bo w ciagu całego dnia zjadłam... trzy bułki... wiec waga po prostu idzie do góry i cholerka nie bardzo mi się to uśmiecha - No bo jak to JUŻ? [emoji16]
Mdłości nadal zero, smaki takie same, zapachy żadne mnie nie męczą... czy aby na pewno jestem w ciąży? [emoji87] Jedynie co to znów piersi bolą mnie mocniej, ale na szczęście tylko przy leżeniu na brzuchu czy jak sobie ręka je przygniote.

Dziewczyny, dziś ide do fryzjera, czeka mnie dość konkretny zabieg fryzjerski bo z racji tego że mam blond ombre, dziś bede je rozjaśniać. Jak to jest z takimi zabiegami w ciazy? Ja przyznam szczerze że nie wyobrażam sobie nie farbować wlosow co 2 miesiace, a słyszałam rożne opinie na ten temat :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam wizytę 06.06

Mnie też już dżinsy cisna dlatego w nich nie chodzę, brzuszka też wciągnąć się nie da, z tym że z rana wyglądam jeszcze normalnie to wieczorami jakbym była w 5 miesiącu ciąży [emoji3]

Jak cos mi powie na temat glukozy to dam znac :d
Jej wiecie ze ja mam tez wrazenie ze wszystkie spodenki krotkie ktore w tamtym roku nosilam sa zamale albo cisna w brzuch
Mam nadzieje ze za rok beda dobre :d

Kass.es podpinam sie pod pytanie o fryzjera bo tez farbuje wlosy co 2 mce. Nie wiem czy nie nalozy farby bez amoniaku. W tym mcu sama chce sobie ufarbowac i kupie chyba jakas loreala na 28 myc czy cos podobnego. Z tym ze ja myje wlosy codzienne.

Kass.es podpinam sie pod pytanie o fryzjera bo tez farbuje wlosy co 2 mce. Nie wiem czy nie nalozy farby bez amoniaku. W tym mcu sama chce sobie ufarbowac i kupie chyba jakas loreala na 28 myc czy cos podobnego. Z tym ze ja myje wlosy codzienne.

Ja myje co dwa dni ale farbuje sie w salonie fryzjerskim z racji tego że co dwa miesiace rozjaśniam. Swoje mam brązowe ale teraz mam bardzo jasny blond i nie chce z niego rezygnować a zeby miec taki efekt jaki mam, musze chodzić do fryzjera. Bede musiała dzis wspomnieć o ciazy i czy ich produkty sa przystosowane, chociaz wydaje mi się, że teraz te farby i rozjasniancze nie są tak szkodliwe jak były kiedyś.

@kass.es, to gadanie o farbowaniu czy tylko ścinaniu włosach to bujda znam multum dziewczyn, które regularnie farbowały włosy czy robiły sobie paznokcie (akryle, żele, hybrydy) i ani im ani maluszkom nic nie było :)

@kass.es, to gadanie o farbowaniu czy tylko ścinaniu włosach to bujda znam multum dziewczyn, które regularnie farbowały włosy czy robiły sobie paznokcie (akryle, żele, hybrydy) i ani im ani maluszkom nic nie było :)

Paznokciami hybrydowymi zajmuje się na co dzień po pracy, z tego też nie wyobrażam sobie rezygnować [emoji16] Szczegolnie ze swoich! Choć nie powiem, wczoraj robiłam koleżance i miałam straszny problem! Tempo ślimacze, drętwiejącą ręka i kręgosłup... ledwo wysiedziałam!

reklama
Ale to już nie czynniki chemiczne ;) Miałam w planach zakup małego zestawu do hybryd tak samej dla siebie, bo malować dzień w dzień paznokci mi się nie chce, a pracowałam tez przy rozpuszczalnikach więc nawet nie było sensu malować zwykłym lakierem, bo po godzinie pracy tego lakieru już nie było na połowie palców ale nie wiem czy się nie wstrzymam, bo na razie szykują się inne wydatki...

Do góry