reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@JesiennaMama to strasznie dziwne z tą znikającą kreską, ale od 24 też już trochę minęło. A cykle miałaś regularne?

Wczoraj rozbolało mnie gardło i ogólnie czuję się przeziębiona Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeciwdziałanie?

aga cykle regularne od wielu miesiecy. Nie wiem czy czytalas. Pisalam ze gdy bylam w poprzedniej ciazy to test pokazal 2 kreski dopiero ponad dwa tygodnie po spodziewanej miesiaczce. Podejrzewam ze teraz tez tak bedzie.

Na testach dopiero pod swiatlo widac te druga kreske. Nie sadze ze takie bladosci podstawiane pod swiatlo sie licza. Czekam na konkretna druga kreske ☺

@JesiennaMama to strasznie dziwne z tą znikającą kreską, ale od 24 też już trochę minęło. A cykle miałaś regularne?

Wczoraj rozbolało mnie gardło i ogólnie czuję się przeziębiona Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeciwdziałanie?

Co do przeziębienia to mogę się wypowiedzieć bo dopiero co wyleczyłam przeziębienie . ☺
Rutinoscorbin, syrop z cebuli, herbata z lipy, a jak coś to do nosa sól morska.
Pamiętaj żeby nie pić herbaty która zawiera liście maliny.

@monia_123 ja przez 3 lata starań narobiłam się tylu testów sikanych że teraz już tylko badanie z krwi mi wystarczyło ☺. nie mam zbyt miłych wspomnien z testami tego typu za dużo stresu za dużo rozczarowań.

@JesiennaMama ja też miałam dostać 24.04 ale nie dostałam i z krwi badania wykazało ciążę ☺ życzę Ci tego żeby na teście szybko pojawiła się druga mocna krecha ! ☺

Dzieki dziewczyny za rady od wczoraj inhalacje z soli morskiej i herbata z miodem, jakoś trzeba przetrzymać.
@JesiennaMama -faktycznie czytałam moja blada kreska, ledwie widoczna za chwilę kończy 3,5roku trzymam kciuki

@Lake dzieki, czuje ze na pewno bedzie druga kreska za jakis czas.
@aga moja druga krecha ma 2,5 :-)
Musze wam to opowiedziec.
To smieszne ale w poprzedniej ciazy. Test pokazal tylko jedna kreske. Poszlam do gin powiedzialam ze mnie piersi bola strasznie I miesiaczki nie dostalam a test pokazuje ze nie jestem w ciazy. Lekarz mnie zbadal nic nie znalazl I powiedzial ze mam za wysoki progesteron czy cos (nie pamietam juz) I zapisal mi bromergon. Przeczytalam ulotke a tam pisze ze kobiety w ciazy nie moga tego przyjmowac. Cos mnie tknelo abym jeszcze raz wykonala test. Nie wzielam tabletki. nastepnego dnia zrobilam test I pojawily sie dwie krechy. Za tydzien poszlam znowu do tego lekarza ze ja jednak w ciazy jestem. Szukal, szukal az znalazł. Serduszko juz pukalo. Lekarz rzekl - ale znalazl sobie miejsce, tak gleboko na tylniej sciance sie przylepilo jajeczko. Wychodzi na to ze test wykryl mi ciaze dopiero w 4-5 tygodniu.

reklama
@JesiennaMama no ciekawa historia, czasami trzeba słuchać wewnetrznego głosu. Dobrze ze się wstrzymałaś z tabletkami wtedy. :-)
Czułość testów jest różna, dlatego dłużej trzeba czekać.
Beta raczej nie zawodzi :-)

Do góry