reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@piorko ja zamówiłam cztery paczki z ali i na tym moja przygoda się kończy[emoji6] może kiedyś coś specyficznego co u nas nie ma ale ogólnie nie jestem zachwycona

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Wlasnie tez tak uwazam. Tylko ona ciagle mnie straszy. Zreszta, nie pierwszy raz [emoji23]. Jak mialam torbiel na poczatku ciazy to juz wysylala mnie do onkologa... dlatego chce zmienic lekarza...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Dziewczyny [emoji4] jestem podekscytowana ale też i trochę zestresowana. Mam nadzieję jednak, że nasz synuś to kawał zdrowego chłopaka [emoji7]

@Jolen26 ja czuję mniej więcej od niedzieli, czyli 19+1. Ale też szału nie ma, takie pojedyncze nieśmiałe pukanie i bulgotanie. I tylko jak leżę i mocno się na tym skupiam [emoji6] myślę, że gdybym tak nie wyczekiwała to nawet nie zwróciłabym uwagi. Czekam na te niepozostawiające wątpliwości kopniaki [emoji6] położenie łożyska powinno być na wyniku I prenatalnych. Mnie też nikt nie powiedział, tam to wyczytałam [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie tez tak uwazam. Tylko ona ciagle mnie straszy. Zreszta, nie pierwszy raz [emoji23]. Jak mialam torbiel na poczatku ciazy to juz wysylala mnie do onkologa... dlatego chce zmienic lekarza...

Taki lekarz to przekleństwo! Oczywiście są pacjenci do których lekarz musi dobitnie bo bagatelizuja problem ale straszyć kobietę w ciąży to przesada

@Veronique to naprawdę chudzinka jesteś ale przy tych problemach nie dziwię się a dziecko też z Ciebie wyciąga

Wyglądam tak średnio ponetnie bym powiedziała :))) chociaż wczoraj się zdziwiłam, bo stojąc na przystanku jakiś Hindus zaczął posylac mi gorące uśmiechy. Aż się odwróciłam i rozejrzałam wokół siebie czy to na pewno do mnie. Myślę sobie, chłopie, wrzuć na luz, ja podwójna :)

Moja psycholozka gdy otworzyła drzwi, mowi- to będzie Dziewczynka! Czyli wszystko jasne, ratunku dla mnie brak :))))

Wyglądam tak średnio ponetnie bym powiedziała :))) chociaż wczoraj się zdziwiłam, bo stojąc na przystanku jakiś Hindus zaczął posylac mi gorące uśmiechy. Aż się odwróciłam i rozejrzałam wokół siebie czy to na pewno do mnie. Myślę sobie, chłopie, wrzuć na luz, ja podwójna :)

Moja psycholozka gdy otworzyła drzwi, mowi- to będzie Dziewczynka! Czyli wszystko jasne, ratunku dla mnie brak :))))
Hehhe a jak było na wizycie?

Dziewczyny, moge Was zapytac jak u Was z waga? Moja w zasadzie od I trymestru stoi w miejscu... I gin mnie straszy, ze powinnam przybierac na wadze. Jutro mam wizyte i znowu mam stres, bo od miesiaca nic praktycznie nie przytylam. Jem duzo, co prawda nie opycham sie slodyczami. Nadmienie tez, ze waze 60 kg przy wzroscie 1.63 wiec niedozywiona nie jestem [emoji23].

U mnie obecnie 60,5kg /160cm przy czym jestem 4kg na plusie.
Myślę, że ginowi chodzi o to, że dziecko, wody płodowe, macica, dodatkowa objętość krwi itd to na tym etapie ok 2kg, więc jeśli Twoja waga się nie zmieniła, to znaczy że samej Ciebie tyle ubyło [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha.
Tez wczoraj jakis koles puszczal mi oczko [emoji23]. Ale moze dlatego, ze ciazy jeszcze po mnie nie widac[emoji2]

reklama
Hehhe a jak było na wizycie?

Dziękuję, dobrze. Wszystkie rady "troskliwych" i jawne straszenie plus ta wizyta na IP wywołały u mnie duży niepokój, musiałam się wygadac. Muszę myśleć więcej o sobie i o dziecku, trochę też zdać się na intuicję. Ja jestem człowiek analityczny, wszystko muszę mieć zaplanowane, a czasem trzeba wrzucić na luz, bo nie wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Do góry