reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dobry dzien ;)
Wiem ze odgrzeje i wiem ze to sprawa indywidualna u kazdej z nas;)
Ale kiedy zaczełyscie czuc ruchy? Te kobietki których to pierwszd dzieciątko?
U mnie 19+0 i na razie chyba nic.
Czasem cos zabulgocze ale nie wiem czy to to. Czy to w calym podbrzuszu czuc ?;)
Hej, hej.
Ja zaczelam czuc delikatnie jakis tydzien, dwa temu. Teraz coraz wyrazniej ale szalu nie ma. A to 21 tydzien.
Mam lozysko z przodu, wiec gin powiedzial, ze to skutecznie amortyzuje ruchy. Wiesz gdzie masz lozysko?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, hej.
Ja zaczelam czuc delikatnie jakis tydzien, dwa temu. Teraz coraz wyrazniej ale szalu nie ma. A to 21 tydzien.
Mam lozysko z przodu, wiec gin powiedzial, ze to skutecznie amortyzuje ruchy. Wiesz gdzie masz lozysko?

Nie wiem ;) na ostatniej wizycie gin nic nie mówiła;)
Za 1.5 tygodnia mam polowkowe to jej zapytam jak sama nie powie ;)

Dzień dobry :)
W pierwszej ciąży czułam późno- ok 20 tc :) Więc @Jolen26 oczekuj lada dzień, myślę, że do tygodnia będziesz czuła ruchy maleństwa i nie pomylisz ich z niczym innym :) U mnie też było takie delikatne bulgotanie, ale tylko w okolicy macicy, a później już delikatne pukanie od środka :)

@kasia2309 powodzenia na połówkowym! :) Dziewczyny wizytujące- oby wszystko było dobrze! :)
Właśnie mąż mnie ciagle pyta czy czuje i mnie tym irytuje ;p juz mu nagadałam kilka ^miłych^ słów;) wiem że sie ekscytuje ale co ja mam mu mowic jak nic jeszcze nie czuje ;)

Dziewczyny, moge Was zapytac jak u Was z waga? Moja w zasadzie od I trymestru stoi w miejscu... I gin mnie straszy, ze powinnam przybierac na wadze. Jutro mam wizyte i znowu mam stres, bo od miesiaca nic praktycznie nie przytylam. Jem duzo, co prawda nie opycham sie slodyczami. Nadmienie tez, ze waze 60 kg przy wzroscie 1.63 wiec niedozywiona nie jestem [emoji23].

Dziewczyny, moge Was zapytac jak u Was z waga? Moja w zasadzie od I trymestru stoi w miejscu... I gin mnie straszy, ze powinnam przybierac na wadze. Jutro mam wizyte i znowu mam stres, bo od miesiaca nic praktycznie nie przytylam. Jem duzo, co prawda nie opycham sie slodyczami. Nadmienie tez, ze waze 60 kg przy wzroscie 1.63 wiec niedozywiona nie jestem [emoji23].

Ja waze okolo 61kg a mam 158cm. Na niedozywiona nie wyglądam ale apka Moja ciąża ciągle mi niedowagę lekką pokazuje. Moja lekarka mówi że nie chodzi o to żeby przytyć tylko co jesz i jakie witaminy trafiają do dziecka. Ja się denerwuje bo u mnie z tym przeplywem cos wyszło nie tak jednym i się boję że Mała bedzie niedozywiona albo niedotleniona[emoji45]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Powodzenia dla Wizytujacych :)

Dobry dzien ;)
Wiem ze odgrzeje i wiem ze to sprawa indywidualna u kazdej z nas;)
Ale kiedy zaczełyscie czuc ruchy? Te kobietki których to pierwszd dzieciątko?
U mnie 19+0 i na razie chyba nic.
Czasem cos zabulgocze ale nie wiem czy to to. Czy to w calym podbrzuszu czuc ?;)

Wczoraj poczułam wyraźnie, takie właśnie pukanie od środka. Maz przyłożył rękę i czuł takie boksy od środka ;) teraz jestem w 20 tyg +5 dni.

Cześć, ja póki co mam wagę niższa o 2 kg niż startowa ale mam problemy z jedzeniem. Dno mojej macicy sięga 2 palce powyżej pępka i lekarka mówiła że zawartość mojej j brzusznej to ogromna macica plus mały żołądek i scisniete jelita :) mam 164 cm i niecałe 52 kg.

reklama
@kingaa25 jak dziecko jest zdrowe i się rozwija, to bez przesady :) Przecież organizm też różnie reaguje :) jeszcze przybierzesz. Maluch teraz też zaczyna nabierać masy (najpierw masa, później rzeźba :D) więc na pewno przyczyni się jeszcze do wzrostu wagi :)

Coś dawno mnie na Aliexpress nie było....chyba tam zajrzę :D

Do góry