reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witam po dłuższej przerwie :)
Starałam się tak pi razy drzwi nadrobić, ale mam w tej ciaży totalne zaćmienie umysłu i brak pamięci krótkotrwałej w jednym :o W te upały miałam takie migreny, że ratowało mnie tylko siedzenie pod prysznicem i okłady. Nie miałam sił na nic.

U nas nic nowego- wakacje mijają, powoli rośniemy, piąty miesiąc i jesteśmy 5 kilo na plusie. Mały kopie jak szalony, jest tak aktywny, że nawet mąż i dzieci już czuja dość dobrze te kopniaki. Mialo być na początku delikatnie, ale do delikatnych ten mój trzeci synuś raczej nie należy :p

Jak Wam idzie moje kochane kompletowanie wyprawki? Ja tonę w body, teraz kupuję półśpiochy, we wrześniu pajace i tak stopniowo miesiąc po miesiącu uzupełniam garderobę i akcesoria dla tego małego glutka ... Zamówilam ostatnio na zalando body od mothercare i to chyba najmilsze body, jakie moje dziecko będzie mialo. Materiał jest cudownie mięciutki i ciepły. Aż się chce ciągle miętosić :D Na pewno coś jeszcze z tej firmy kupię, bo jestem miło zaskoczona. Zara nawet się nie umywa do tego :)
Łóżeczko mi koleżanka zwróciła po moich chłopakach, czego się nawet nie spodziewałam, ale kupiła swojemu dziecku tapczanik, więc się nawet dobrze złożyło, bo odpadł nam jeden wydatek :)
Wciąż się na wózek nie mogę zdecydować. Muszę miec dobre, pompowane koła i amortyzatory. Tyle wiem :D Od której z Was mogę zgapić? :)

TEŻ się nasłuchałam, że się nie kupuje dziecku, zanim się nie urodzi, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żebym po cc jeszcze miała ochotę latać po sklepach, żeby dziecku coś kupic...a nie chciałabym tego zlecać mojej mamie, bo mamy zupelnie inny gust odnośnie ubierania dzieci. Mężowi natomiast nie wierzę :D Jemu też ja kupuję ubrania, więc co on tam może wiedzieć? :D

28.08 w poniedziałek mamy połówkowe :) Ciekawe czy Patryś zostanie Patrysiem :)

A to TSH to już też mnie denerwuje, ciągle niskie, ale na całe szczęście trafiłam na cudowną endokrynolog,która powiedziała mi wiele mądrych rzeczy, zrobiła dokładne usg tarczycy i poradziła, żeby od września łykać 4000 j wit D i od teraz 2x dziennie kwasy omega 3. Dokładnie o dietę wypytała i nie przepisała żadnych leków, tylko kazała te omega-3 łykać i jeść ryby 2x w tygodniu. Na kontrolę mam przyjść w połowie września, ale mam się niczym mnie martwić, bo z tarczycą wszysto w porządku.

To tyle co u nas. Ide jeszcze raz poczytać, co u Was, bo jak pisałam- ciąża mi pada na mózg :p

reklama
@piorko fajnie, że się odezwałaś :) mi kompletowanie idzie dobrze, już pierwsze pranie było, gorzej za prasowanie się jeszcze nie zabrałam :p chcę to poprać żeby ogarnąć co właściwie mam :p z zakupów pozostałych to mam kosz mojżesza i wózek Adamex Pajero. nie mam nic kompletnie ze smoczków butelek itd....odezwij się koniecznie po połówkowych!!! :) dobrze, że jesteś pod opieką endo:)

Mi kompletowanie wyprawki coś nie idzie za bardzo [emoji3]

Mam może dopiero 4 bodziaki, 1 pajacyk, 3 pary skarpetek i łapki niedrapki [emoji3]
Za to moja mama już tyle narobila sweterkow, czapeczek i spodenek, że moje dziecko chyba będzie oplywalo w welnie [emoji23]

Do tej pory nie zdecydowalismy się jeszcze na wózek, tak na 100%... fotelik też nie wiem jaki...
Niby jeszcze jest czas Ale ten czas tak szybko ucieka

Ja nic nie mam :D Myślałam że mam po starszych dzieciach, ale nie, chyba oddałam, koszyk tylko leci, a resztę muszę kupić, ale po połówkowych się za to wezmę :)

Witam po dłuższej przerwie :)
Starałam się tak pi razy drzwi nadrobić, ale mam w tej ciaży totalne zaćmienie umysłu i brak pamięci krótkotrwałej w jednym :o W te upały miałam takie migreny, że ratowało mnie tylko siedzenie pod prysznicem i okłady. Nie miałam sił na nic.

U nas nic nowego- wakacje mijają, powoli rośniemy, piąty miesiąc i jesteśmy 5 kilo na plusie. Mały kopie jak szalony, jest tak aktywny, że nawet mąż i dzieci już czuja dość dobrze te kopniaki. Mialo być na początku delikatnie, ale do delikatnych ten mój trzeci synuś raczej nie należy [emoji14]

Jak Wam idzie moje kochane kompletowanie wyprawki? Ja tonę w body, teraz kupuję półśpiochy, we wrześniu pajace i tak stopniowo miesiąc po miesiącu uzupełniam garderobę i akcesoria dla tego małego glutka ... Zamówilam ostatnio na zalando body od mothercare i to chyba najmilsze body, jakie moje dziecko będzie mialo. Materiał jest cudownie mięciutki i ciepły. Aż się chce ciągle miętosić :D Na pewno coś jeszcze z tej firmy kupię, bo jestem miło zaskoczona. Zara nawet się nie umywa do tego :)
Łóżeczko mi koleżanka zwróciła po moich chłopakach, czego się nawet nie spodziewałam, ale kupiła swojemu dziecku tapczanik, więc się nawet dobrze złożyło, bo odpadł nam jeden wydatek :)
Wciąż się na wózek nie mogę zdecydować. Muszę miec dobre, pompowane koła i amortyzatory. Tyle wiem :D Od której z Was mogę zgapić? :)

TEŻ się nasłuchałam, że się nie kupuje dziecku, zanim się nie urodzi, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żebym po cc jeszcze miała ochotę latać po sklepach, żeby dziecku coś kupic...a nie chciałabym tego zlecać mojej mamie, bo mamy zupelnie inny gust odnośnie ubierania dzieci. Mężowi natomiast nie wierzę :D Jemu też ja kupuję ubrania, więc co on tam może wiedzieć? :D

28.08 w poniedziałek mamy połówkowe :) Ciekawe czy Patryś zostanie Patrysiem :)

A to TSH to już też mnie denerwuje, ciągle niskie, ale na całe szczęście trafiłam na cudowną endokrynolog,która powiedziała mi wiele mądrych rzeczy, zrobiła dokładne usg tarczycy i poradziła, żeby od września łykać 4000 j wit D i od teraz 2x dziennie kwasy omega 3. Dokładnie o dietę wypytała i nie przepisała żadnych leków, tylko kazała te omega-3 łykać i jeść ryby 2x w tygodniu. Na kontrolę mam przyjść w połowie września, ale mam się niczym mnie martwić, bo z tarczycą wszysto w porządku.

To tyle co u nas. Ide jeszcze raz poczytać, co u Was, bo jak pisałam- ciąża mi pada na mózg :p
Wstyd sie przyznac a moze i nie wstyd ale ja kompletnie nic nie mam oprocz jednego kompletu który dostałam w prezencie. Nie ograniam tematow wózków nic a nic. Musze nadrobic

Hej dziewczyny ja po wizycie u innego lekarza...
Od razu lepiej sie czuje!

Powiedzialam mu ze wczoraj bylam ale nie jestem bardzo Adowolona z tamtej wizyty i potrzebuje uzupelnienia.
Powiedzialam o tych plamieniach itd... lekarz mnie zbadal, zrobil usg dopochwowe.
Czynnego krwawienia nie widzial. Potwierdzil ze to krwawienie prawdopodobnie bylo z szyjki. Mam bardzo mala nadrzerke i to ona mogla byc po stosunku czy tez po wysilku fizycznym przyczyna plamien.
Jednakze, lozysko mam dosc nisko polozone wiec kazal mi sie oszczedzac. Brak seksu i wysilku duzego. Za miesiac sprawdzimy czy sie podnosi lozysko.

Zrobil usg dzidziucha raz jesscze, pomierzyl, sprawdzil przeplywy, posluchalismy serca. Sprawdzil wydolnosc lozyska. Wszystko bez zarzutu. Dzidzuch warzy 370g [emoji7]
Od razu zapisalam sie na nastepna wizyte za 4 tyg. A mojego lekarza odstawiam chyba na bok

Hej dziewczyny ja po wizycie u innego lekarza...
Od razu lepiej sie czuje!

Powiedzialam mu ze wczoraj bylam ale nie jestem bardzo Adowolona z tamtej wizyty i potrzebuje uzupelnienia.
Powiedzialam o tych plamieniach itd... lekarz mnie zbadal, zrobil usg dopochwowe.
Czynnego krwawienia nie widzial. Potwierdzil ze to krwawienie prawdopodobnie bylo z szyjki. Mam bardzo mala nadrzerke i to ona mogla byc po stosunku czy tez po wysilku fizycznym przyczyna plamien.
Jednakze, lozysko mam dosc nisko polozone wiec kazal mi sie oszczedzac. Brak seksu i wysilku duzego. Za miesiac sprawdzimy czy sie podnosi lozysko.

Zrobil usg dzidziucha raz jesscze, pomierzyl, sprawdzil przeplywy, posluchalismy serca. Sprawdzil wydolnosc lozyska. Wszystko bez zarzutu. Dzidzuch warzy 370g [emoji7]
Od razu zapisalam sie na nastepna wizyte za 4 tyg. A mojego lekarza odstawiam chyba na bok
Super wieści;)
Trochę jesteś spokojniejsza ?
To teraz odpoczywaj ;)

reklama
Do góry