reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Chyba jeszcze żadna. Aczkolwiek ja za każdym razem jak wracam do domu to sprawdzam czy nie ma w skrzynce awizo, taki schiz [emoji23] Boję się nawet do rodziców na weekend pojechać [emoji53]

Widzę że dzisiaj każdej coś dolega.. Ja obudziłam się o 5 i pobolewały mnie zatoki. Na szczęście, odpukac, nie rozkręciło się. Za to brzuch ciągnie mnie niemiłosiernie.

Ja śpię na poduszce C i jestem bardzo zadowolona [emoji4] też czekam dzisiaj na przesyłkę, w końcu ma przyjść zdobyty bodziak [emoji16]

I głęboko rozważam zamówienie tego kompletu. A raczej powstrzymuje się żeby tego nie zrobić [emoji16] mój m jest wielkim fanem pizzy, pasowałoby idealnie.
Link do: Pizza dla Taty i Malucha - Fabryka Bodziaków - zestaw

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOT
Ja chyba skuszę się na taki bodziak, mój m jest wniebowziety, że synuś będzie z nim kibicowal. Już chce równać murawę na ogrodzie i bramkę stawiać.
http://fabrykabodziakow.pl/wp-content/uploads/2017/03/DSC2820.jpg

reklama
To co polecasz?[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja używać będę serię "Dzidziuś" jak dla mnie ślicznie pachnie. Cenowo ten chyba trochę tańszy ale wszystkie te płyny i proszki tak samo spieraja. Popatrz w sklepie co Ci lepiej odpowiada zapachowo ;) najbrzydziej pachnie Jelp, ale też jest najbardziej polecany dla alergików

Ja używać będę serię "Dzidziuś" jak dla mnie ślicznie pachnie. Cenowo ten chyba trochę tańszy ale wszystkie te płyny i proszki tak samo spieraja. Popatrz w sklepie co Ci lepiej odpowiada zapachowo ;) najbrzydziej pachnie Jelp, ale też jest najbardziej polecany dla alergików
Haha myślałam ze dzidziuś w sensie Twoje dziecko [emoji16] nie widziałam nigdy tego, jest może w Rossmann? Nie chcę dziecku coś mocno zapachowego dawać

Ja używałam Dzidziusia, Bobini (Bambino) jest bardzo delikatny, Biały Jeleń (bardzo neutralny, bezzapachowy). Ja używam dla siebie, nie toleruje proszków i płynów, prócz jeszcze Perwoola, ale tego już dla dzidziusia nie, a do płukania używam Silan sensitive tego z dzidziusiem na opakowaniu. Używałam też E sensitive ale chyba zaczęli coś dolewać bo dostałam wysypki :/ I tylko Silan sensitive mi podchodzi do płukania.

Dla bobasa chyba wybiorę Bobini bo jest dla mnie delikatny i lekko, przyjemnie pachnie takim mydełkiem, czystością także ja polecam Bobini.

@dreamscometrue Dzidziuś jest na pewno w Carrefourze :-) Wczoraj kupowałam płyny i był bo patrzyłam na te dziecięce.

Haha myślałam ze dzidziuś w sensie Twoje dziecko [emoji16] nie widziałam nigdy tego, jest może w Rossmann? Nie chcę dziecku coś mocno zapachowego dawać

Carrefour i rossmannie kiedyś był, no on jest taki właśnie delikatniejszy zapachowo.

Do płukania używam lenora albo silan sensitive, ale nie od początku bo im mniej chemii na początku tym łatwiej sprawdzić ewentualnie czy coś nie uczula.

Dużo osób poleca Lovele, mi osobiście jej zapach nie odpowiada, płyn jest jeszcze mocniejszy niż Proszek i ja osobiście nie mogłam znieść tego zapachu. Mi najładniej pachnie Dzidziuś.
Ja swoją bieliznę, ręczniki i pościel piorę w lovelli. Dla mnie ona prawie w ogóle nie pachnie. Na początku ciąży jak byłam przewrażliwiona na punkcie zapachów wszystkie ubrania w niej pralam. Znajome też piora dzieciom w lovelli i są zadowolone.

Carrefour nie mam u siebie. Także bazuję na Rossmann. Dzięki dziewczyny powącham sobie jeszcze[emoji6]

Hej;) ja też jeszcze nie miałam kontroli z ZUS a w sumie jestem już 2 mc ma zwolnieniu, też ciągle sprawdzam skrzynkę jak wracam ;)

Ja jestem maniaczką ali, ostatnio zamówiłam smoczki z zębami [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-08-07-11-06-14.png
    Screenshot_2017-08-07-11-06-14.png
    40 KB · Wyświetleń: 62
Ja swoją bieliznę, ręczniki i pościel piorę w lovelli. Dla mnie ona prawie w ogóle nie pachnie. Na początku ciąży jak byłam przewrażliwiona na punkcie zapachów wszystkie ubrania w niej pralam. Znajome też piora dzieciom w lovelli i są zadowolone.
No tak jak pisalam wcześniej sporo poleca, mi osobiście za mocno pachnie. Ale to tak jak z perfumami jednemu te odpowiadają drugiemu inne.

reklama
Odnośnie płynów do prania i do płukania, czy któraś z Pań ma jakieś sprawdzone z Niemiec? Brat często jeździ i ma dostęp, chciałam go prosić żeby mi kupił ale nie znam ich marek ;)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry