reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

malina4444 piękne zdjęcie:)
MiMeMi oj tak ja też po tegorocznych wakacjach mam dosyć Bałtyku ale to przez to że moja córa jakąś bakterie złapała tam na pogotowiu to zbagatelizowali a po powrocie do domu już było tak źle że musiałam z nią tydzień w szpitalu pod kroplówkami leżeć koszmar 16sto miesięczne dziecko pod kroplówką które biega itp itd i ja w ciąży także mam uraz do Bałtyku a zagranicznych wakacji troszkę się boję z małymi dzieciakami więc ja mam parcie na Mazury :)
A co do porodu to mi gin powiedziała że bezpieczniej jest zajść w drugą ciążę 2 lata od cc u mnie córka jest z kwietnia i teraz w kwietniu w ciążę zaszłam więc równo rok i jest zagrożenie że przy porodzie naturalnym mogła by rozejść mi się macica więc ja dla bezpieczeństwa nawet wolę mieć cc ale to zależy od synusia czy mu się za bardzo na świat nie będzie spieszyć;)

reklama
@malina4444 wooow, super rodzinka, a ty jaka laska !!

A dlaczego sie nie cieszy??? W sensie ze czy dadzą rade z trojka??? Finansowo?
Czy Ona da rade??
Mysle, ze to szok i po pewnym czasie bedzie szczęśliwa

@HappyBabyMama ale super sie czyta Twój post, zazdraszczam okropnie
Odpoczywaj i ładuj akumulatory

@katem86 jak ja sie boje pająków, mam tak samo jak Ty, fobia na maxa
Mam nadzieje, ze spisz spokojnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie cieszy się, bo nie chcieli trzeciego, wpadka całkowita, mówi, że już synów odchowała, jej mały pięknie mówi, prosi siku, je sam, śpi sam całe noce, poza tym ona panicznie, ale to naprawdę panicznie boi się cesarki, a będzie miała. Przy drugiej zemdlała kilka razy, na samą myśl mdleje - na prawdę. U dentysty mdleje, przy pobraniu krwi mdleje. Tak jak tutaj @katem86 boi się pająków, tak ona krwi, zabiegów, lekarzy.
Pewnie jak już się oswoi z myślą to będą się cieszyć :) Ja to się cieszę strasznie, bo nasi synkowie 2,5letni to nierozłączni, super się razem bawią, no i dla tego w brzuszku będzie też towarzystwo :)

Witam się szpitalne. Noc miałam ciężka obok mnie leży dziewczyna chorujaca na nerki i nie pozwala na noc okien otwierać. Podobno rzuciłam się w nocy na łóżku. Parę razy się przebudzilam co w domu się nie zdarza. Dieta cukrzycowa jestem załamana. Musze się jeszcze dużo nauczyć. Dostałam pistolecik do nakuwania i mierze sobie sama cukier. Godzinę po jedzeniu miałam 131 wiec nie najlepiej. A wczoraj prawie cały dzień ból głowy. Z głodu chyba bo wszystko co miałam do jedzenia to się nie nadawało. Ale za to dziewczyny synuś jaki ruchliwy. Czuje ze mu dużo lepiej jak jestem na diecie. Tak to biedny niemal siły tyle się ruszać
Mojej gin tez wczoraj zgłaszają ze moim zdaniem maluch za mało się rusza i mój instynkt okazał się trafny. Mam nadzieje ze teraz będzie dobrze :)
mnie jak stawy bolały to poszłam do ortopedy. Dostałam leki jak przy leczeniu teumatyzmu i pomogło. Co do maści to mnie gin przestrzegają abym absolutnie są się niczym nie smarowala bo to przenika przez skórę do maluszka i mu szkodzi.
No to silnej woli w utrzymaniu diety! :)
Hej dziewczyny z rana :)

Leze pije kawke i za chwile zbieram sie do pracy .

Wczoraj po pracy poszłam na zakupy i nigdzie nie moge znalezc białych butów do ślubu.. Zadne w salonach mi sie nie podobaja a sklepach bialych nie maja i jestem zalamana . Miesiac do wesela a ja nie mam butow i zaczynam juz szalec naprawde.

Moj M mnie wczoraj zaskoczyl bo przyszedl do mnie do pracy z 50 cm roza i sie wzruszylam bo juz od roku nie dostalam od niego kwiatka:)

@malina4444 jaka ty jestes szczupła i zgrabna :) A dzieciatka masz piekne

A właśnie jak
@KIKI83 mówi, może inny kolor ? moja koleżanka miała czerwone i naprawdę fajnie wyglądają :) Ja miałam białe i później żałowałam, bo nie nosiłam, a jakbym beżowe kupiła to bym jeszcze polatała sobie :)

Hej,
@malina4444 cudne zdjęcie :) Ślicznie wglądasz :) ja z okresu ciąży chyba nie będę miała żadnego zdjęcia, Jestem taka gruba, że nie mogę na siebie patrzeć. nienawidzę się za to, że tak zaniedbałam swoje ciało :(
Nie przez ciążę jestem gruba, tylko przez własną głupotę i lenistwo, co nie zmienia faktu, że zamiast cieszyć się rosnącym się brzuszkiem ja czuję się podle, bo przybywa mi kilogramów :(
@askl25 trzymaj się w tym szpitalu, fajnie że na diecie czujesz się lepiej :)
@nutka13 chętnie poznałabym przepis na ten przecier z cukinii :)

a my dzisiaj połówkowe na 14:00 :)

Hej. Dziekuje za wsparcie. Jak po kazdej takiej sytuacji przesiedzialam pol nocy w toalecie z biegunka i wymiotami. Padlam nawet nie zdejmujac okularow gdaies przed 5 nad ranem a teraz juz wstalam bo synka musze odstawic do szkoly. Oczy mam cale czerwone ale brzuch nie boli a to najwazniejsze. Mam nadzieje ze moj tygrysek ma sie dobrze. Milego dnia dla wszystkich i powodzenia na wizytach wizutujacym dzis [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,
Ja dziś spałam jak niemowlę i mój synek tez natomiast mam tak głupie sny ze mnie to męczy,dziś mi się śniło ze mój M mnie zdradził.Wstałam wkurzona oczywiście;)
@marlena:) popieram ze butki możesz kupić w innym kolorze,mogą być nawet w kolorze nude czy ecru i wystarczy ze w bukiecie miałabyś kwiatki w podobnym kolorze a buty przydadzą się jeszcze kilka razy.
@nutka13 ja też chętnie poznam przepis na przecier z cukini.
@KIKI83 każdy mąż chciałby mieć takie pobudki na przytulanko;) nie dziwię się że dzień w dobrym humorze zaczął i smski wysyła,w końcu już za parę godzin kolejna noc:cool2::laugh2:
Mamy jakieś wizyty dziś?

to jest na 1 porcje ja robiłam z dwóch porcji ...czyli wszystko razy dwa
:keczup z cukini
1.5 kg obranej cukini , 0.5 kg cebuli , 2 szkl.cukru , 1 szkl.octu , 1 łyżeczka słodkiej papryki , 1 czubata łyzeczka pieprzu cayen ( jak nie masz tego pieprzu to 2 łyzeczki ostrej papryki) , 1 łyzeczka pieprzu normalnego , 400 gram przecieru pomidorowego , garść soli
wykonanie : cukinie zetrzec na tartce na grubych oczkach , cebule drobno pokroic lub tez zetrzeć , całość zasypać garścia soli i zostawić na 5-6 godzin ( NIE ODCEDZAMY ANI NIE ODLEWAMY WODY ) Po tym czasie warzywa gotujemy okoló 1 godziny aż zrobi się papka, dodajemy cukier i ocet i gotujemy ok 20 min , potem dodajemy koncentrat i przyprawy i znowu gotujemy ok 20 min. Mielimy blenderem i wlewamy w słoiki. Pateryzujemy ok 10 min.

Kiki oj twoj maz ma szczescie. moj tylko marzy o takich pobudkach bo niestety spie jak zabita I nie dam rady obudzic sie przed nim I jeszcze zrobic mu mila niespodzianke ;)
malina masz rodzinke jak z obrazka, coreczka, synek I Ty :-)
askl25 diete cukrzycowa da sie przezyc choc nie jest latwo calkowicie sie przestawic na inny tryb jedzenia. ja mialam w pierwszej ciazy I mam nadzieje ze tym razem moze wynik testu obciazenia glukoza wyjdzie jakims fartem ok... Trzymaj sie w szpitalu! wychodzisz przed weekendem? jak Twoja rodzinka sobie w wdomu radzi bez Ciebie?
MimeMi rozumiem doskonale Twoja frustracje zwiazana z zajeciami dla kobiet w ciazy. teraz nie mam na to czasu bo duzo pracuje, ale w pierwszej ciazy na takowe chodzilam I rzeczywiscie wszystkie byly rano ;) Ale bieze sie to pewnie z popytu, czyli pewnie sprawdza sie ze w pl co druga kobieta jak tylko zajdzie w ciaze to siup na L4, dlatego wszystko dla nich jest dopasowane godzinowo ;)

co do masazy krocza to tez o tym slyszalam I nawet cos tam probowalam masowac w pierwszej ciazy.. ale I tak sie nie przydalo bo skonczylo sie cc.. teraz sie ciesze ze temat pekania, nacinania itp mnie juz nie dotyczy.. Tylko pamietajcie zeby za wczesnie nie zaczac masowac bo moze to doprowadzic do przedwczesnego porodu! najlepiej chyba 8-9 miesiac..

reklama
Katem ja też nienawidzę pająków więc współczuję.

Ketrinna ja też mam synka z kwietnia i równo rok po nim powstał drugi syn ;)

szczerze powiem ja się też tyle nasluchalam o porodzie SN i jeszcze te krzyki w szpitalu w pierwszej ciąży jak leżałam 3 razy masakra. wolę cc chyba chociaż to też nie jest fajne zwłaszcza po ale ja mam bardzo wąska szyjke nie wiem jak by mogło cos tam się wogole przecisnac ;)

właśnie siedzę na glukozie. nie było źle wypiłam za jednym zamachem bez cytryny.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry