reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny a ja wam powoem nowine. Pamietacie jak w niedziele pisalam o tej mojej kolezance co miala rodzic razem ze mna i poronila? Okazalo sie ze jednak dzidzius zyje. Malo tego.... ona klamala. Maz ja zdradzal i chciala zeby do niej wrocil to rozpowiedziala plotke ze poronila.... a ja pol niedzieli przeryczalam bo najpierw Truskaweczka a potem ona.... Takich rzeczy sie poprostu nie robi [emoji53]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

To bardzo głupio to rozegrała, żeby sie jeszcze to zle dla niej nie skończyło, bo jak ktoś zmyśla, to takie historie lubią sie pózniej sprawdzać. Siła przyciągania działa...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, W KOŃCU, czuję i ja moje dzieciątko ! Naczekałam się , ale było warto <3 <3 <3
Właśnie leżę sobie, synek ogląda z mężem Jasia Fasolę - bardzo lubi tą bajkę, a tu mały w brzuchu się odzywa! Śmiejemy się, że kolejny fan Fasoli :):):)
Gratuluje. Ja nadal czekam.... mam nadzieje ze i ja sie wkoncu doczekam.... usg coraz blizej... ja juz tygodnie odliczam. Mama nadzieje ze moj robaczek pokaze co ma miedzy nozkami [emoji6]

Dziewczyny a ja wam powoem nowine. Pamietacie jak w niedziele pisalam o tej mojej kolezance co miala rodzic razem ze mna i poronila? Okazalo sie ze jednak dzidzius zyje. Malo tego.... ona klamala. Maz ja zdradzal i chciala zeby do niej wrocil to rozpowiedziala plotke ze poronila.... a ja pol niedzieli przeryczalam bo najpierw Truskaweczka a potem ona.... Takich rzeczy sie poprostu nie robi [emoji53]

to prawda jest to głupota wielka ale miłość często oglupia.mysle że ludzie z miłości potrafią zrobić największe głupoty.moja prababcia zawsze mówiła za przeproszeniem "miłość gorsza niż sraczka" mam nadzieję że nikt się nie obraził za to sformułowanie ;)

co do popuszczania mi też się zdarza przy wymiotach właśnie nadal niestety trzymają mnie mdłości co bym nie zjadla na szczęście wymioty już rzadko.

super dziewczyny że takie radosne wizyty dzisiaj były :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Katem no faktycznie nie powinno jej przejść przez gardło cos takiego jeszcze po co to mówi komuś kto jest w ciazy i to na tym samym etapie. Z drugiej strony biedna dziewczyna ona w ciazy w 18 tc a frajer ja zdradza. W takich chwilach pewnie robi sie głupoty i popełnia błędy. Moze bądź dla niej wsparciem nie ma co oceniać bo to trudna sytuacja i na pewno jest jej cieżko. Natomiast zmyślania tak strasznych rzeczy nie popieram ale tez w jakiś sposób rozumiem ze ludzie z milosci potrafią popełniac straszne głupoty. A cos takiego jak zdrada to mi sie w głowie nie mieści !!!

A ja rogala do spania nie mam, ale nie narzekam na sen póki co ;) jedynie czasem na siku musze wstać lub do synka, ale tak to śpię jak dzik!

Co do popuszczania to warto już zacząć ćwiczyć mięśnie Kegla. My kobiety mamy ogólnie tendencje do popuszczania w trakcie ciąży i po porodzie, a im sprawniejsze mięśnie tym lepiej to działa. No i wpływa to też na elastyczność a co za tym idzie ewentualne nacięcie, pęknięcie przy porodzie i gojenie później. Mięśnie Kegla można ćwiczyć nawet w łóżku na leżąco, więc wymówek nie ma ;) aha i nie mówię o ćwiczeniu raz na tydzień, bo efektów chyba nie będzie ;)

@ankamaz ja miałam taką fasolkę i mi się przydała, zwłaszcza na początku jak nie miałam wprawy, ręce bolały a dziecko takie jakieś wiotkie :p no i u nas karmienia trwały po 40 min, więc wiesz...

@MartynaM każde dziecko inne. Moja mama też mówi, że jej dzieci wstawały o 5-6. Natomiast synek mojej koleżanki śpi zawsze do 8-9.

@katem86 tu Link do: Herbatki na laktację, trunki i zapachy mlekopędne oraz zioła które ograniczają produkcję mleka masz zioła hamujące laktację, choć nie wiem czy teraz to zadziała. No i nie wiem czy to zdrowe, hamować laktację w ciąży, bo to wypływa na hormony. A co do koleżanki to brak słów po prostu...

reklama
@katem86 myśle że to chwilowe z tą laktacja,potrwa parę dni i przejdzie aż do porodu.tez tak miałam. myślę ze nie warto mieszać w organizmie w czasie ciąży bo pieron wie jaki to skutek przyniesie.
Tez nie mam w planach karmić poza właśnie pierwszym przystawieniem bo przynajmniej przy pierwszej ciąży to był jedyny raz kiedy mleko poleciało(siara)i to jest mega zdrowe.także może nie hamuj na siłe bo może chociaż raz przystawisz dziecko a potem są tabletki hamujące laktacje i po sprawie.

Do góry