reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@katem86 pewnie nie mozna w ciazy zatrzymac siary, ale w niczym to chyba nie przeszkadza, nie znaczy ze od razu musisz kamic po porodzie
@KIKI83 czyli dzien z synkiem i zalatwieniami sie udal mimo wszystko? super :)
@maryqska do konca grudnia chcialas pracowac? a na kiedy masz termin? ja mam cc 2 stycznia, zamierzalam pracowac do polowy pazdziernika, choc wiekszosc czasu juz z domu, i myslalam ze to dlugo. a jak Ty mowisz ze do grudnia to nawet sie nie chwale ;)
@Danutka24 bedziemy razem przezywac zmiany, moj synek zaczyna przedszkole w piatek :)

reklama
Betina no troche jednak przeszkadza bo o ile w stanik wkaladm wkladki i jest ok to pod koszule nocna stanika nie nosze i rano budze sie z plamami. Malo seksownie to wyglada.... czytalam ze mozna jakies ziola pic ale jakie to juz nie moge znalezc.... jak bede u lekarza w piatek to musze z nim o tym pogadac chociaz pewnje bede musiala sie przemeczyc....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Wogole codziennie budzę sie ciagle o tej samej porze po 6.30 na sikanie,
I zdarza mi sie, o zgrozo np., jak kochane albo wymiotuje (wczoraj cały dzien), popuszczać, załamuje mnie to

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Łącze się w bólu. Też mi się zdaża, najgorzej jest jednak jak wymiotuje.

Ja tez popuszczam czasem np jak kicham albo kaszle.... taki prezent po synku. Dodatkowo dzis zaczela mi leciec siara. Nie zamiaruje karmic piersia a tu taki "prezent"... orientuje sie moze ktoras z was czy mozna to zatrzymac?

Zatrzymać nie można ale można nie pogorszyć, im mniej przy piersiach majstrujesz tym mniej leci. Hormonów nie zatrzymasz ;)

Ja dziś trochę lepiej chociaż kicham i pociągam bardzo mocno. Ogarnęłam dzisiaj ogródek bo po wczorajszych deszczach dzisiaj gorąco i słońce. Do tego kupiłam łóżeczko z przewijakiem :) W promocji się trafiło (Dziewczyny z UK zobaczcie same bo jest -20% na meble z George i z emma's diary jest promocja na piękny materacyk)

Jutro na 9:40 położna a potem do pracy - -' Ja nie chcę.

Wogóle wczoraj zaczęło mnie spojenie łonowe boleć, jakby mi się biodra już rozłaziły. I już nie mogę siędzieć ze złączonymi nogami. - - próbowałam dziś w kąpieli przytrzymać sobie słuchawkę prysznica kolanami i du*a blada. Uroki ciąży :D

@maryqska do konca grudnia chcialas pracowac? a na kiedy masz termin? ja mam cc 2 stycznia, zamierzalam pracowac do polowy pazdziernika, choc wiekszosc czasu juz z domu, i myslalam ze to dlugo. a jak Ty mowisz ze do grudnia to nawet sie nie chwale ;) :)

To jest tak, ze pracuje na pol etatu, mam 20-25 h czasem w porywach 30
I jakos tylko stoję i chodzę, ruszam sie
Myslalam, ze w grudniu bede miec wiecej h to naciągane do maciezynskiego;
Myslalam zebympracowac do 20 grudnia jakos tak
A pózniej Maz ma wolne wiec miedzy świetami odpocząć razem, choc niewiem
Czas pokaże

A termin mam na końcówkę stycznia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@katem86 pewnie nie mozna w ciazy zatrzymac siary, ale w niczym to chyba nie przeszkadza, nie znaczy ze od razu musisz kamic po porodzie
@KIKI83 czyli dzien z synkiem i zalatwieniami sie udal mimo wszystko? super :)
@maryqska do konca grudnia chcialas pracowac? a na kiedy masz termin? ja mam cc 2 stycznia, zamierzalam pracowac do polowy pazdziernika, choc wiekszosc czasu juz z domu, i myslalam ze to dlugo. a jak Ty mowisz ze do grudnia to nawet sie nie chwale ;)
@Danutka24 bedziemy razem przezywac zmiany, moj synek zaczyna przedszkole w piatek :)
Ty masz już wyznaczony termin cc ??? też bym mogła 2 stycznia ;p
Mój syn też od czwartku przedszkolak, w tamtym tygodniu był 3 dni po 2 godz. na zajęciach adaptacyjnych tylko :)

Dziewczyny a ja wam powoem nowine. Pamietacie jak w niedziele pisalam o tej mojej kolezance co miala rodzic razem ze mna i poronila? Okazalo sie ze jednak dzidzius zyje. Malo tego.... ona klamala. Maz ja zdradzal i chciala zeby do niej wrocil to rozpowiedziala plotke ze poronila.... a ja pol niedzieli przeryczalam bo najpierw Truskaweczka a potem ona.... Takich rzeczy sie poprostu nie robi [emoji53]

Dziewczyny a ja wam powoem nowine. Pamietacie jak w niedziele pisalam o tej mojej kolezance co miala rodzic razem ze mna i poronila? Okazalo sie ze jednak dzidzius zyje. Malo tego.... ona klamala. Maz ja zdradzal i chciala zeby do niej wrocil to rozpowiedziala plotke ze poronila.... a ja pol niedzieli przeryczalam bo najpierw Truskaweczka a potem ona.... Takich rzeczy sie poprostu nie robi [emoji53]

Kretynizm - poziom hard!!

reklama
@katem86 żal mi tak głupich kobiet.
Co do problemów z trzymaniem moczu polecam ćwiczenia mięśni Kegla i to od zaraz. Przydadzą się również do porodu.
Cwicze juz dluzszy czas. Po porodzie bede brac leki na to ale teraz one nie sa dobre dla plodu a z racji tego ze u mnie nietrzymanie jest tylko wysilkowe i dosc rzadkie to lekarz nie chce ryzykowac.
Kretynizm - poziom hard!!
No wiesz co.... jqk mozna mnie bylo tak denerwowac dla wlasnego widzimisie.... nie wierze normalnie [emoji53]

Do góry