reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Kurcze dziewczyny, ile różnych wątków, aż nie wiem od czego zacząć.

Co do piłki to ja mam taką 65cm przy wzroście 174cm ale na razie moje dzieciaki mają z niej największą uciechę. Jakoś brak mi motywacji, żeby ruszyć tyłek, tyle innych rzeczy codziennie, że nie wiem nawet w co ręce włożyć.

Jeżeli chodzi o temat kolek, to mój starszy synek miał, a młodszy w ogóle, a obu niestety karmiłam mm.
Przy starszym po dwóch tygodniach karmienia piersią miałam tak rozwalone brodawki, że lekarka kazała przerwać karmienie. W zasadzie to można powiedzieć, że obie miałam rozgryzione na pół i wolno się to goiło, babrało, a dziecko chciało jeść. Kneblowałam się bandażem elastycznym, bo ból w momencie zaciskania tych małych usteczek był potworny. Ale mimo wszystko z drugim synkiem byłam pozytywnie nastawiona, chciałam karmić, nawet już miałam zahartowane brodawki i karmienie było przyjemnością, szkoda tylko, że po porodzie wypisali nas z infekcją dróg moczowych i wróciliśmy po tygodniu z podejrzeniem sepsy. Jeszcze karmiłam przez cały pobyt w CZD, ale z tego stresu miałam coraz mniej pokarmu i ostatecznie przeszłam na mm.
Być może do trzech razy sztuka i tym razem się uda. Trzymajcie kciuki:)

Jeszcze Wam pokaże moją małą dzidzię (ponoć dziewczynkę):
13838135_1038082119578343_412090408_o.jpg

Załączniki

• 13838135_1038082119578343_412090408_o.jpg
    13838135_1038082119578343_412090408_o.jpg
    115,1 KB · Wyświetleń: 250
reklama
A ja się trochę boję tym razem o kp. Obydwie dotychczasowe ciąże zakończone cesarką ale po kilkugodzinnych porodach. Karmienie przychodziło z duża łatwością. Dzieci ssały, ja od razu miałam pokarm. Żadnych pokrwawionych bolących sutków, zapaleń. Karmiłam Jasia przez 6 miesięcy, Polę przez 3 (niewiele przybierała więc zaczęłam ją dokarmiać i okazało się że smoczek atrakcyjniejszy od cyca). Tym razem cesarka będzie ustalona przed terminem, więc bez rozpoczęcia akcji porodowej i boję się, że będę miała problem z pokarmem a jak zaczną dziecko karmić z butelki to obawiam się że juz nie będzie chciało cyca.

Byłam dzisiaj na wizycie u drugiego giną. Trochę naściemniałam, że mniej czuję dziecko i czy może usg by mi zrobił. Ten zamiast usg posprawdzał mnie ginekologicznie, na fotelu przystawił mi aparat -takie mini ktg i sprawdzał puls. Wszystko ok słyszałam serduszko dzidzi, nawet pulsowanie pępowiny. Z usg niestety nici i muszę czekać do12 sierpnia.

Betina gratuluję wizyty i też jestem ciekawa Twoich preferencji co do płci.

Malina, no własnie, mnie czeka planowana cc. A wczesniej było po dużych dawkach oksytocyny. Nawał dostałam trzeciego dnia. Po cc na zimno nawał może się pojawić bodajże nawet dopiero w 5 dniu.
Mi udało się synka przestawić z tych butli szpitalnych, co to samo mleko leci, na karmienie piersią dzięki Medeli Calma. Także może tym razem wezmę butelki ze sobą do szpitala. A same smoki nadawały się na butelki z mlekiem NAN, które mieliśmy w szpitalu.

Kurczę, przygotowuje rzeczy do pakowania i musiałam się chwile położyć, bo mnie brzuch dołem rozbolał :-(

kiki, malina szczerze mowiac to nie mam preferencji. mialam tyle obaw co do tego zeby maluszek byl zdrowy, ze jesli tylko to sie spelni to bede przeszczesliwa : )

Aniay ja w pl z Bydgoszczy [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To w Toruniu mamy połowę drogi :D

Tak Ci powiem że jak napisałaś że w listopadzie chcesz jeszcze polecieć to mnie też kusi. Chyba że będę prcowała do końca listopada to nie dam rady.

Zasiedziałam się dziś u koleżanki i ledwo obiad wstawiłam a nie-mąż wraca za 15 minut :/ no nic.
Wogóle w tym tygodniu kupili mi w pracy nowiutkie super wygodne krzesło i jakoś się lżej siedzi tyle godzin odrazu ;)

Aniay to zlot czarownic w Toruniu [emoji12] ja nie zrobiłam dzis obiadu, jak maz wroci to jedziemy zjeść na mieście to takie nasze super piątki [emoji12] a młodej robiłam naleśniki.

Ja w listopadzie chce lecieć bo chce zjechać na stałe do pl. Nie lubie Uk o tęsknie za Polska a zwłaszcza teraz jak moja mama wróciła.

To ja chyba mam cudne dziecko
Spała ze mną
Teraz ma swój pokój i samo jakos wyszło
Zasypia w nim czasem przychodzi w nocy
Ale to prawda każde dziecko jest inne
A co do noszenia to ja tylko mowię, ze tak inni mówią,

reklama
Do góry