reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nutka, gratulacje!
Kamisia, rozmiar piłki trzeba dobrać do wzrostu. W necie są porady jK dobrać. Z tego co pamietam, ale nie wiem czy dokładnie: 55 cm dla os do 165cm, 65 cm dla os do 175cm, 75cm dla wyższych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co Wy z ta waga tak swirujecie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Zejdzie po narodzinach
Dziecko wazy, wody płodowe waza, łożysko itd

Przepraszam, ze to napisze
Przykro sie czyta te teksty ze kp to upokarzające jest
Albo zeby czasem do cycka sie nie przyzwyczaił
To tak jak mówią, nie nos bo sie przyzwyczai - ***** prawda, to dziecko potrzebuje bliskości
Jest małe tylko pare lat i zaraz wyfrunie z domu
zgadzam sie z tym ze czas straasznie szybko leci, I ani sie obejrzymy a nasza 'maluchy' nie beda chciala sie juz przytulac, nie beda nas tak potrzebowac, przynajmniej jesli chodzi o bliskosc fizyczna. I wtedy za tym zatesknimy.
dlatego ja sie staram wykorzystywac czas poki jest :-)

@Marcje - ja chętnie przejrzę tą książkę, podeślę mojego maila na priv

@kamisia1101 ja piłkę kupiłam w Decathlonie. Na opakowaniu jest napisany na jaki wzrost.

@askl25 to anestozjolog sobie nie poradził po prostu. Ja nie drgnęłam przy wkłuwaniu (a byłam po męczącej próbie porodu), jedno wkłucie i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Niektóre kobiety po pełnej narkozie mają problem z akceptacją dziecka (nie wierzą, że to ich). Ja nie wymiotowałam, zdążyłam wcześniej zwymiotować przy próbie porodu.

Marcje, Tracy Hogg? Czytałam i niektóre kwestie mi się podobały a inne nie :) ona jest taka rzeczowa i nieustępliwa... czasami wręcz miałam wrażenie że jest nieuczuciowa :p i to mnie trochę zraziło. Ale wiele ludzi chwali jej metody. Na pewno zgodzę się z tym że rytm dnia jest ważny. A dr Karp (ten od "Najszczęśliwsze niemowle...") jakoś tak z miłością to opisuje.

Kamisia, Shaer, tak plusem kp jest wygoda w nocy, ale niestety z drugiej strony dzieci kp budzą się częściej na karmienie i ogólnie jakoś po znajomych widzę, że zazwyczaj te co późno przesypiają nocki to właśnie dzieci cycowe :)

Askl a z jakiego miasta jesteś?

betina79, ja miałam planowaną cesarkę ze względu na przegrodę w pochwie. Jakoś ok. 36-37 tygodnia ciąży lekarka, która prowadziła moją ciążę (nie pracuje w żadnym szpitalu) dała mi skierowanie, gdzie było opisane z jakiego powodu mam się zgłosić. Kazała mi udać się z nim na izbę po ukończonym 38 tygodniu (to akurat wypadał poniedziałek) i w szpitalu mieli zdecydować kiedy dokładnie zrobią zabieg. Szczęśliwie złożyło się tak, że dzień wcześniej, w niedzielę, odeszło mi troszkę wód, więc pojechaliśmy z samego rana do szpitala. Tam obserwowali mnie cały dzień, bo w zasadzie nic się nie działo, a tych wód była odrobina. Wieczorem skurcze się nasilały, więc pojechałam na stół. Wszystko było na spokojnie, bez pośpiechu, także poród wspominam po prostu miło :biggrin2:
Co do karmienia to synka karmiłam 5 miesięcy, również miło wspominam ten czas. Niesamowite przeżycie no i zdecydowana wygoda. Z czasem mleczka przestawało wystarczać i płynnie przeszliśmy na butelkę. Jesli będzie mi dane tym razem również karmić piersią to na pewno będę to robić, ale nie krytykuję również jesli ktoś z jakiś powodów nie chciałby karmić. Każdy ma prawo wybrać najlepszą opcję i dla dziecka i dla siebie.

reklama
Do góry