reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay jak lubisz kaszę np Jagładną albo peCzak to polecam taką kaszę z warzywami. Ja np na oliwie podduszam młoda marchew, cukinie i cebulkę dodaje ugotowane kaszę i mega ilość natki pietruszki lub kolendry. Możesz zamiast marchwi dać np pieczarki i suszone pomidory. Doprawiamy według smaku i jest pycha na Ciepło lub zimno.

reklama
U mnie minely na szczęście wymioty i gorsze mdlosci jaszcze mnie mdli ale jyz nie tak.ale mam za to ogromna zgagę takze walka z dolegliwościami ciag dalszy:(dziewczyny czy Was tez tak dziwnie pobolewa brzuch"tzn.nie boli tylko tak dziwnie nie wiem jak to wytłumaczyć taki dyskomfort dziwny:)

Aniay jak lubisz kaszę np Jagładną albo peCzak to polecam taką kaszę z warzywami. Ja np na oliwie podduszam młoda marchew, cukinie i cebulkę dodaje ugotowane kaszę i mega ilość natki pietruszki lub kolendry. Możesz zamiast marchwi dać np pieczarki i suszone pomidory. Doprawiamy według smaku i jest pycha na Ciepło lub zimno.

Dzieki za przepis Kamisia, jak bede mogla normalnie jesc to sprubuje ale narazie nie przelkne za duzo z tych skladnikow.

U mnie minely na szczęście wymioty i gorsze mdlosci jaszcze mnie mdli ale jyz nie tak.ale mam za to ogromna zgagę takze walka z dolegliwościami ciag dalszy:(dziewczyny czy Was tez tak dziwnie pobolewa brzuch"tzn.nie boli tylko tak dziwnie nie wiem jak to wytłumaczyć taki dyskomfort dziwny:)
Mnie ciagnie wieczorami, jakbym na silowni cwiczyla I czasem taki dyskomfort w dole brzucha jakby gniecenie od srodka. Domyslam sie ze to rosnaca macica, na ruchy jeszcze wcześnie ale przynajmniej z jelitami ich pozniej nie pomyle bo te już mam na wysokosci pepka.

Moze i ja z kasza sprobuje.parę dni temu wzięło mnie na krupnik i zjadłam pół garnka a to przecież też kasza i smakowało mi bardzo.
Co do brzucha to ja codziennie czuje takie dziwne uczucie,ani to ból ani ucisk nie wiem jak to nazwać. Zauważyłam że jak zjem coś słodkiego to czuje ze to rozciąganie jest bardziej intensywne,nie wiem czy to możliwe ze czuje macice w której po dawce cukru tańcuje dziecko cźy to zbieg okoliczności ale tak mam po każdych słodyczach od tygodnia gdzieś.
Maryska Calgary brzmi bajkowo i oczywiście kojarzy się z jednym czyli olimpiada;)Kanada zawsze mi się podobała i byłaby miejscem do którego mogłabym się przeprowadzić oprócz Stanów.Dobrze Ci się tam mieszka?

Widzisz tak to wyglada
Uffff
Ale ulga
Strach
Ja mieszkam w Calgary ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam znajoma w Calgary. Chyba sporo tam Polakow. Ciesze sie u Ciebie dobrze. Zdrowka dla Was obojga.

A teraz chce sie pozegnac.
Dziekuje za wszystkie slowa wsparcia.
Zadne slowa nie opisza tego, co czuje, rozsypalam sie na tysiac kawalkow. Nawet teraz piszac leca mi lzy. Mam nadzieje, ze juz wszystkie, w niezmienionym skladzie dotrzecie bezpiecznie do stycznia :* bede o to prosic kazdego dnia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ale macie przeboje z jedzeniem, ja chyba moge jesc wszystko, najbardziej grzanki z serem, lub chleb z serem, zalezy jak mi zaleci... obiady w miare normalnie, mam nadzieje, ze nie zacznie sie dopiero u mnie, nie kracze bo sobie jeszcze wykracze

Witam niedzielnie. My z mężem mamy wielkie pakowanie,wyjeżdżamy z synkiem na parę dni do Ustronia. Ale się cieszę [emoji5] u mnie czasem mdłości, częściej mam smaki [emoji12] brzusio okrąklutki, już nie da się ukryć ciąży [emoji5] poza tym czasem pobolewa. Odliczam czas do USG [emoji4]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Danutka milego, udanego urlopu i ladnej slonecznej pogody

reklama
my za nie caly 4 tyg., jedziemy na biwak pod namioty :) mam nadzieje odpoczac na maxa, ognicho, woda, plaza, relaks, ksiazka, i tylko zeby nam pogoda dopisala
kurcze musze jakos systematycznie z Wami pisac, ostatnio oslabienie mnie dobilo, teraz mam 3 dni wolnego od pracy ufffff

Do góry