reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

femme, łooo, nawet nie zauważyłam, że Ty jeszcze dalej, niż ja, myślałam, że zamykam listę styczniówek :-D

Elutka, wieszasz obrączkę na sznurku, w miarę długim. Lewą dłoń wyciągasz przed siebie, spodem do dołu. Cztery palce łączysz, kciuk odchylasz na bok i "nurzasz" obrączkę trzy razy w dziurce między kciukiem a resztą palców. Później szybko obracasz dłoń wierzchem do góry i ustawiasz obrączkę nad dłonią. Wahadełko - chłopiec. Kręci się w kółko - dziewczynka.
Czyli tak - nurzasz, kręci się, od nowa ręka spodem w dół, nurzasz i znów nad dłoń, liczysz, ile razy się kręci/waha, aż do momentu całkowitego zatrzymania się obrączki :tak:

reklama
femme, jak wyciągasz dłoń przed siebie, to chcąc nie chcąc jest na wysokości brzucha :-D A Ty to już chyba luty, skoro ja mam termin wg OM na 29 stycznia
laugh.gif

A wiecie, tą z obrączki robiłam już na początku dwa razy i teraz też poleciałam z ciekawości i cały czas to samo - pierwsza córa, drugi syn, umieram z ciekawości :-D

Dziewczyny, które macie więcej dzieci - bawiłyście się w tą wróżbę? Co Wam wychodzi? :-D

femme nie ma co patrzeć na kalkulator tylko na to co na usg wychodzi:D Mi w pierwszej ciąży z kalkulatora wychodził koniec czerwca (nawet początek lipca), a gin dał mi termin na 14 czerwca. W szpitalu nawet im jeszcze wcześniej wychodziło. Urodziła się 11 czerwca;) Tak więc na kalkulator tym razem nie patrzę:)

nulini nic nie kumam:D Ma tyle kręcić się nad wyciągnięta ręką aż stanie? I mam liczyć ile waha się a ile kręci i to czego więcej to taka płeć czy na czym stanie to będzie oznaczało płeć?:p I czy za pierwszym razem ma wskazać dziewczynkę (skoro już mam) czy ma za pierwszym razem wskazać płeć dziecka którego aktualnie spodziewam się?:p

Ostatnia edycja:
kasiekz, nie. Nurzasz, dajesz nad dłoń, obserwujesz czy wahadełko czy się obraca (przez chwilę, bo to od razu widać). Znów odwracasz dłoń w dół, znów nurzasz (uważając, żeby nie potrącić ani obrączki, ani nitki, bo wprawisz ją w dodatkowy ruch!), znowu dłoń w górę i znów obserwujesz i tak do oporu, aż się obrączka sama zatrzyma :tak: No i liczysz, ile razy musiałaś nurzać, aż się nie zatrzymała.

Pierwszą ma Ci wskazać dziewczynkę, drugie płeć dziecka, którego się spodziewasz.

Na pierwszym usg z Niną z om mam wpisane 05.11 i dokładnie tego dnia urodziłam teraz na usg mam 30.01 i tego będę się trzymać :p nie wiem skąd u niektórych takie różne terminy ;-) teraz nawet dokładna datę kiedy doszło do TEGO zbliżenia mogę podać i to było w kumulacji płodnych wiec myślę że termin powinien się zgadzać ;-)

Nulimi co to znaczy nurzasz? :-D pierwszy raz słyszę :p

nulini dzięki...ojej, mam nadzieję że zatrzyma się za drugim razem:p

tak strasznie bolą mnie dziś jajniki. pierwszy raz czuję ciążę, aż się boję tego bólu dołem brzucha po bokach!

Nulini aż poszlak sprawdzić to z obrączką bo myślę kurcze jak będę ją nurzac to ona za każdym razem będzie wykonywać jakiś ruch, a tu niespodzianka:) robilam dwa razy bo myslalam ze pierwszy to przypadek i wyszło: chłopiec, chłopiec, dziewczynka i stanęła mimo nurzania;) no ciekawa jestem czy się sprawdzi.

reklama
femme a mi się nie sprawdziło om, a też znałam termin zapłodnienia:) Nie wiem od czego to zależy, ale do końca czerwca to dzidzia nie wytrzymałaby:D Teraz z om wychodziło 24 albo 26, a wg usg 22, więc podobnie;) Jednak z poprzedniego doświadczenia wiem, że ten dokładny termin wyznaczony przez gina jeszcze się zmieni +/- parę dni ;)

nulini pierwsza zawsze wychodzi baba:) a co do drugiego to najpierw się waha, ale zaraz przechodzi do kręcenia...i zgłupiałam:p

Do góry