reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

femme, łooo, nawet nie zauważyłam, że Ty jeszcze dalej, niż ja, myślałam, że zamykam listę styczniówek :-D

Elutka, wieszasz obrączkę na sznurku, w miarę długim. Lewą dłoń wyciągasz przed siebie, spodem do dołu. Cztery palce łączysz, kciuk odchylasz na bok i "nurzasz" obrączkę trzy razy w dziurce między kciukiem a resztą palców. Później szybko obracasz dłoń wierzchem do góry i ustawiasz obrączkę nad dłonią. Wahadełko - chłopiec. Kręci się w kółko - dziewczynka.
Czyli tak - nurzasz, kręci się, od nowa ręka spodem w dół, nurzasz i znów nad dłoń, liczysz, ile razy się kręci/waha, aż do momentu całkowitego zatrzymania się obrączki :tak:

reklama
femme, jak wyciągasz dłoń przed siebie, to chcąc nie chcąc jest na wysokości brzucha :-D A Ty to już chyba luty, skoro ja mam termin wg OM na 29 stycznia
laugh.gif

A wiecie, tą z obrączki robiłam już na początku dwa razy i teraz też poleciałam z ciekawości i cały czas to samo - pierwsza córa, drugi syn, umieram z ciekawości :-D

Dziewczyny, które macie więcej dzieci - bawiłyście się w tą wróżbę? Co Wam wychodzi? :-D

femme nie ma co patrzeć na kalkulator tylko na to co na usg wychodzi:D Mi w pierwszej ciąży z kalkulatora wychodził koniec czerwca (nawet początek lipca), a gin dał mi termin na 14 czerwca. W szpitalu nawet im jeszcze wcześniej wychodziło. Urodziła się 11 czerwca;) Tak więc na kalkulator tym razem nie patrzę:)

nulini nic nie kumam:D Ma tyle kręcić się nad wyciągnięta ręką aż stanie? I mam liczyć ile waha się a ile kręci i to czego więcej to taka płeć czy na czym stanie to będzie oznaczało płeć?:p I czy za pierwszym razem ma wskazać dziewczynkę (skoro już mam) czy ma za pierwszym razem wskazać płeć dziecka którego aktualnie spodziewam się?:p

Ostatnia edycja:
kasiekz, nie. Nurzasz, dajesz nad dłoń, obserwujesz czy wahadełko czy się obraca (przez chwilę, bo to od razu widać). Znów odwracasz dłoń w dół, znów nurzasz (uważając, żeby nie potrącić ani obrączki, ani nitki, bo wprawisz ją w dodatkowy ruch!), znowu dłoń w górę i znów obserwujesz i tak do oporu, aż się obrączka sama zatrzyma :tak: No i liczysz, ile razy musiałaś nurzać, aż się nie zatrzymała.

Pierwszą ma Ci wskazać dziewczynkę, drugie płeć dziecka, którego się spodziewasz.

Na pierwszym usg z Niną z om mam wpisane 05.11 i dokładnie tego dnia urodziłam teraz na usg mam 30.01 i tego będę się trzymać :p nie wiem skąd u niektórych takie różne terminy ;-) teraz nawet dokładna datę kiedy doszło do TEGO zbliżenia mogę podać i to było w kumulacji płodnych wiec myślę że termin powinien się zgadzać ;-)

Nulimi co to znaczy nurzasz? :-D pierwszy raz słyszę :p

nulini dzięki...ojej, mam nadzieję że zatrzyma się za drugim razem:p

tak strasznie bolą mnie dziś jajniki. pierwszy raz czuję ciążę, aż się boję tego bólu dołem brzucha po bokach!

Nulini aż poszlak sprawdzić to z obrączką bo myślę kurcze jak będę ją nurzac to ona za każdym razem będzie wykonywać jakiś ruch, a tu niespodzianka:) robilam dwa razy bo myslalam ze pierwszy to przypadek i wyszło: chłopiec, chłopiec, dziewczynka i stanęła mimo nurzania;) no ciekawa jestem czy się sprawdzi.

reklama
femme a mi się nie sprawdziło om, a też znałam termin zapłodnienia:) Nie wiem od czego to zależy, ale do końca czerwca to dzidzia nie wytrzymałaby:D Teraz z om wychodziło 24 albo 26, a wg usg 22, więc podobnie;) Jednak z poprzedniego doświadczenia wiem, że ten dokładny termin wyznaczony przez gina jeszcze się zmieni +/- parę dni ;)

nulini pierwsza zawsze wychodzi baba:) a co do drugiego to najpierw się waha, ale zaraz przechodzi do kręcenia...i zgłupiałam:p

Do góry