reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Czesc dziewczyny !

Filipiamama
nie dośc, że jedno dziecko wpodobnym wieku to i drugie się szykuje;) zdrówka i przeganiaj tebakterie!

Megami
a z czego jest zupa meksykańska? Bobrzmi smacznie;)

Euforia
a ja to najbardziej nie mogę siędoczekac jak Maluszek będzie kopał;)

Bada.M teraz tez bierz cesarkękonieczne!

Nulini my jak dla Victora imięwybieralismy to tez podobało nam się Mieszko;)

Jezyk – jakby mój mązwybierał imię dla dziewczynki to bym była podwójnie zestresowanabo ostatnio miał „genialny” pomysł i chciał Victorie –Victor i Victoria – mówi nikt tak nie ma! A ja no i my tez tak niebędziemy mieli!
McPearl nie poddawaj się trzebawierzyc ;) trzymam kciuki za Was:)

Doggi – ja to mam takąpropozycje że jak każda już z nas potwierdzi ciąże u gina tozróbmy liste z terminami porodów;D

Agula – witamy i gratulujęjestem ten sam rocznik;D i tez w tym roku się obraniam tyle ze jajeszcze prace pisze do konca czerwca mam czas zeby ją oddac;)

RenataT mi tez się Blankapodoba ale mój maz kategorycznie nie kiedys tez Aurelia mi siępodobała ale już przestało Iga tez jest ciekawe ale mąż znów nanie..;/ Dla Synka chcielibysmy Leon lub Oleg – tu jestesmy zgodni.Jadwiga to nie jest złe imię ale to zdrobnienie – Jadźka alboDźiunka strassssszne.

ja w pierwszej ciązy to miałam chybaz 5 razy mdłości, raz zgage pod koniec ciąży i nic poza tym;)trochę zaparc w 1 trymestrze. Ale w 25tc okazało, że szyjka mi sięskraca do porodu już i leżałam 2 msc, ale Synek donoszony poród w39tc:)

dziewczyny a macie jakieś przeczuciaco do płci dziecka? Bo jaka w pierwszej ciązy byłam wręcz pewna,że będzie chłopak tak teraz nic nie czuję.. najważniejsze żebybyło zdrowe;) ekonomiczniej u nas sprawdziłby się chłopiec, aledziewczynka to zawsze coś nowego ;)

reklama
Czesc dziewczyny !

RenataT mi tez się Blankapodoba ale mój maz kategorycznie nie kiedys tez Aurelia mi siępodobała ale już przestało Iga tez jest ciekawe ale mąż znów nanie..;/ Dla Synka chcielibysmy Leon lub Oleg – tu jestesmy zgodni.Jadwiga to nie jest złe imię ale to zdrobnienie – Jadźka alboDźiunka strassssszne.

ja w pierwszej ciązy to miałam chybaz 5 razy mdłości, raz zgage pod koniec ciąży i nic poza tym;)trochę zaparc w 1 trymestrze. Ale w 25tc okazało, że szyjka mi sięskraca do porodu już i leżałam 2 msc, ale Synek donoszony poród w39tc:)

dziewczyny a macie jakieś przeczuciaco do płci dziecka? Bo jaka w pierwszej ciązy byłam wręcz pewna,że będzie chłopak tak teraz nic nie czuję.. najważniejsze żebybyło zdrowe;) ekonomiczniej u nas sprawdziłby się chłopiec, aledziewczynka to zawsze coś nowego ;)

Mi sie Jadwiga samo w sobie podoba, ale w mojej rodzinie ono bylo bardzo popularne. w kazdym domu teraz mieszka jakas cicia Jadzia.
Jagoda mi sie podoba ( i u nas w gminie niema :) wiec jest jeszcze taka alternatywa zeby pana tate uszczesliwic i babcie zeby byly w niebowziete.
A te zdrobnienie Jadzka to mnie wstretem napawa.

Iga piekne imie. I dosyc rzadkie.

a co do orginalnych imion. Moja siostra cioteczna Victoria ma na imie. Jakim cudem jej tato ją w takiej wersji zapisal?? niewiem .. moze zamrugal oczami , mila pani w okienku odmrugala.. i jest Vicki

Aladynka, dobrze mieć tu też kogoś, kto jedzie na tym samym wózku. W sensie, że dziewczyny mają już starsze dzieci, a my nadal pieluchy, nieprzespane noce i takie inne atrakcje;) Ja tak jak już pisałam, jakoś nie wpadłam w szał zakupowy, bo wszystko malutkie leży niedawno schowane w pudło. A zakupy dla małego dziecka, to ja robię ciągle, bo Filip rośnie jak szalony;)

Byłam u lekarza, no i niestety antybiotyk. Zobaczymy co będzie dalej.

Alladynka ja obecnie przeczucia niemam. w pierszej bylam pewna ze chlopak. w drugiej ze dziewczynka. bo ciąza inna niz poprzednia i moze temu.

teraz nie czuje nic. chcialabym dla odmiany coreczke ale w domu po cichu do bąbla Bolek mówie :) zeby w razie W mniejsze rozczarowanie bylo :)
Ł mi powiedzial ze do 40 ur. to aj mu zdąze jeszcze ze 3 corki urodzić :D

Cześć dziewczyny.

Melduje się ze żyję. Ale kiepska forma :( biegunkę dostałam i jestem wyczerpana tym :( poza tym chyba mi ciśnienie fiksuje bo cała się trzęsę tak zcdoswiadczenia wnioskuję ze mi znów spadło (a ja mam naturalnie dość niskie) wiec jak tak się trzęsę to wiem że spada wiec pewnie mam jakieś szalone 95/60 mam nadzieje ze nie mniej bo to zawsze równa się z omdleniem (co jak co ale wadliwy ze mnie towar ;)) a to przez tą biegunkę napewno ;(

Jutro spróbuję nadrobić bo dziś idę już spać bo i tak odplywam

Wiecie może jak mogę sobie podnieść ciśnienie? Zaraz chyba zemdleje, nienawidzę tego stanu jak mi wkurzać szumi i ledwo kontaktuje ;(

Ostatnia edycja:
Doggi mnie tez dziś czysci.

ale wegiel wzielam, zeby w kosciele chociaz wytrzymac bo byla by lipa.

Aladynka, w pierwszej ciąży niemal od razu czułam, że Dziewuszka, wszyscy się upierali, że chłopiec, bo nie zbrzydłam :-p ale ja "czułam" :-D A teraz jakoś sobie wkręcam, że chłopiec, ale to bardziej dlatego, że właśnie chciałabym parkę, póki co u mnie chyba za wcześnie na przeczucia ;-)

RenataT, mam koleżankę Jagodę i też ją zdrabniają Jadźka... Igę mam koleżankę, dobrze mi się kojarzy, no i teraz jedna dziewczyna ode mnie ze Styczniówek 2011 urodziła Igusię :-D

Filipiamama, ja też szału zakupów nie przewiduję, po córce mam absolutnie wszystko, wiedziałam, ze nie będzie jedynaczką ;-)

Doggi, na ciśnienie ponoć koniak, ale chyba ciąża wyklucza :-D

A mnie dziś pierwszy raz wieczorem nie rwie macica, od poniedziałku dawała o sobie znać dość mocno, a dziś cisza.
I czy to możliwe, żeby mi już cycki urosły??? :szok: W 4 tygodniu??? :szok:
Bo po odchudzaniu zostały mi zasuszone rodzyny, a dziś miałam wrażenie, że są pełniejsze i większe...
Mąż miał ocenić, ale usnął :-p

hej dziewczyny. /oficjalnie jeste grudniowka, ale dzisiaj na wizycie gin mi wyliczyl termin na 2 styczen, wiec jak pozwolicie to do Was te z checia bede zagladac:-)

reklama
Ja nie mam przeczucia wogóle co płci, przy pierwszej ciązy odrazu wiedziałam że będzie córa po prostu jakoś tak silnie to czułam, że jak lekarz mi potwierdził na usg to mnie to wogóle nie zdziwiło bo wiedziałam swoje. Teraz jak narazie żadnych odczuć nie mam choć bardzo chciałabym synka. Aladynka tych kopniaków to swoją drogą hihi też wyczekuję :) Pamiętam jak w 1 ciąży potrafiłam leżeć i czekać na nie i mężowi zasnąć nie dawałam bo o chwilę było : "o kopnęła,,, o znowu no weź zobacz...czujesz?" hehe
Doggi na niskie ciśnienie napij się pepsi i zjedz czekoladę najlepiej gorzką! pomaga! Moja mama ma często niskie ciśnienie i w ten sposób sobie pomaga, lekarka jej to kiedyś podpowiedziała.

Do góry