reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

McPearl spokojnie, obserwuj. Moim zdaniem nic złego się nie stało ale dla pewności możesz zadzwonić tak jak napisała alecta.
Qrcze mój młody też wedrowal po całym łóżku kaszlac i się odkrywając ciągle. .mi coś z gardła zaczęło schodzić a raczej z nosa.
Też miałam jakiś dziwaczny sen ale dużo by opowiadać. ..powiązany z religia.
W Krk leje..jest nieprzyjemnie choć zapachcna zewnątrz trochę jak w górach ;-)
Miłego!

reklama
U nas też pochmurno dzisiaj.
Z resztą oglądałam prognozę pogody i teraz ma już być typowo jesienna pogoda.
Z jednej strony się cieszę, bo mam więcej jesiennych ciuchów, które nadają się na ciążę, ale fajnie było dla dzieciaków jak po przedszkolu było jeszcze ciepło i biegali pod blokiem bez kurtek.

W ogóle jestem załamana.
Po moim wczorajszym sprzątaniu nie ma najmniejszego śladu :-(
Wszędzie są za to ślady wczorajszej kolacji czyli płatków. Nie wiem po co ja w ogóle tu sprzątam skoro w ciągu 15 minut dzieciaki potrafią taki bałagan zrobić jakby tu tajfun przeszedł :-(

Witam

McPearl spokojnie, obserwuj będzie ok a następnym razem nie pchaj paluchow gdzie nie musisz :p

Alecta welcome to my world! Ja mogę posprzątać wieczorem na błysk ze w drewnianej podłodze można się przejrzeć a następnego dnia rano jakby tornado przeszło :/ bardxo demotywujace :(

Nulini- u nas pomaga. Tylko tak jak pisalam nie spodziewaj się efektu po 1 dniu, to są zatoki, u nas po trzech dniach już jest luz, ale bierzemy go dwa tygodnie, bo zatoki niewyleczone zaraz wrócą, a wtedy to już tylko antybiotyk. Dzięki niemu udaje nam się często bez antybiotyku, nawet bardzo często. Poza tym jeśli beziesz kiedyś u lekarza niech Ci przepisze flixonase, do nosa. O niebo lepszy niż Nasivin ale tylko na receptę.

Ostatnia edycja:
Doggi to przy trzecim, jak podrośnie, sobie chyba w łeb strzele albo będziecie wysyłać mi paczki z fajkami do psychiatryka.

Dobrze, że mąż niedługo wraca.
Na obiad mam jeszcze żurek z wczoraj i dodatkowo chcę zrobić ziemniaczane kluski z serem okraszone boczusiem mniam :-)

Jeżyk, a fixonase to czasem nie jest steryd?
Kiedyś miałam właśnie na zatoki i coś mu się tak kojarzy.

Dziewczyny boje się że to gardło to angina ledwo żyję. Boje się że t choroby odbija się na zdrowiu dzidzi. Słaba jestem w tej ciąży i wciąż choruję.
Tantum verde można ssac?

Alecta- tak steryd, dlatego używa się go przy nawracających zapaleniach zatok(jak u mnie i u mojego Kacpra) bądź na alergię.

Karpanna- można tantum verde, można np.strepsils z miodem i cytryną, ale jeśli to faktycznie angina to bez antybiotyku sie nie obejdxie niestety.

Karpanna możesz też ssać.
Jak się martwisz to idź do lekarza niech Cię przebada.
Ja na początku ciąży miałam taki ból gardła, że też myślałam, że to angina, a okazało się, że nic poważnego.

Jeżyk no właśnie coś mi się tak kojarzyło.
Faktycznie działa super, mi szybki przy zatokach pomogło

reklama
Macie rację, nie ma co panikować. Dzisiaj tylko jakby same resztki lekko podbarwione krwią. To wyglądało jak krwotok z nosa. Też mi się zdarzyło zadrapać w nosie i mi ciurkiem szło. Może mi się nadżerka odezwała. Na początku ciąży wyszła mi IV :-( potem gin robiła mi kolejną i wyszła na poziomie II, ale też mówiła że musi uważać przy pobieraniu wymazu bo szyjka taka ukrwiona teraz

Do góry