reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Mi tam brzuch mieścił się w zwykłe nieciążowe rzeczy - swetry takie za pupę, bluzki tunikowate i było ok :tak: może pasy ciążowe? jako przedłużenie spodni/bluzki. Może są jakieś niebawełniane, cieplejsze? ;)

Megami Tymko miał zaległe szczepienia jeszcze z zeszłego roku.
Ciągle chorował i nie było kiedy go szczepić, a muszę powiedzieć, że odkąd psa nie mamy to (TFU TFU!!!!!!) całe wakacje bez kataru!
Widocznie młody miał uczulenie i zawsze katar spływał mu do gardła i kończyło się zapaleniem lub anginą.

Emilchen u nas tez się sprawdza ale w nocy Stachu nie fika tylko śpi ale w ciągu dnia jak trochę dłużej posiedzę to zaraz salta i wykopy ;)

Emilchen ja mam dużo oversizowych ciuchów wiec na zimę z wielkim bebechem idealnie tylko rajstopy muszę kupić bp płaszcz mam duży (specjalnie większy kupiłam żeby móc konkretną warstwę swetrów ubrać ;) )

Emilchen ja w sumie tez mysle o tym. Chyba od męża w zimie kurtke narciarska bede brala, moja mama ma tez swoja jakas dużą to pozycze. A swetry i bluzki kupune na wyprzedazach dluzsze i daja rade. Jak sa elastyczne to sie naciagna :)

Ja tam też specjalnych ciuchow nie kupowalam i teraz też nie kupuje. Szersze swetry, rajstopy itp i będzie ok. :)

U mnie też fika jak tylko się poloze, tak to chodzę i pewnie dzidziola usypiam;)

Ja muszę jakąś kurtkę sobie znaleźć, ale to po lumpkach chcę poszukać.

Nie mogę się dzisiaj do niczego zmobilizować.
Dobrze, że obiad udało mi się zrobić...

Mi sie dzisiaj snilo ze ktos mnie za wlosy ciagnal :p ale dalszej czesci nie pamietam :p

Doggi wiem ze nie ma nic gorszego niz placzaca obok dziecka mama :p dlatego moze Ł bobasa bedzie odprowadzal :p

Moj Ł ma od 4 urlop do 12 chyba. Ale przyjezdza tesciu wiec bedziemy dzialac w mieszkaniu. Dzisiaj bylismy w sadzie i w banku i niby pieniadze juz poszly ale sprzedajaca cos marudzi ze chyba jej nie pasuje by dzis dac klucze :-\ przy okazji bylismy u Ł w pracy i kupilismy juz materac i koldre do sypialni :-)

Gosiane moze cos w tym jest. Jednak dziecko sie przyzwyczaja ze cale 2lata siedziala z mamusia a tu nagle z dnia na dzien do zlobka czy gdzies.

Marcioszek ja dzis doczytalam gdzies ze od 6tego miesiaca juz w ogole stres to najwiekszy wrog, ze trzeba zwolnic, wypoczywac itp :-) no i jesli ktos ma w pracy kijowa atmosfere to obowiazkowo L4.

Stokrotka tez takie sny miewalam :-\

Doggi wlasnie tez to czytalam, ze jak chodzimy to bobas smacznie spi. I chyba dlatego tez dzieci lubia byc pozniej noszone i kolysane, bo 9 mcy tego doswiadczaly :-)

Marcioszek ja tez sobie nie wyobrazam suszenia zima. Poki co bedzie pokoj na to przeznaczony ale jak wszystko zrobimy to masakra jakas.

Tasia ja mam zlobek 15km od miejsca zamieszkania, jeden prywatny i chyba jeden publiczny ale ceny w sumie podobne jak patrzylam.

Ja tez cale noce sie krece z boku na bok :-\

Ja dzis mialam taki napad goraca ze ludzie w kurtkach a ja na ramiaczkach i upocona jak prosiaczek ;-)

Kurcze zeby czlowiek wygral w totka to nie tylko suszarke by sobie kupil ;-)

U mnie w domu przewaznie chlodno. Za to u Ł rodzicow zima wszystkie grzejniki na 5 i okna zamkniete. Wiec jak my przyjezdzamy to tak by nie widzieli zakrecamy i otwieramy okna bo nie ma czym oddychac

Megami my co do pryszmica czy kapieli tez mamy problem bo ma ciagle goracej wody dolewam a Ł sie drze ze mam wylaczyc bo go parzy :p

Emilchen ja tez mam ten problem. Chyba nieoplaca sie kupowac na dwa miesiace wielkich kurtek itp a moj Ł mojego wzrostu wiec wiekszego nie mam :-\ swetry i spodnie to chyba pol biedy, mi ske wydaje ze z kurtka najgorzej :-(

Ja licze na to ze bedzie mi cala zime tak goraco jak teraz ;-)

Aaaa i babcia Ł zrobila pyyyyszny zur! Mniam!

reklama
Ja w poprzedniej ciąży miałam kurtkę zimową z lumpka. Zwykłą, puchową kupiłam ale w dużym rozmiarze. Do tego tak jak dziewczyny piszą swetry w większym rozmiarze.

Aaaa jedyne co kupiłam ciążowe to 2 pary ocieplanych getrów. Kupiłam na Allegro najtańsze i po porodzie wylądowały w koszu, bo w kroku się podarły, poprzecierały.

Do góry