reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ikasia mi tez się cora marzy :) będzie jeszcze trzecia próba kiedyś!
Ale powiem ci fajnie mieć dwóch chłopaków :) jak teraz widzę jak się maluchy razem bawią to serce rośnie <3 im na pewno jest lepiej ze obaj to chłopcy

reklama
Ikasia to oby mdłości i zgada szybko przeszły i 100 lat dla Roczniaka bo wczoraj nie mialam czas nawet wejść na kompa i złożyć życzeń

Kurcze wkurzam sie na samą siebie bo kpilam na allegro torebke, bardzo mi sie podobala na zdjeci, tzn przyszla i nadal mi sie podoba ale jest ogromna, na zdjeci na manekinie nie wygladala taka duza tylko normalna, koles podal wymiary ale nie wpadlam na to aby pomierzyc cos i sprawdzic wielkosc skoro na manekinie wygladala super, no i teraz klops bo nadal nie mam torebki za to mam coś co dla mnie sie nie nadaje. niestety przypuszczam ze manekim jest o glowe wiekszy ode mnie i dlatego na nim torebka wyglada super.

Wszystkiego najlepszego dla Lenki od Hope! Dziś chyba tylko ona świętuje :)

Dziś byłam wypisać wniosek o urlop wypoczynkowy i mam do końca kwietnia łącznie z 2 dniami opieki a potem wychowawczy, ale na razie cieszę się że do maja mam jeszcze kasę a potem zobaczymy jak będzie...

Ode mnie też wszystkiego naj naj naj dla kolejnych maluchów;*

Dona niestety pewnie jedyna opcja to zwrot, ale to znowu koszty:(

Cleo ja też byłam dziś załatwiać urlop, od 26 lutego wracam do pracy - szok...
Dopiero do mnie dociera że znowu się mała rewolucja szykuje, oj oby Julcia się w tym wszystkim odnalazła... Byłam w pracy z małą i oczywiście zrobiła furorę, a jak mi z zaskoczenia dała całusa to już w ogóle wszystkie koleżanki się nad tym moim słodziakiem rozpłynęły;)

Najlepszości dla Lenusi :)
Oj, Dziewczyny, ja też wniosek o zaległy urlop już złożyłam. Zaczynam od 23 stycznia - jedyny plus jest taki, że auto służbowe zwrócą ;) ale ogólnie powrót do pracy po tak długiej przerwie i cieszy i przeraża jednocześnie.
Moja Lenulka dziś zrobiła pierwsze kroczki samodzielnie :) I za jedną rączkę też już ładnie śmiga! Za 10 dni roczek - może zacznie sama chodzić do tego czasu ;)

Witam Was Kochane, zdrówka dla wszystkich mam i maluszków no i 100 lat dla roczniaków. Czytam Was regularnie ale brak czasu na pisanie i czaem weny. U nas też od przeziębienia do przeziębienia.
Jej to już rok. 15.01.2014. godz 10.20 urodziła się moja Amelka. Kocham ją jeszcze bardziej.
Nie bójcie się powrotów do pracy. Ja już od końca sierpnia w pracy i jakoś się toczy.

100 lat Amelko!!

Dziewczyny zazdroszczę wam tych powrotów do pracy... Ja nie mam do czego wracać. Umowa skończyła mi się w sierpniu i jestem bezrobotna. Właśnie ZUS wypłacił mi ostatnią część macierzyńskiego. Zostaje bez pracy i kasy!! Nie wiem jak się w tym odnajdę... Prosto po studiach poszłam do pracy i gdy poznałam męża już pracowałam. NIGDY nie byłam bez pracy...Nie chcę być na czyimś utrzymaniu.... Ciąży mi to strasznie...

Cześć dziewczyny!

Grudnióweczka 100 lat dla Amelci i pozostałym świętującym.

Grudnióweczka te wspomnienia jak to było rok temu, jednak się o tym myśli. Ja czytałam nawet historię sms z tego czasu jak pisałam do męża:)

Elama wiem o czym piszesz - też się zastanawiam jak to będzie z finansami bo inaczej się człowiek czuje jak jego kasa też wpływa na konto. Mi brakuje też trochę kontaktu z ludźmi i tego że w pracy codziennie coś innego się dzieje, ale nie chcę małego dawać na razie do żłobka bo i bez tego jest choruszek a żadnej babci nie mam niestety.

Sto lat maluszkom dziś świętującym:******* buziole dla Was Kochane Słoneczka:**************************

Elama aj ze wszystkiego zawsze trzeba szukać plusów;-) nie masz pracy,ale przynajmniej nie musisz córki oddawać pod czyjąś opiekę..Poczekaj chwilkę praca się znajdzie a malutka będzie troszkę starsza i się samo poukłada(najgorzej tylko że brak zastrzyku gotówki...:baffled:) ja przynajmniej tak planuję:tak: A jak pójdę do pracy(jak Zosia bęzie miała 2-3lata) to będziemy brać kredyt i się budować:-)

reklama
Grudnióweczka
100 latek dla Amelci

Elama wierze,że jest to ciężka sytuacja,mnie samej też brakuje pracy między ludźmi,jest to zawsze inaczej,ale tez z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawićteraz corki nawet z tą babcią.Jak dla mnie to za wcześnie jeszcze.

Poza tym to ja też wyslalam podanie o urlop i wiecie,moja szefowa to normalnie sobie tak w lulki leci,ja pierdzielę,obawialam sie wlasnie tego koncowego zalatwiania że będzie chciala mnie oszukać na tym urlopie wypoczynkowym.
Z tego co mi wiadomo w 2013 bylam na l4 od maja i za urlop 2013 nalezy mi się cale 26 dni a szefowa twierdzi,że za ten czas nie należy mi się 100 % platny urlop,a za 2014 rownież należy się 26 dni urlopu,czyli razem 52 dni.
Szefowa tweirdzi,że mam tylko miesiąc,nie wiem dlaczego.

Idę potem zaraz na wychowawczy i wiecie nawet nie wiadomo jk napisać to podanie o urlop jeden a potem wychowawczy,bo szefowa kręci i napisałam tak jakby na okrętke z tymi datami,bo nic nie wiem a kontakt z księgową jest tajemnicą szefowej,nie ma żadnego kontaktu,tak to bym z nią uzgodnila co i jak i napisalabym czysto wnioski.

ciekawe jak to będzie wszystko...

w sumie się ciesze że będę jeszcze z Kingą,ale też się martwię jak to poradzimy sobie finansowo,mimo to jeżdzimy troche z Kinga to tu to tam,tu rehabilitacje ,tu kontrole A TEściowa moja nie jest dyspozycyjna w 100% mimo,że nie pracuje,ma sporo też swoich spraw a ja ptacuj,ac gdyby już wtedy ciezko byloby się zwaniać itd.

Także mam swiadomość,że powrotu po wychowawczym nie mam a predzej niż za 3 lata 2 lata nie wroce do pracy,także wychowawczy mam na 3 lata.
Zobaczymy jak to będzie...

Ostatnia edycja:
Do góry