reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

JAguś nie przejmuj się tak... jeśli pediatra Ci tak zaleciła to rozpocznij dokarmianie i tyle:-) i uważam jak ona-lepiej dac już pokarm niż wprowadzać mm;-) Nasza też tak mówiła,ale póki co mam pokarm,że wkładki cały czas mokre...więc poczekam do 5mies.(czyt.2tyg)

reklama
Aniia - jakies zjednoczenie Niemiec czy cos takiego :)

Aaaaa to impreza hihihi :-) U nas w poniedziałek wolne :-D

Ania u nas tragedia z pogodą od wczoraj pada i pada i pada .... :( Zimno tak że trzeba w piecu rozpalić, Zosia spała dziś z nami w łóżku bo nie chciałam żeby zmarzła :)

Staram się położyć małego potwora spać bo jestem głodna jak wilk :p a Ona od 7 nie śpi, ej powiedzcie mi czy wasze dzieci też tak mało już śpią? Zosia śpi dziennie ok 2-3 h to chyba mało jak na niecałe 5 miesięcy?

Monika u nas jest też chyba 3 lub 4 drzemki, jedna taka dłuższa około godziny a reszta to takie szybkie komarki po pół godzinki :-)

hej, hej, my tez po szczepieniu, tyle ze go nie bylo, bo maly ma zaplenie spojowek, wczoraj mu zaczelo oczko ropieć,dostal kropelki do oczu na tydzien i szczepieinie mamy przesuniete na 26.06. Ale byl pomierzony 6600 wazy, u nas przez 6 tyg przybylo 900g. Pani doktor powiedziala, ze jest bardzo długi i przy tej wadze wydaje sie drobny,ale bardzo zadwolona z wagi jak na wczesniaka, asymetria jeszcze lekka, mam go nadal noisc na lewym biodrze. Zabki sie juz pchaja widac pod skorka. Dzisiaj ugotowalam brokułowa z kaszka manna i odrobina oliwy z oliwek, zobaczymy czy posmakuje.

Witam :-)

Dziękujemy wszystkim za życzenia! :-D Och, och... mój półroczniaczek śpi... aż z tej okazji przeczytałam co się działo na forum kiedy odeszły mi wody... Tak bardzo się bałam a jednocześnie cieszyłam "że to już" i zaraz zobaczę mojego synka! Dziękuję za wiele fantastycznych słów dotyczących narodzin Adrianka! Jesteście kochane! :*

Jaguś ja uważam jak Milusia, lepiej warzywka i owoce niż MM :-)Swoją drogą ten zanik mleka to pewnie kryzys, ja ostatnio miałam... po paru dniach to mija... a że 600g przybrał maluch to wcale nie tragedia! Mój Adrian po 400-500 przybierał jeszcze do niedawna (teraz nadgania i po 600-700 na miesiąc tyje) uszka do góry!

Akuku
super pomysł z tym doczepianiem ogonka! No i super wykonanie!

Monika
Adrian śpi dużo... wstaje o 6.30 później koło 9 drzemka do ok 10-11 (2h) Później zabawa do 12-13 Obiadek i śpi do ok 14-15, (znów z 2h) Później ma drzemkę ok 17 ale krótką (30min do 1h) i po 19 zasypia już na noc. To łącznie daje ok 5h snu w dzień i ok10-11h w nocy.

Sylka
posmakuję na pewno! Zdrówka dla oczek! Adrianowi też się coś zrobiło na oczkach jakiś czas temu ale po kropelkach w 1 dzień mineło!

Nisiao
modle się żeby nic z tego się nie rozwineło... i tak Kinia już swoje wycierpiala... biedulka malutka...

Pustiszi Ania u nas też paskudnie... a w domu się siedzieć nie chce... :-(

Chłopaki już prawie zdrowi... od wyszedł katar 2 dniowy... dosłownie. :-) Dzisiaj gotuję na masełku buraczkową zupkę Adrianowi. Zobaczymy czy posmakuję :-)

No ja tez mam nadzieje, zeszybko przejdzie , chociaz lekarka nam mowila ze do 7 dni moze sie leczyc ale na zewnatrz mozemy wychodzic. Codo wagi starszak wazyl 7.090 jak skonczyl 5 mscy. Tak zupka juz wszamana, sam zlapal mi za lyzeczke raczka i pchal do buzi, jak tylko widzi lyzeczke to odrazu buzke owtiera, fifka ja za Twoim przykladem tez zrobie buraczkowa , teraz tej brokułowej na jutro nam jeszcze starszy. Ja dodaje oliwy bo ma alergie na krowie mleko, a troche tłuszczyku trzbeajuz podawac :-)

Sylka ja gotuję na masełku - tylko takim 100% bez dodatków soli. Z Mlekowity taki znalazłam :-)

Buraczkowa się już gotuję, od razu zrobię porcję do mrożenia (mrożę w naczyniu na kotki lodu a potem biorę po 2-3 kostki i akurat mam jedną porcję :-) Kolejna będzie brokułowa a i też z pomidorowa z ryżem się noszę (ale nie na koncentracie tylko zetrę świeże pomidory)

Adrian to az się trzęsie na widok innego jedzenia niż mleko. Głodomor mały! Otwiera buzie i zamyka jak już jest łyżeczka i sam ładnie jedzonko z niej ściąga. Nawet bez śliniaka można karmić bo nie pluję :-)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:)

Ania, Milusia, Fifka tak zrobię - zamiast dawać mm zacznę z jakimiś bezglutenowymi kaszkami i spróbujemy z marchewką, zobaczymy czy małej spasuje:) Pewnie dokarmianie mlekiem to byłby początek końca.

Fifka oby to faktycznie był tylko kryzys bo strasznie by mi było szkoda już skończyć karmienie:no: Mam wrażenie, że dziś mleka jest już troszkę więcej (oby), ale mała mi się rozleniwiła i je póki fajnie leci a potem ryk. I bądź tu człowieku mądry...
A z tymi kostkami od lodu to super pomysł! Chyba się go "zapożyczę":-D

Trochę mnie tym rozszerzaniem diety lekarz zaskoczył bo jakoś miałam przeświadczenie, że przez to pół roku sam cyc jej wystarczy, no a on mi mówi by już próbować:) Ale może niepotrzebnie wyolbrzymiam, w sumie samo poznawanie nowych smaków mnie ciekawiło więc zobaczymy jak się małej spodoba:)

Monika moja Julka też nie śpi zbyt dużo w ciągu dnia - tak na oko mniej więcej 2,5-3 godziny i to nie zawsze;-)

Akuku
jak masz listę to już dobrze:D Od czegoś trzeba zacząć;) Na pewno wszystko ogarniesz i dzieciaki będą zachwycone:-) Dołączam do grona tych które Cię podziwiają;-) Hihi ja na niedzielę robię jakiś sernik na zimno - przyjeżdżają moi rodzice ale stwierdziłam że nie będę kombinować, a że wypada wtedy dzień dziecka to będzie niby dla Julki;) Niestety będę pewnie musiała zjeść za nią ale cóż, każdego szkoda:-D

Sylka zdrówka dla Wiktorka! Oby oczko szybko wyzdrowiało:) Właśnie tak mi się wydawało, że szłyśmy równo z tymi szczepieniami:) Mały super waży i też fajnie przybiera, a że długi chłopak to tylko na jego korzyść;-)

Jagus dzieki, ja tez mysle ze marchewczker smailo mozesz jej podawac, czy jabluszko pozniej, niech smakuje. Moj z 3 razy dziennie spi do poludnia , w poludnie taka dłuzsza siesta i poznym popoludniem znow zasypia na chwile. Pieke babke tak an szybko, a na weekend chce zrobic placek malinowy z galaretka.

reklama
Dziekuje za wszystkie zyczonka ! Kochane jesteście :*

U nas ze spaniem w dzien tez szału nie ma. Spi kilka razy po max 30 min. Jesli sie 2 godz uzbiera w ciągu dnia to wszystko. Potem kolo 20 do spania I tak spi do rana juz.

Nisiao spokojnie. Nie panikuj. Kaszelek może jeszcze troche trwac. A przecież nie kaszle stale tylko kilka razy na dzien. Obserwuj oczywiscie ale nie panikuj.

Ania ta pogoda mnie tu juz wykancza... Znow lejeeee bleee.

Pustiszi to udanego swietowania ;) mimo brzydkiej pogody :)

No I my wprowadzamy pomalu pokarmy stale. Juz kilka prob jednolyzeczkowych bylo I bez reakcji jakichs wielkich wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
Mam tylko takie pytanie do was. Bo wstyd przyznac ale zapomnialam juz...a mianowicie kiedy podajecie dziecku stały pokarm omijacie juz wtedy karmienie mlekiem? Czy probujecie miedzy karmieniami jako "dodatkowy" posilek?

Do góry