reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

cze z rana!

ojacie jak ja na dworze siedzę i siedzę i nie mam czasu na forum normalnie:) ale jest bosko, więc wybaczcie...4 dzień od 10 do 19:) jestem tak opalona na ramionach, ze juz mi skora złazi//i na nosie - no, ale to jest najbardziej wystająca i największa połać mego ciała...nie dziwi zatem nic. A giry na ten przykład muśnięte ino.

Lauruta na kocu na trawce w samym body i co 2 godz 50 filtrem na nowo Ją, a i tak cosik przenikło. Nic to - jest obłędnie! Chwilo trwaj!

Napiszę na szybko co u nas, bo pewnikiem Dziuńkowska wstanie zaraz. Tak więc Kajcisław jedzie w czwartek na wycieczkę do parku rozrywki o tu: Bellewaerde | Bellewaerde

i już przeżywa, a co Mu kupię do jedzenia, bo to na dzień cały, a wiadomo, ze najbardziej pożywne są chipsy i cola. Ale ja nie ugięta, więc niech próbuje...:) Dodatkowo ile kasy dostanie, bo "wszyscy" dostaję 20 euro (sic!) - ale ja nieugięta, bo po cholerę mi kolejna przytulanka w ramach prezentu - pamiątki. Tak więc negocjacje trwają...

I walczymy z chrzcinami, bo stwierdziliśmy, ze zrobimy tu, przed wyjazdem, bez impry ala wesele huczne - tego bym nie zniosła i ze świadkami stąd, którzy byli przez te lata belgijskie nam bliscy. Bo rodzina...no cóż...Kajtek ma chrzestnych z rodziny...ale potem się rozwiedli i chrzestnego jakby nie ma w życiu Kajtuli...
A czemu walcymy? AAAAAAA, bo my chcemy na chrzestną koleżankę, która nie dosć, że nie ma ślubu kościelnego to i jeszcze prawosławna jest! Ma ksiądz z nami pod górkę:) Ale odbędzie się uroczystość 8 czerwca i właśnie zamierzam zamówić na Allegro szmatki i inne świece.

Mam Wam tyle do napisania...bo to połowa ino:) Ale reszta kiedy indziej!

Vinga - cieszę się bardzo, bardzo!!!! i pragnę zobaczyć zdjęcia domiszcza!

Fifka - fajowe to jest:) się rozejrzę za. A kąpiel chłopców - boska! Ja Kajtka nie wsadzę razem, bo przecież skarby czyli jajuchy chowa przed wszystkimi:) Laura nie przekręca się na boki wcale a wcale, a tylko czeka, zeby w poblizu dłoń ludzka się znalazła i siada w trymiga, aż się martwić zaczęłam.

Nisiao - Kajtek przy urodzeniu miał ciemiączko 3,5 na 3,5 cm...a jak skończył rok to 1,5 na 2. Mi się wydaje, ze nadal ma...czasami...:) Nie no, żart, ale nie martw się, taka uroda i już!

Kasia - no to super nocki! gratki:)

reklama
Fifka gdzie kupilas ta szmacianke do zabawy, moj osttanio lubi bawic sie chusteczkami mokrymi a dokladniej opakowaniem, przydaloby sie cos takiego szelaszczacego.

hej a u nas piękna pogoda, córka pojechala dzis na wycieczkę poobklejana plastrami zeby nie wymiotowac, zobaczymy czy jej sie to uda.

ogladnęlam ten filmik co chyba Mirka dołaczyla z Owenem, moj Antek też tak jak on nie potrafi utrzymac głowki a jak dzisiaj podnioslam go trzymajac za tułów to jego nożki tez nie trzymaja lini protej w powietrzu tylko opadaja na dół. boję się że mały ma dużo wieksze problemy niz tylko trzymanie głowki. mam nadzieje ze rehabilitacja pomoze, chociaz z główka na razie nie widac żadnej poprawy.

hej:-)
a dzis u nas lato! :-) pogoda w kratke-dzien- tak, dzien-tak,ale co tam! wazne,ze slonce dzis swieci-trzeba korzystac;-)

i jeszcze jedno- Arka juz nie chwale ze spaniem, bo chyba podczytal mojego posta i nauczke chcial dac matce- dzis juz 2 pobudki:-p

Mamy pierwszego zabka.. :) a drugi juz tuz tuz ;)
Nie wiem czy widziecie dwie kreski na dziasle na dole ;)
Z lewej strony Emilka juz wyszedl...stukalam lyzeczka by sie upewnic ;) uff jeszcze jeden i odpoczniemy chwilke.
Ja uzywam takich granulek na zabki ..dzialaja znieczulajaco ?? Przeciwbolowo... jak podam to z godzine dwie jest spokoj..a najlepsze ze dziala odrazu. Emis jak widzi saszetke to sue cieszy i otwiera buzie i ciumka sobie ;)

Załączniki

• 1400576143796.jpg
    1400576143796.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 56
Sylka kupowałam od dziewczyny która szyje takie rzeczy ale właśnie Yoanna wstawiła link do czegoś bardzo podobnego :-) Z tym ze u mnie ten materiał Milky (taki MEGA aksamitny z wypustkami) jest po obu stronach tej szmatki. I jest dużo większa (Adrian prawie jak kocykiem się nią nakrywa)
Adrian teraz śpi ale jak wstanie to zrobię zdjęcie i pokażę ci jak mały z tym wygląda i co wyczynia z tą szmatką :-D

Akuku Gratuluję! U nas też tylko jeden i to mało widoczny - ale stuka :-) Na drugiego ciągle czekamy....

Kasia haha tak zawsze jest :-D Pochwalisz i się psuję :-p

Dona
a może za dużo obserwujesz i myślisz? Słuchaj lekarzy najlepiej i nie "diagnozuj" go sama bo zauważyłam ze oni mają inne kryteria zwłaszcza u wcześniaków.

Inomama hehe Laurka poczuła co to pionizacja i już leżenie nie jest fajne... no i powodzenia z tymi chrzcinami!

W domu bajzel... Adrian marudzi... (terazna szczęście padł) mąż zaraz do pracy do 24.... a ja będę sama z tymi moimi piskunami... oszaleje chyba siedząc w domu bo na dworze brzydko - choć przyjemnie ciepło... chyba normalnie w lakosze Konrada zapakuję i będziemy w deszczu na dworze siedzieć...

Melduje się i ja - Lenka od wczoraj w spacerówce,więc cały dzień na balkonie ;) do tego próbuje sama siadać bez niczyjej pomocy,więc na moment nie mogę spuścić jej z oczu.
Akuku, gratki ząbka! My jeszcze czekamy ;)
Kasia, dziecię Twe się naprawi,jak przestaniesz chwalić ;)
Inomama, walcz i rób chrzciny po swojemu, a co- w końcu to Wasze dziecię ca nie księdza ;)
Coś jeszcze chciałam napisać, ale muszę już uciekać po młodą do szkoły.
Miłego dnia dla Was :)

Pogoda boska wiec korzystamy dlatego mało mnie i kurde po pierwszym spacerze i ja nie wiem jak mam małego ubierać Anglicy maja w bodziakach te dzieci samych a moj w dresie cholera wie wrrr

Zaraz mały wstanie zjemy i dalej ide na dwór u was tez tak ciezko z ławkami kuzwa fakt ze tu wszedzie domki kazdy ma ogród ale ławkę mogli by zrobić choc jedna na osiedlu !

Dobra ide pozdrawiamy mamy i dzieci mam !! ImageUploadedByForum BabyBoom1400582628.395124.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1400582628.395124.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1400582628.395124.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Pustiszi a ile macie stopni ? Bo jak mi goraco to i malego rozbieram ;)

Oo uchwycilam tego zabka...jezuuu jak to sie trzeba nakombinowac !!

Załączniki

• 1400586125526.jpg
    1400586125526.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 48
Do góry