reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka powodzenia!! Niech malenstwo bedzie grzeczne, malutki aniołeczek :)

Kasia ty to masz powera tort, sernik, i jakies dania, tez lubie w kuchni pichcic ale ostanio mniej czasu i mniej checi.
Ja jutro mam gosci chce z rana upiec babe, bede robic roladki na obiad i zupe krem z brokułow.

akuku a kiedy mierzylas sie po raz pierwszy , ja jutro 7 dzien skalpela.
U nas tez sie zmyły bo dzisiaj znow co 3 h pobudka na papu, od wczoraj mam wrazenie ze mały jest wciaz glodny az sie zastanawiam czy nie spobowac juz jakiegos warzywka podac, mialam czekac jeszcze 2 tygodnie..zobacze jak dzisiaj bedzie,

reklama
Witam
Karmienie non stop. Skad ja to znam :) Byla kolezanka z synkiem to przez 3 godz chyba z 6 razy karmilam z tego co ona mowila ;)
W nocy nawet nie mam tej pelnosci piersi i tez bardzo czesto sie budzi.
Po tym wtorkowym szczepieniu kaszla mi tylko. Juz Gastrotuss podaje od 2 dni. Szkoda ze rodzinni w wekendy nie przyjmuja a w poniedzialek zawsze najwiecej ludzi
SYLKA tak wczesnie bedziesz cos dawac? U dzieci alergicznych to bardziej polecaja dawac cos miesiac pozniej niz to wskazane. Wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze moze uczulic sie na dany produkt
SALI witaj ja tez naleze do tych majacych absorbujace dziecko. Przy cycu udaje mi sie podgladac z telefonu
AKUKU moze Emis potrzeuje tylko twojej bliskosci dlatego wciaz cyca
PUSTISZI dla mojego przydalyby sie takie egzorcyzmy
CLEOPATRA zrob sobie badania

Sylka ja mierze sie raz w tyg. teraz mi duzo nie ubylo...juz nie wiem czy sie dobrze mierze... wogle nie wiem czy mam cwiczyc czy nie przez to z tym mlekiem problem jest .. chce cwiczyc schudnac a tu takie cyrki..
Ty tez duzo pichcisz mmm.

Ja dzis chyba zrobie ciasto marchewkowe ;)

marika myslalm dopiero po 4 mscu czyli za 2 tyg, ale on jakis taki nienajedzony jest..moze rzeczywiscie jeszcze poczekam troszeczke :-)

Akuku mi sie wydaje ze skalpel az tak piersi nie obciaza, poprostu moze to chwilowy problem z laktacja, ja tez ma raz wiecej mleka raz mniej.

Sloneczko swieci ma byc 19st , super!!

Cześć kobitki!

Ja też mam problem z karmieniem - opisałam na drugim wątku.

Marika badania robiłam. Morfologia może nie najwyższa ale w normie a endokrynolog obniżył mi już dawkę bo dość mocno spadł mi hormon tarczycy jak już nie jestem w ciąży.

cze!

kurde już tyle osób zachwalało ciasto marchewkowe no nie mam odwagi na ten wybryk bo boje się skosztować później wypieku ! :baffled:

Mój m pojechał do pracy na chwile ale musi wrócić żeby mi wywołać zdjęcia dzisiaj ma taki grafik napięty że na pewno nie będzie miał chwili na gry! :)
dzisiaj Niklas kończy 0,25 lecie popołudniowe mleczko zje przy zapalonej świeczce urodzinowej bo nie wiem co mu dać :) no oczywiście rano był zasypany buziakami lubi jak sie mu nos pod paszke pcha :) się brechta wtedy w głos :)

Miłego dnia Meine Liebe !!!!!

SYLKA jak on taki nienajedzony to kleik mozna. U siostry synek w 3 msce wypijal 230 ml mleka. Szok. I lekarka pozwolila didawac kleik i wtedy porcje sie unormowaly. Wiem, ze to sie chce dac juz cos nowego :) Ale brzuszek lepiej przyjmie jak sie zaczeka
CLEOPATRA mi ostatnio od cisnienia slabo sie robilo

Sylka ja robilam tez sprint w miejscu i pajace...a przy pajacach piersi sie wrecz urywaly..wiec odpuszczam pajace i sprint narazie ;)

Pusyiszi ciasto marchewkowe jest pyyycha ;) pod warunkiem ze nie wyjdzie zakalec ;)
Zdrowka dla Niklasa ;)

Ja nie polecam zbyt szybko dawac jedzonka ;) sama dawalam Alexowi i zaczely sie Alergie.problemy brsuszkowe..

Salli
moja Kinga robi podobnie,nagle tak się podnosi,jakby do siedzeniaale to podobno na tym etapie już norma :)czasem tak nagle sie dzwignie,albo np jak ubieram czapeczke to juz mi podnosi głowkę :)
Pustiszi ciasto marchewkowe jest pyszne a ja nawet robilam ciasto szpinakowe,wiecie jakie dobre,nic nie czuć szpinaku a fajny kolor ,bo ciacho zielone wychodzi.Oczywiście na wiadomość,że to ciasto szpinakowe nikt nie miał odwago sprobować-nie wiem dlaczego wiekszość ma awersje do szpinaku.
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=...qICoAw&usg=AFQjCNHq-RDkYVTcnv3Gx-9P6BmKJTNm-w
Co do moczu to wynik pisałam ,że wyszedł 10^5 /ML e coli w moczu no i dostala kinga Furagin tabletki,mam dawać 1/4 tabletki ,pokruszyć i dać do wody czy herbatki oraz krople Dicofor. no a w środę ponownie do szpitala,być może będą jej robić ponowne badanie moczu tzn cewnikowanie oraz krew.....usg...
skąd to się przyplatało,boję się żeby nie było żadnych komplikacji.....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry