reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
CZy Wasze dzieci tez tak pchają łapki do buźki????Moja na okrągło i jeszcze nerwa czasem ma że obie piąstki jej nie wejdą:-D:rofl2: Do tego zaczęła się ślinić,ale póki co zębów na horyzoncie nie widać...
A właśnie już mamy pierwszego ząbka na styczniówkach?????

milusia, u nas to samo. Czasem cala piesc jest w buzi i Leos probuje wepchac tam jeszcze jedna :) woli raczki niz smoka nawet :) I tez sie bardzo mocno slini.
Zabkow nie widac, ale mysle, ze to juz poczatek zabkowania. Podobno ten etap moze trwac roznie, czasem nawet kilka mesiecy, wiec to by sie zgadzalo :)
Zabkow chyba jeszcze nie ma, ale chyba Adrian Fifki jest najblizej :) To nasz maly dzielny przodownik, przeciera trasy :)

milusia u nas też łapki ciągle w buzi :) a tak przy tym cmoka hehe
poza tym zaczął przekręcać się na boczki :)

a dzieciaczki wyciągają już rączki np. do grzechotki? zauważyłam że mój ostatnio jakby próbował (ale oczywiście średnio mu się udaje)

Adrian jest dziwny... jak martwilam sie ze malo przybiera tak teraz w ciągu tygodnia przybral 200g i prawie 700g w ciagu ostatniego miesiąca :-O a niby teraz mial przybierac mniej... to przez te jedzenie co 1-2h... teraz wazy 5700g :-)

Mirka hehe no zobaczymy czy bedzie pierwszy tak wrozy lekarz... :-D

Pustiszi 4???????? Konradowi 4 jeszcze zakladam :-D

Siva super fryz!!

Cleopatra moze faktycznie po szczepieniu zle się czuje. .

Kaczuszka wspolczuje....

U nas Adrian juz bierze zabawki dwoma raczkami i wklada je do buzi. Chwyta w piastki ale te raczki jeszcze takie chwiejne :-) to samo robi z maja ręką, łapie za palce i do buzi :-D i juz "widzi" stopy ale jeszcze nie umie ich zlapac... siedzi i sie nozkom przygląda :-)

moj Emil tez rece do buzi pcha... i uderza w grzechotki lapac probuje ale jeszcse sie nie udaje.

mam dola... caly dzien po karmieniu odciagam pokarm... ile czasu jeszcze pitrzebuje by rozbujac laktacje na nowo ?? maly juz prawie cale zapasy z zamrazalnika wyjadl... jak do nutra nie bedzie poprawy musze kupic mm, bo nie bede dziecka glodzic.. on dzisiaj po oproznieniu dwoch piersi zjad jeszcse 120... a chyba cos w tych cycach mam...

teraz tez na laktatorze siedze choc nie spodziewam sie cudow bo u nas ostatnio ostatnie katmuenie wueczorem i potem bylo rano... ale teraz chyba glidny bo od 2 dni budzi sie w nocy a wtedy mleka nuet...
tyle mialam mleka...zalewalo mnie... nie chcialo mi sie sciagac, stwierdzilam nuech sie do dzidcka ureguluje...i co... chwile dobrze bylo i mu braknie teraz...

O rany Julek :) nie da sie was nadrobić !!!

Dzieki dziwczyny za miłe słowa pomoglam i pomogę bo taka jestem padne na pysk a nie odmowie ani matce ani dziecku co rośnie w brzuszku :) szwagierka dalej plackiem leży w szpitalu juz 4 tyg sterydy dostała bo kryzys był 3 tyg temu temu teraz mamy 31 tydz i mała rośnie :) spokojnie narazie a chrzesnice wzięła teściowa szwagierki bo na zwolniniu fikcyjnym 3 miesiące będzie z uwagi na stan synowej :(

ja żyje raz lepiej raz gorzej dzis byłam ze starsza u lekarza bo plam na buzi dostała i pokazalam młodsza bo sraczke ma i 37,5 od 3 dni a tu masz górne trójki sie wyzynaja :) i dolne dwójki widoczne w dziąslach :( a ja całe to jej marudzenie na brzuszek zwalalam wiec jak na noc kazał podac przeciw bolowy to dziecko śpi jak nigdy :)

Ja czekam na wyniki krwi tzn tarczyce i inne ale lepiej sie czuje i przytylam 1 kg zmuszam sie do jedzenia kalorycznych rzeczy zeby sił nabrać :)

jutro wyniki teraz mniej sie martwię bo waga idzie w górę czyli potrzebuje kalorii .

Moja niunia ma juz 7.125 pulpet szyi brak zreszta wszedzie fałdki :)

uciekam bo dzien pełen wrażeń :)

buziaki dla was wszystkich :*

reklama
Hej kochane :)

Marika ja karmię MM i podaję wit D i mam podawać do 1 roku życia, zastrzyk z wit K dostała zaraz po narodzinach.Pierwsze słyszę, żeby przy MM nie podawać D.

Salli no nareszcie się odezwałaś! dziecięcie piękne :)

Magsus już zębolki? Oj kurka :)

My na etapie ślinienia i wkładania rączek do buzi od kilku tygodni jesteśmy.
Mała kilka dni temu nauczyła się chwytać zabawki i tak jak Adrian Fifki wkłada sobie je do buzi. Nóżki też zauważyła i tak fajnie nimi "kręci" jak się im przygląda :)

U nas kryzys jedzeniowy zażegnany (chyba), wczoraj wtryndoliła prawie 900ml, dzisiaj jest 710, ale jeszcze jedno karmienie przed nami. Czuję się jakby mi ciężki kamień z serca spadł. Ważyłam ją wczoraj i wyszło mi że waży 6kg :) ciekawe czy waga nie kłamie :)

Wygadałam się na zamkniętym bo stało się coś strasznego w mojej rodzinie :(

Ostatnia edycja:
Do góry