reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Elisse jestem tego samego zdania, co dziewczyny. Brzuszka nie chowaj. Jak mają kredyt dać, to i tak dadzą;-)

Marzena zaraz obczaję tę stronkę z allegro. Kilka razy widziałam, że wysyłają do Uk. Może akurat? Dziękuję:-)

Emilia będę w środę u GP, to koniecznie zapytam o ten pas. Tym bardziej, jak piszesz, że pomaga. Dziękuje za informacje!
Ale mi tu pyszności wypisujesz. Placki zjadłam, ale i tak mi smaka narobiłaś:-p
Twój synuś jest dobry:-D Ja ostatnio zapytałam Nikę, co jadła w szkole, a ona mówi, że piła kawę i pani jej dała tabletki, to wypiła:szok: Widzi skubana, jak co rano do kawy pije swoje tabsy i wymyśla skubana:eek::-)

MAMAAGA
uważaj, co mówisz, bo odważę się skorzystać;-):-) Tzn. jak mama nie wróci już do Pl przed porodem, to będę musiała jakoś pewne rzeczy kupić z Pl. No nic. Zobaczymy. Dziękuję ślicznie za chęci:-)Sklep który podałaś, znam ale nigdy nie zamawiałam nic na wysyłkę do UK. Kupowałam wcześniej, jak byłam rok z Nelą w Pl. Muszę zerknąć na te cenniki wysyłek. Dzięki, że mnie oświeciłaś:happy:

Januarka ja mam zazwyczaj ciśnienie 90/60, a ostatnio nawet 80/55 i dobrze się czuję. Super, że z maluszkiem wszystko w porządku! Gratki za udane zakupki:-)

reklama
jednak zajrzałam

chwila oderwania od nauki
wróciliśmy z mężem z badania o 18:30, on po pracy ja po zajęciach - głodni jak wilki... talarki właśnie się smarzą, sałatkę z pekińskiej zrobiłam i jajeczko będzie

Hanus cieszę się z Twojej rozmowy z mężem i w sumie z jej przebiegu. Ja jak ze swoim chce porozmawiać to mi mówi, że jak przyjdzie, co, do czego to się porozmawia – zwłaszcza jak mowa o moich oczekiwaniach, co do jego pomocy po porodzie;)
Ja już poprałam to co miałam w płatkach mydlanych i poprasowałam.
Ja zaparcia miałam kilka razy a teraz jak czuję, że coś się szykuję to wypijam 2-3 łyki kawy rozpuszczalnej – przeczyszczająco zawsze na mnie działała….

Kaja28
kondensacja naturalne zjawisko jak najbardziej, szczelne okna – bardzo dobrze trzymają ciepło. Ale w tak „wilgotnym” pokoju, zwłaszcza jak się śpi nie jest przyjemnie. Poprzednio mieszkaliśmy w starej kamienicy i tam w każdym pokoju była wentylacja, a naszym tylko w kuchni i łazience…. Więc trzeba sobie jakoś radzić ;(

Mamaaga4
no to możemy sobie 5 przybić z tą wagą. Ja dziś po usg wiem, że mój synek waży 1651 g! Powodzenia z wózkiem, trzymam kciuki, aby wszystko się udało.

Skorupka84
też dołączam się do nie śpiących maluchów!

Biłkabdg
ja w weekend upolowałam w supermarkecie podkłady na czas połogu, takie większe – z myślą o tych pierwszych dniach po porodzie. Gratuluję udanych zakupów, my wanienki jeszcze nie mamy .. hmm

Miłej nocki zyczę !

Magda podtrzymuje jak cos trzeba to pisz. Ja w BOBOWÓZKI jeszcze nic nie kupowałam ale mam zarezerwowany wózek i leżaczek. Rezerwacja to 200 zł. Właśnie przymierzam się odwołać rezerwację na wózek i nie wiem czy uda sie przenieść te 200 zł tylko na ten leżaczek, bo tego wózka który chcę teraz kupić niestety u nich nie wezmę bo różnica w cenie między sklepem w Zielonej Górze a nimi to 1200 złotych:szok::szok:Chyba oszaleli. Nie wiem skąd im się to wzięło, no chyba że w Zielonej to jakaś super okazja. Jadę do lekarza 29 października to właśnie zajadę do nich i wszystko obgadam a w Bobowózki najwyżej stracę te 200 złotych. Trudno.

Ajfa-Anetka no nieźle podpasłaś małego:-D:-D:-DA co do wózka to dzięki za kciuki. Jutro zadzwonię i wszystko się wyjaśni. Tak to jest jak się jest niezdecydowanym co do wyboru a pospieszalskim co do zamówienia. Szkoda 200 zł ale gorzej by było gdybym już tamten wózwk kupiła i teraz miałabym żałować. A tak najwyżej nauczka na przyszłość.

Magda cofam swoje słowa, jednak Julka też potrafi pokazać co potrafi :p Miejsca nowego szuka i się denerwuje, bo jej nie wygodnie cały czas :D

biłka a mi też narobiłaś smaka na pomidorową, tym bardziej, że jakieś nieśmiałe smaki za mną chodziły takie, a Ty je dokładnie zdefiniowałaś :p

ellise w 6 klasie podstawówki złamałam nadgarstek, do tej pory czuję :/

Hanus, Emilia mój też miał już nie wyjeżdżać, a szykuje się w grudniu dwa tygodnie rozłąki... nie wiem jak dam sobie radę :D W przyszłym roku pierwszy wyjazd miał być w maju, a niestety już w marcu :/ Tylko pracy zostawić nie może, więc nie mamy wyboru :(

MAMAAGA Jeśli ten drugi wózek bardziej CI pasuje, to tak jak dziewczyny mówią- masz być Ty zadowolona, bo to Ty będziesz w większości go używać :p

Na uczelni byłam tylko chwilę, bo zajęcia się szybciej skończyły o_O ale jutro od rana do 15 :( nie wiem jak wstanę, bo w ogóle mocy we mnie nie ma :/

hanus one są na jakiś klej który ponoc jest bardzo mocny ale mozna sobie tez zamowic z wstazeczkami i wieszasz wtedy np na gwozdziu :) ja zawiesze nad łóżeczkami, zawsze mi sie tak marzylo ale ze wynajmujemy to nie mialam gdzie a teraz jak sie przeprowadzimy to wkoncu zrobie pokoik dzieciecy jak chcialam:tak:
co do prania ciuszków to ja tak z miesiac przed szytsko popralam i poprasowalam bo pozniej to by, chyba nie dala rady, teraz tez jakos przed swietami to chyba zrobie albo po ...

nic nie mowcie o duzych tylkach bo mi rosnie i rosnie i musze znowu majty zakupic wieksze :baffled:

O matko Marzenixx twój tyłek by mnie zabił.:-DWłaśnie jadłam chlebek jak przeczytałam posta na temat twojego tyłeczka i ze śmiechu sie zadławiłam. Dobra jesteś;-)

U mnie z cisnieniem od samego poczatku bylo ok tak samo i przed ciaza nigdy nie mialam spadkow ani skokow eh zaskakujace rzeczy sie ze mna dzieja w tej ciazy, czasami mnie to troche przeraza oby tak mi nie zostalo :/ Cos ostatnio zaczynam odczowac dosc wczesniej zmeczenie wieczorkiem jak w pierwszym trymestrze, ale wyczytalam ze to normalne w ostatnim rowniez :/ oby tylko mdlosci nie powrocily :/ Mialam robic pizze z moim new sosem dyniowo cebulowym zakupilam wszystko ale czasu i sil braklo :/
Jej wspolczuje wam a zarazem podziwiam dziewczyny, ktorych mezowie w trasie ja za moim placze jak godz pozniej z pracy wraca gyby mial gdzies jechac sam bezemnie na jeden dzien(jeszcze sie nie zdazylo) zalamanie nerwowe gwarantowane jak nie depresja ja bez niego jak ryba bez wody :( Moj mozg przestawia sie w ciagu setnych sekundy juz zdazylam zapomniec polowe rzeczy co napisalyscie i co mialam odpisac :/

mamaaga hehe ciesze sie ze ci poprawilam humorek hehehe, tylko ze mnie nie do smiechu heheh naprawde musze kupic wieksze majtki bo zaczynaja uciskac :happy:.... najgorsze jest to ze jak jestemw sklepie i chce cos przymierzyc to łapie sie za swoje poprzednie rozmiary i se mysle przeciez to takie duze napewno sie zmieszcze jeszcze a w przymierzalni zonk i trzeba brac o 1 lub 2 rozmiary wieksze :baffled:

reklama
Do góry