reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Biorę Nelę na górę i spróbujemy zasnąć. Kaszle wciąż, ale mniej. Pada ze zmęczenia, więc może się uda. Rano wtedy do lekarza. Śpijcie dobrze. Dobranoc.

reklama
elisse Lilianka to sliczne imie, bardzo dziewczece. Ja tez mysle, ze falszuje :baffled:
Deszczyk ladna ta kolysanka. Tez nie wiem, jak moja dzidzia jest ulozona, ale mysle ze glowka do gory, bo kopniaczki czuje bardzo nisko. Mysle, ze dzidzia to do ostatniego momentu moze sie przekrecic glowka w dol. Teraz to jeszcze moze sie krecic we wsszystkie strony, bo ma duzo miejsca.
Hanus jak nie boli i czujesz ruchy to chyba wszystko jest ok, ale jak sie martwisz to skontaktuj sie z lekarzem, bo po co masz sie stresowac.
Kaja jakos daje rade, az sama sie sobie dziwie, ze w ogole dogadujemy sie bez wiekszych problemow, jak chodzi o jezyk. Teraz jeszcze nie spie, bo oni wyjezdzaja jakos o 3 w nocy, wiec jeszcze sie wszyscy kreca po domu. Ale na szczescie jutro mam wolne to odespie. Wspolczuje tych przejsc ze znajomymi, niestety tak jest, juz sie nasluchalam tu nieraz takich historii. Przykre to jest bardzo :-(
Ada to udane zakupy :-) ja tez bylam dzis w H&M i kupilam pare rzeczy dla Zuzi, chociaz chcialam cos dla mnie :-p
natal ja tez czasem mam takie bole plecow :no: i nic nie moge z tym zrobic, jak jestem w domu to wlaze do lozka i wygrzewam termoforkiem, troche pomaga. Taki tort od czasu do czasu nie zaszkodzi, a za to jak humor poprawi :-)
Magda no na necie, bo co prawda ja tu mam Mothercare bliziutko, ale tam tych laktatorow nie widzialam, a na tym mi zalezalo. Tobie tez wspolczuje nieprzespanych nocy. Oj jak mi zal tych Twoich dziewczynek. Zeby jak najszybciej wrocily do zdrowia!!! Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez szpitala. Dobrze ze masz mame i meza do pomocy. Nie placz kochana!
A maz naprawde cudowny! Ja to bylam w szoku jak moj mi kiedys w prezencie kupil buty!
caroline ja dzis tez wcielam sernik na sniadanie, a wieczorem bylismy na kolacji w restauracji to jeszcze na deser profiteroles ;-)

Tyle nadrobilam. Spijcie wszystkie slodko, bo juz na pewno od dawna jestescie w lozkach.

Czesc dziewczyny

Ja jak zwykle do tyłu.. Nie daje rady Was nadrabiać.. Teraz nie czytałam Was 3 dni i nie ogarniam wszystkiego.. Jeszcze jakaś infekcja nerki mnie dopadła.. Koszmar normlanie.. Wczoraj nie wiedziałam co się dzieje, bo bolał mnie cały brzuch - a najbardziej dól.. Ahh szkoda słów... Przepraszam, że tak tylko o sobie.. Daje znać, że jeszcze się trzymam..

Dziewczyny strasznie dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić. Kompletnie nie miałam czasu, a siedziałam od czwartku w domu bo córcia się rozchorowała. Od rana wymiotowała, na szczęście tylko 1 dzień. Dzisiaj już do przedszkola powędrowała w podskokach :-). Ja też mam różne bóle ostatnio. Czekam na wizytę czwartkową. Wczoraj nie mogłam spać, bo się strasznie zdenerwowałam skurczami, które miałam. Jak się położyłam spać nie bolało mnie nic tylko macica mi twardniała okropnie co 2 minuty tak z 10 razy. Ale potem przeszło. Nie wiem co to było, dziś jest ok.

Tym, które mają dzieci z problemami zdrowotnymi bardzo współczuję!

Czesc dziewczyny :)
Ja dzisiaj rano bym chetnie dluzej pospala to obudzialam sie o 6 i trzeba bylo wstac na morfoilogie i mocz bo w sr mam wizyte, a przed kazda robie badania, jutro pewnie znowu pobudke bede miala i zasnac nie bede mogla :/ Dzis wizyta u poloznej ciesze sie i czekam z niecierpliwoscia bo od wczoraj wieczorem cos nie czuje ruchow maluszka, wprawdzie juz tak bywalo, ale troszke sie niepokoje wiec mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze jak posluchamy serduszka.
Tyle wczoraj popisalyscie, ze nie wiem od ktorej zaczac, mam nadzieje, ze nie pomine nikogo i odpowiem kazdej :)
Afja - anetka ja tez wczoraj wzielam sie za sprzatanie bo maz mi troche pomogl w sb robil kolo domu tak u rodzicow pozostalo nam zabrac sie dopiero w nd za wszystko :/ I wieczorem jak sie polozylam to mnie taki bol dopadl z lewej strony w kregoslupie az do noogi ze dlugo nie moglam zasnac i musialam co chwila wstawac, az wkoncu przeszlo, eh.
Talentu do spiewania tez nie mam niestety dlatego planuje zakupic jakies cd dla malucha aby gralo, bo ja falszuje strasznie ;p
aninek cudne prezenty malutka dostala :)
EmiliaM milo ze do nas zajrzalas :) Wspolczuje choroby synka zycze mu zdrowka :*
elisse do urzadzania pokoiku naszego smyka to jeszcze sporo czasu urzadzimy go jak sie urodzi dopiero, tak trzeba bedzie nowe forum stworzyc juz po porodzie aby kontaktow nie urwac mam nadzieje, ze takie nasze forum powstanie i wtedy bedziemy moglyu pochwalic sie dzieciaczkami i pokoikami :)
My tez takie marynarskie dodatki morskie chcemy na poczatek, bo taki szkrabek jeszcze nie pwoie nam co tak naprawde mu sie podoba, ale z wiekiem napewno chcemy taki zeby mozna bylo szybko i bez wielkich remontow zmieniac dodatki wraz z upodobaniami dziecka :)
Harry Potter uwielbiam, choc nie lubie fantazji tak mnie wciagnol ze sie oderwac nie moglam :)
deszczyk wlasnie sluchalam tych kolysanek obie sa cudne, i cd na allegro widzialam tylko sie zastanawiam jeszcze ktore wybrac czy turnaua czy cos z najtanszych wersji nieznanych wykonawcow, ale jakos nie ma mozliwosci posluchania kto jak spiewa :/
Co do pamieci ja wczoraj sie wscieklam zawiesilam na szafce kolo lozka karteczki przylepne i polozylam dlugopis obok zakazalam mezowi odklejania bo w ciagu sekundy zapominam co chcialam zrobic i co pomyslalam, wiec od teraz szybko lapie cos do pisania i kreslam, aby mi nie ucieklo (teraz tez wlasnie zapomnialam co mialam kupic eh ) co mam wam odpowiedziec rowniez musze notowac, jeszcze nigdy az tak z moja pamiecia zle nie bylo i mam nadzieje ze to tylko przejsciowe bo az przerazajace, kiedy mi ktos cos mowi a ja za dwie sekjkundy nie wiem co :/
Kaja28 przyjaciele w uk, hmmm wspolczuje ze i Wy sie nacieliscie, niestety ja mam zdanie tylko jedno o przyjazni za granica,jakakolwiek nie bylaby wczesniej w Pl w uk jej niema licza sie pieniadze, doswiadczylam tego na wlasnej skorze oraz poznalam wiele osob oszukanych w ten sam sposob :/
Ja uwielbiam takie dluzsze sweterki do polowy bioder mam takich kilka i teraz w ciazy mieszcze sie w nie idealnie, a ze brzuszek mam pileczke to fajnie go eksponuja i oczywiscie sa cieplutkie dla maluszka i dla mnie :) Jeden ostatnio w bon prix zamowilam, chcialam poslac linka ale niestety juz go niema :/ ale za mto sa inne tez fajne. I Najwiecej mam z reserved czesto tam sa niedrogie a wlasnie jak dlamnie idealna dlugosc i styl :)
Magda z uk Ja rowniez czuje sie lepiej po wizycie na BB i jak ma jakis problem to moge sie tutaj wyzalic, nikt mnie nie skrytykuje a pocieszy zawsze :) Daj znac jak po nocy z dziewczynkami, mam nadzieje,ze obeszlo sie bez wizyty w szpitalu, a to tylko jakas niedoleczona infekcja a nie pogorszenie sie astmy, moejgo meza mama rowniez ma astme (pali do tego papierosy) przykra choroba bardzo meczaca, ale da sie z nia zyc wiec wierze ze bedzie dobrze z twoimi coreczkami :*
-caroline- "Kwiat pustyni" to jedna z moich ulubionych ksiazek, po przeczytaniu koniecznie musialam obejrzec film, rewelacja,byc moze ogladalas juz tez film bo i w tv lecial "Wyznania gejszy" ale ja polecam ksiazke, tez wciaga :) Nie wiem czy jest ksiazka ale swietny film z serii boolywood (ja nie lubie takich ale ten jako jedyny z nich mnie chwycil za serce) "Nazywam sie Khan i nie jestem terrorysta" rewelacja :)
baska201 zdrowka zycze :)

Ja zmykam dzisiaj zabiegany dzien wiec moze wejde wieczorkiem dopiero na chwile zajrzec co u was jesli nie zasne zbyt wczesnie :) Milego dnia :*

Ostatnia edycja:
Cześć po weekendowo

Dzisiaj wizyta więc już jak zwykle troszkę się denerwuję. Ciekawe ile mój synuś urósł. Chyba jest już całkiem spory bo rozpycha się dość mocno i czasem jak szura bo brzuchu to aż mnie łaskocze. W piątek tak się bokiem wykręcił, ze z jednej strony bule miałam a drugiego boku luz i kopal ile wlezie na szczęście się w sobotę przekręcił :-)
Kurcze czytałam was w miarę na bieżąco ale nie ogarniam jak zwykle.
Marzenix moje kondolencje. Nie smuć się bardzo bo dzidziuś to czuje.
Aninek miło mieć gości ale w ciąży to jednak meczące, dobrze że choć trochę udało ci się odpocząć. I bardzo ładne prezenty dostaliście. A swoją drogą może masz taki prawdziwy włoski przepis na ciasto do pizzy bez drożdży
Magda współczuje córeczkom tej astmy. :-(Mam nadzieję, że się poprawi. Moja teściowa tez ma więc tak mi jej szkoda jak ja dopadnie mocniej bo bardzo się męczy. Choć ostatnio jakoś lekami to wyregulowała bo był tez taki czas, ze po nocach spać nie mogła bidulka.

Deszczyk normalnie się poryczałam przy tych kołysankach, piękne są. Maz tak się ze mnie śmiał jak nie wiem jak śpiące dziecko może mnie aż tak wzruszyć a ja sobie wyobraziłam jak to cudnie będzie patrzyć na własnego śpiącego synka no i nie było szans na powstrzymanie łez.

Afja fajnie tak sobie urządzać pokoik, ja niestety nie mam osobnego, czekamy na zdjęcia po ukończeniu prac

Biłka awatar piękny, przypuszczam, ze cała ślubna sesja też zobacz na pierwsze posty dziewczyn na wątku zamkniętym ze zdjęciami tam opisały jak wrzucić choć ja chyba coś źle zrobiłam bo najpierw były a potem zniknęły.

Caroline też bym wcięła słodkie ciasto ale zobaczymy po dzisiejszej wizycie co mi wolno a co nie. Mi się wydaje, że cukrzycy jednak nie mam no ale lekarzem nie jestem

Milusia a ty już na zwolnieniu jesteś? Jakoś ostatnio bardziej zabiegana jesteś niż na początku, albo w końcu tak jak pewnie wiele z nas tempo żółwia cie dopadło. Ja wszystko dwa razy wolniej robię i chyba dlatego ciągle czasu nie mam w tej ciąży choć w domu siedzę.

Ada ja też wciągnęłam już te 2 sezony Gry o tron ale nie czytałam. Lubie takie seriale. Mój ulubiony to też Czysta krew i kilka tomów książki przeczytałam więc polecam i jedno i drugie. Ja teraz czytam Język niemowląt Tracy Hogg czyli temat ciąży i dzieci mnie nie opuszcza:-)
Indziorka popieram doprowadzenie fryzury do porządku, od razu człowiek lepiej się czuje. A praktyczne prezenty typu nóż bardzo lubię. Moja teściowa często prezentuje mi jakieś kuchenne drobiazgi bo wie, że lubię gotować więc sama nie muszę kupować. Dla mnie gorsze są np. prezenty do postawienia na półkę bo często nie trafione a potem cholerka wie co z tym zrobić

Witam

U nas niby nocka troche lepsza ale jest tak ciemno i zimno ze czlowiekowi sie nic nie chce. Moi tesciowie dzisiaj jada do siebie spowrotem i maz wraca w srode, juz sie nie moge doczekac.. stesknilam sie troche za tym moim 'starym' ;-)

Magda mam nadzieje ze u was tez nicka w miare.
Co do pasa to tak, byl za darmo.. wyglada tak, chyba nawet ten sam model co na stronce.. Orthotics-Spinal-Maternity Belts-Embrace Moderate Support Maternity Belt Przyznam ze wczoraj go ponosilam ale jakos mi z nim niewygodnie, kompletnie sie nie nadaje do tego zeby go nosic w pacy bo musze siedziec przy biurku i wlasnie ten pas przy siedzeniu uwiera w uda i wogole jakis taki dziwny. niewiem moze musze sie do niego przyzwyczaic.

Green Flower ja tez w miare jestem na bierzaco z czytaniem ale jak przychodzi do odpisywania to niewiem co i komu :zawstydzona/y:

Ja chyba sie wybiore na jakies zakupy, w H&M wyczailam fajny sweterek, tylko ze mi sie nie chce tluc autobusem przez 30 min zeby do centrum handlowego dojechac bo musialabym ze soba bzika mojego zabrac a on zbytnio to mi polazic nie da bo ciagnie do sklepow z zabawkami. hmm

hej dziewczyny

Ja własnie na pogrzeb sie szykuje, bede stac gdzies z tylu zeby za duzo emocji nie miec.. ale ciezki dzien mnie czeka...
jeszcze synek moj od 2 nocy wstaje po sto razy nie wiadomo czemu, takze koszmarne mamy nieprzespane noce...
Mi ból jak na @ minął ale mialam okropne bóle pachwin a bardziej krocza, mysle ze to z przemeczenia, od wstawania w nocy do synka, mąz mnie wiec zmienil i odrazu jakby przeszło...

Magda z uk
jak córcia?? Przeszło cos?? zdrówka zycze!

reszte serdecznie pozdrawiam, a co do kołysanek to moja ulubiona to zdecydowanie ta, wyciskacz łez ale tylko skierowana do chłoców :sorry:Krystyna Prońko - Tam było ci najlepiej - YouTube

reklama
Witam po weekendzie U nas dzisiaj zimnica Hmmm znów mam do nadrobienia a nie było mnie dwa dni Byliśmy z mężem odwiedzić moją mamę Posiedzieliśmy sobie ,troszkę poplotkowaliśmy :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

aninek ale ty masz wyluzowaną tą prababcię wow Śliczne te ciuszki co córcia dostała Hmmm moja jeszcze nic nie dostała od nikogo A teściową to nawet nie interesuje co będziemy mieli Wcale się nie pyta to jej nie mówię A my z nią mieszkamy Dziwne no nie No ale cóż jej córki dzieci są najważniejsze na świecie :no:

Magda_z_uk zdrówka dla córeczki i oczywiście dla Ciebie

EmiliaM zdrówka dla synka

elisse Lilianka śliczne imię Też nam się podobało Ale niestety moja kuzynka dała tak córeczce na imię

baska201 wracaj do zdrowiaf

W sobotę przyszły do mnie te bulelki Avent Natural Mam nadzieję że się sprawdzą Muszę jeszcze dokupić do nich laktator

Wszystkim chorym dziewczyną i im dzieciom życzę dużo zdrówka

Do góry