reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

domiska-milego pobytu u rodzicow ;)
natal nie denerwuj sie,szkoda tylko twoich nerwow.moze nastepnym razem pomyslnie wyjdzie wizyta ;)
flamandka nie ma co sie zamartwiac na zapas,kazde dzieciatko jest inne ;) jakby bylo cos nie tak to lekarz na pewno by ci powiedzial
czarni zycze jak naj mniej takich nieprzyjemnych boli ;)
caroline-super,ze remont pelna para,a efekty na pewna beda zadawalajace ;)
bilka ja tez biore magnez i skurcze lydek minely,ale za to mam czesto mrowienie w dloniach,chyba przyciskam sobie za mocno dlonie podczas spania;)

reklama
Alicja32 ja mam tak samo z tymi dłoniami, że normalnie takie mrowienie, aż masakra. I się budzę obolała w nocy, że nie wiem.

Domiska1
super, że chodzisz na zajęcia do szkoły rodzenia.
Z pewnością dużo się dowiesz.
Ja byłam tylko na warsztatach dla kobiet w ciąży.

A zapomniałam się pochwalić kobietki, że 10listopada razem z mężem idziemy na sesję brzuszkową :tak:do fotografki.
Cieszę się bardzo ;-)

Ostatnia edycja:
Ja weszłam w 3 trymestr i się zaczeło. Znów chodze już jak krowa mleczna :/ w poprzedniej ciąży było to samo. 3 trymestr i w nocy mleko z piersi ciurkiem. całe łóżko mokre... ehz... zamówiłam dziś już sobie wkładki z chicco bo te są jak dla mnie najlepsze. Męczy mnie to strasznie i już marzę o tym aby przystawić maluszka, jak sobie przypomne jaka to daje ulgę i przyjemność... ahh :) Chociaż mąż się nie obrzydza i masuje co wieczór aby nie bolały :)

Jeszcze godzinka i w koncu mąż będzie w domu
Dzień zleciał mi na szczęście szybko jutro już chyba zacznę przeglądać ciuszki bo trochę tego jest i kilka dni będzie na samo przeglądanie a gdzie pranie prasowanie o matko dużo tego będzie...

Czesc dziewczyny ja jestem padnięta od 6 na nogach w dodatku zgaga mega:confused2::confused2: od jutra zabieram się za prasowanie ciuszków i pranie kolejnych bo mam tyle tego że trzeba zrobić porządek i do komody poukładać i niech czekają na swój dzień pewnie połowy z nich nawet nie założy ale trudno lepiej więcej niż jak by miało braknąć :p
Ja muszę w poniedziałek mojego lekarza zapytać o szkołę rodzenie chętnie bym się wybrała zobaczyć co i jak
Na razie uciekam wpadnę potem jak nie zasnę :-p

Witam

Szylwias z ta zgada to mozemy sobie rece podac bo ja w nocy spac nie moglam tak mnie meczylo.. ble

Bilka super ze bedziecie mieli sesje :) oczywiscie fotki na forum jakies prosimy :)

Sylvanas przynajmniej wiesz ze piersi w pelni funkcjonalne. Ja tez cos czuje takie jakies mrowienie w piersiach i cos mi sie wydaje ze chyba niedlugo bede musiala sie zaopatrzyc w wkladki, bo to takie uczucie jakby mleko naplywalo..

Ada jak dziewczyny pisza, ja bym sie nie przejmowala mowa Konrada.. ma jeszcze czas, i wez tez pod uwage ze ona ma ciezszy zywot niz przecietne dziecko bo do ogarniecia 2 jezyki. Zobaczysz ze bedzie smigal jak nic niedlugo. Ja mam kolezanke ktorej synek skonczy 4 latka w grudniu i tez mi jest go strasznie ciezko zrozumiec, raz ze troche sepleni a dwa ze miesz strasznie jezyki (mowi troche po polsku, troche po angielsku i troche po rosyjsku) No i do tego "R" wymawia jak "L" . Moj bzik znow kolory miesza, ale tylko czerwony i zielony, zdarza musie ze powie na odwrot i sie balam ze moze cierpi na daltonizm ale lekarka powiedziala ze jeszcze jest za maly zeby go nawet przeterstowac bo dzieci w takim wieku jeszcze nie pamietaja tak dobrze kolorow. Takze poczekamy zobaczymy.

Januarka no nastepny przeglad u dentysty juz mam u innego, bo ten mi podejrzany jest.

Bilka, Alicja to mrowienie w rekach to moze byc zespol ciesni nadgarstka, bardzo czesto dolega kobietom w ciazy, mi w poprzedniej pod koniec dawalo to popallic. Jak narazie delikatne mrowienie od czasu do czasu sie pojawia.

Witam dziewczyny
ja przeglądam co piszecie to okazuje się ze wiele z was ma zgagę ja też i ostatnio koleżanka poleciła mi herbatkę ekologiczna na zgagę firmy Dar Natury. Wypróbowała na sobie patrząc trochę sceptycznie. Pierszej jak zaparzyłam nie zapomnę bo smak okropny ale o dziwo na prawdę pomogło teraz jak mnie tak okropnie pali to parzę a jeśli zgaga malutka to biorę tabletki Manti i powiem że efekt o wiele gorszy, czasami kila łyków mleka też pomaga. Jednak herbatka jest rewelacyjna a poza tym cena też w porzadku bo zapłaciłam za nią 5,50 więc oki. Zaraz uciekam bo zaczyn zrobiłam na chlebuś razowy i trzeba wymieszac z mąką i przerobić. Trzymajcie sie stycznióweczki i życze Wam jak najmniej zgag. :-)

hej hej ;-)
a33 każdy sposób dobry byle by był skuteczny! mnie coś dzisiaj zgaga odpuściła na całe szczęście!
szylwias ja ci zazdroszczę że już poprane i poprasowane będziesz miała.. gdybym miała już szafę dla małej to też bym już pomału organizowała a tak w kartonach wszystko leży bo podczas remontu wiadomo kurz i brud nieziemski:-( mam nadzieję że po świętach pomału zacznę ogarniać temat ciuszków;-)
biłkabdg super że będziesz miała sesję.. masz już jakieś pomysły? ja też się wybieram ale boję się że obiektyw aparatu mnie nie ogarnie bo ja taka gruba już :-D

Nie lubię strasznie takich dni jak dzisiaj.. miałam lenia i nic kompletnie nie zrobiłam a jednak człowiek jak się troszkę porusza to lepiej się czuję.. a co do szkoły rodzenia to mam możliwość zacząć w połowie listopada ale niestety trwa on 10 tygodni i nie zdążę całego zaliczyć.. ale może chociaż troszkę skorzystam jak myślicie?
Ja już uciekam pod prysznic a później spać ;-)
miłej nocy życzę wszystkim :-) buziaki

Hej kobitki ;-)

-caroline- mam nadzieję, że fotografka takie uchwyci zdjęcia, że jak słoń nie wyjdę na fotkach.
Z pewnością będą zdjęcia odsłoniętego brzuszka z imieniem np ulozonym ze scrable.

a33 gratulacje pracowitości, że sama chlebuś pieczesz :-)

EmiliaM dziękuję za pomoc co do bólu tego nadgarstka, muszę poczytać o tym przypadku na necie.

szylwias, czarni widzę, że ostro bierzecie się do pracy z prasowaniem ciuszków. I uporządkowaniem wszystkiego dla maluszka.

sylvanas
ja tak miałam, że mi z piersi kapało w 24 i 25 tygodniu.
Potem wyczytałam, że nie masować za dużo piersi i nie wyciskać siary...to powinno ustać to kapanie z nich.

reklama
EmiliaM ja już mam dość tej zgagi po wszystkim mnie pali w nocy wstaje po mleko żeby móc jakoś spać masakra:baffled:
-caroline- za to Ty będziesz miała piękny pokoik u nas miejsce na pokój jest ale na razie łóżeczko wstawimy do sypialni a potem dopiero zrobimy małemu pokój tylko ciekawe gdzie ja te wszystkie rupiecie wtedy dam :dry::sorry2:
biłkabdg no cóż kiedyś trzeba zacząć :p a od przyszłego tyg zabieram się za prace na obronę tylko czekam aż będę po seminarium czy zmienią mi ten temat pracy czy nie żebym na darmo nie pisała bo szkoda pracy...

Do góry