reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

hej Kobitki, kurcze ależ mi się leniuch włączył. Muszę się nieźle motywować , żeby coś zrobić. Mały za to szaleje niesamowicie. Wczoraj chyba godzinę siedziałam i patrzyłam na brzuch który falował, podskakiwał :) Wypiętrz się pleckami śmieję się że do głaskania - jak tatuś :)
Zaczynam szukać rzeczy na wyprawkę, sporo mi odpadło ale jeszcze długa droga przede mną :) Wkleję na wątek o zakupach link do allegro gdzie kupiłam kocyk, w smyku kosztuje 59 a tu ok 30 z kosztami przesyłki więc różnica ogromna. Jak znajdziecie takie okazje wklejajcie też. Teraz będę poszukiwać pościeli i wkładów. :) miłego dnia!

reklama
Cześć dziewczyny:happy:

Ja dziś połamana na wszystkie strony, ale daje radę. Za oknem słoneczko, więc pewnie posiedzę trochę z dziewczynkami w ogrodzie. Trza korzystać z resztek ładnej pogody, bo jak zacznie padać, to do kwietnia włącznie:eek:

Dotka
mięśni kegla nie ćwiczyłam nigdy. Problemów nie mam żadnych, ale ja jestem po cc, więc może nie było mi to po prostu potrzebne.
Przed pierwszą córką prałam ubranka w płatkach mydlanych. Niczym nie płukałam. Po 2-3 razach w normalnym naszym proszku i płynie do płukania. Przy Nikusi i teraz przy Marcelku od razu używam zwykły proszek.

Indziorka cieszę się, że moc się przydała;-):-) Spokojnego dnia na uczelni życzę!

Green
współczuję przeżyć. Najgorsze jest to, że takie typki są nie obliczalne i aż strach pomyśleć, co za chwilę zrobią. Dobrze, że nic Ci się nie stało.

Czarni
powiadasz na odludziu? Możemy się zamienić. Ja z chęcią bym się gdzieś zaszyła;-)

Domiska
powodzenia w kompletowaniu wyprawki!:happy:

Miłego dnia babeczki!

Czesc dziewczyny :) milego dnia wszystkim zycze :) ja od rana na nogach, musialam rano z majstrem na mieszkanko jechac jeszcze ale juz wrocilam i do 16 mam wolne :p czekam jeszcze na kuriera bo zamowilismy zlew granitowy i dzownil ze juz jedzie :) mam chwile wolna to musze poleniuchowac :p

Witam w ten ulewny,zimny dzień Mi już dzisiaj przywiezli łóżeczko :-):-) Wy tu o pączkach a mnie zrobiła się ochota na ptysia ;-) A kilogramy lecą w górę Kurcze jak tak dalej pójdzie to do porodu będę się czołgać

Elisse
powodzonka na spotkaniu kredytowym Oby poszło po waszej myśli

Czarni 7 kartonów ciuszków Wow zaszalałaś na całego Będziesz miała w czym przebierać strojąc swoją dziecinkę

Marzenixx super pomysł z tymi literkami Też bym sobie zamówiła ale nasza Julia na razie będzie spała u nas w sypialni Dopiero potem ją przeniesiemy do jej pokoju No i dopiero potem będę myślała o jakiś naklejkach,literkach na ścianę

Afja-Anetka no no duży już ten twój synek Hmmm ciekawe ile moja już waży Dowiem się dopiero w przyszłym tyg.bo mam wizytę

Mamaaga pewnie jeżeli jest taka różnica na wózku Ja też bym zrobiła tak samo Trzymam kciuki że to 200 zł ci nie przepadnie

-caroline- ja też bym chciała mieć wózek już za sobą My w sumie mamy już wybrany Tylko nie możemy się zdecydować na kolor

januarka bidulka z ciebie Ja bym chyba w tym stanie nie wytrzymała na zajęciach No ale cóż jak trzeba to trzeba

Witam w ten ulewny,zimny dzień Mi już dzisiaj przywiezli łóżeczko :-):-) Wy tu o pączkach a mnie zrobiła się ochota na ptysia ;-) A kilogramy lecą w górę Kurcze jak tak dalej pójdzie to do porodu będę się czołgać

Elisse
powodzonka na spotkaniu kredytowym Oby poszło po waszej myśli

Czarni 7 kartonów ciuszków Wow zaszalałaś na całego Będziesz miała w czym przebierać strojąc swoją dziecinkę

Marzenixx super pomysł z tymi literkami Też bym sobie zamówiła ale nasza Julia na razie będzie spała u nas w sypialni Dopiero potem ją przeniesiemy do jej pokoju No i dopiero potem będę myślała o jakiś naklejkach,literkach na ścianę

Afja-Anetka no no duży już ten twój synek Hmmm ciekawe ile moja już waży Dowiem się dopiero w przyszłym tyg.bo mam wizytę

Mamaaga pewnie jeżeli jest taka różnica na wózku Ja też bym zrobiła tak samo Trzymam kciuki że to 200 zł ci nie przepadnie

-caroline- ja też bym chciała mieć wózek już za sobą My w sumie mamy już wybrany Tylko nie możemy się zdecydować na kolor

januarka bidulka z ciebie Ja bym chyba w tym stanie nie wytrzymała na zajęciach No ale cóż jak trzeba to trzeba

Ja na zajeciach??? heh domyslalm sie ze chcialas napisac do Indziorka :)

No to magda możesz mi zazdrościć pole drzewa jezioro cisza spokój zdala od ludzi i innych domów. Mnóstwo ptaków i dzikiej zwierzyny ;-)
Fajne to jest ale brakuje czasami innego człowieka jak sie siedzi tyle samemu
Pranko już wisi na dworze mięsko sie rozmraża w domu bałagan a mi sie nic nie chce :-D

hej dziewczyny'!!!
my wrocilismy wczoraj z podrozy, ledwo ja przezylam ... to byl ostatni wyjazd, plecy mi nie wytrzymuja dlugiej jazdy samochodem, obrze ze juz w domu i odrazu wszystko lepiej :tak:
Dziewczyny czy was tez tak piersi a dokladnie suutki zaczely bolec?? bo ja mam strasznie.
Pozdrawiam!!

Witam Was w kolejny pochmurny dzień. Ja właśnie powiesiłam pierwszą partię prania a druga kręci się w pralce. Do prania używam płyn różowy Woolite i jestem zachwycona. Nie używm już żadnego płynu do płukania.Pranie jest mięciutkie i ślicznie pachnie i odkąd właśnie go używam proszek z płynem stoi w roku łazienki i nie wiem co z nim będzie. Nigdy tez dla dzieci nie używałam osobnego specjalnego proszku. Ewentualnie włączałam podwójne płukanie.

U mnie dzisiaj jak postanowiłam wczoraj pomidorowa z ryżem i chińczyk.

Wczoraj moja Lilianka jak nigdy cały dzień dokazywała i nawet w nocy nie odpuściła. A ja miałam same erotyczne sny. Chyba tyłeczek Marzenixx tak na mnie podziałał;-)

Wczoraj uśmiałam się w przedszkolu bo zginął jeden but mojego Oliwierka. Owszem leżał w pobliżu samotny but ale kogoś innego. Dobrze że młody ma kalosze w przedszkolu i miał w czym dojść do auta bo inaczej musiałby iść w jednym bucie. Dzisiaj rano pokazałam Pani i uśmiałyśmy się wszystkie. Najprawdopodobniej tato odbierał synka z przedszkola i nie zauważył że Oskarek poszedł w różnych butach. Mam nadzieję że się zorientowali i dzisiaj rano dokonają że tak powiem zwrotu. A z tego wszystkiego sama też guła nie dałam mojemu buty na przebranie do gry w tenisa i nie wiem jak to zrobiły w przedszkolu bo jak Oskara dzisiaj nie będzie w przedszkolu to mój jest skazany na kalosze. W kaloszach chyba jeszcze nikt w tenisa nie grał:szok::-D

OOOO zapaszek zupki się rozchodzi po domku. Mykam sosik do chińczyka robić. Pozdrawiam

natal84 ja juz jakis czas temu poczatkiem wskoczylam z B na C i wlasnie od kilku dni juzm nie to C zaczyna ugniatac, choc ja nie widze roznicy wielkosciowo na oko to wlansie cos mnie biustonosze draznia ostatnio i musialam zamowic na allegro juz taki do karmienia odrazu bez usztywniania :/
Czarni Ale ci zazdroszcze taki domek na odludziu mi sie marzy do tego widoki najlepiej na tatry mhmmmmmmmmm ale byloby pieknie :)))))) Zyc nie umierac :)
MAMAAGA4 hahaha no to niezle tatus roztargniony, ale musieli miec ubaw w domu o ile sie zorientowali haha ;)

Ja zrobilam szybki obiad EmiliaM mi smaka na makaron z brokulem narobilas wczoraj, no i dzisiaj byl z jogurtem czosnkowym i pomidorkiem tak na szybciutko ;) Na kolacje bedzie pizza :) pol dnia przed kompem przesiedzialam sama mam na siebie nerwa rano nie moge spac potem nuda i jak sie zasiedze to naczytam sie steku bzdur i mysle o tym co nietrzeba :/ Ale pogoda dzisiaj fatalna a jutro do Krk trzeba jechac oby bylo bez deszczu :/

reklama
Więcej sobie nie pozwolę na tak dłuugą nieobecność:p Masakra:) Jakoś przedarłam się przez wszystkie posty i mniej więcej wiem, o czym była mowa.

Dziś mam dzień lenia i w dodatku napierdzielają mnie boki. Jak siedzę, leżę to ok, ale jak wstaję i wykonuję pierwsze ruchy, to nie czuję się komfortowo. Ale o tym też pisałyście. Nie chcę tylko znowu wylądować na patologii. Myślę, że to wynika z ruchów dzieciaczka.

Za zakupy biorę się po 30 tygodniu. Większość rzeczy, tak jak wcześniej pisałam, dostajemy od rodziny i tu bardzo niski ukłon w ich kierunku. Mimo wszystko takie typowo kosmetyczne trzeba będzie zamówić. Z ubranek to z pewnością w kombinezonik będziemy musieli zaopatrzyć garderobę Tymka/Szymka:)

Poza tym widzę, że jesteśmy bardzo podatne na smaki:) Jedna z nas rzuci hasło i zaraz wszystkie rozpływają się:) Mnie ostatnio brało na kiszonki, z kapusty przerzuciłam się zupę ogórkową:) Jednak mam po tym wzdęcia i zgagę. A to pech:)

A dzięki za Wasz odzew w kwestii śpiworków i kołderek. Jesli chodzi o poduszki, to spokojnie, wiem, że noworodkom się nie podkłada pod główkę:) Ale zazwyczaj kupuje się zestaw, a podusia się prędzej czy później przyda.

Do góry