reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam z rana, z gory przepraszam,z enie odpisalam wczoraj jak obiecywalam, ale padlam, caly dzien an nogach bylam a wieczorem cos mnie chciala glowa bolec wiec sie polozylam spac.
Zaczne od termonetra bo ktoras z mamus pisala aby napisac, jak sie sprawdza, a wiec dziala ;p temperature mierzy dobrze albo do ucha albo poprostu przeklada sie do czola trwa to zaledwie kilka sekund, na dodatek jest termometr z temperatura w pokoju co mnie cieszy :) Gwarancja na 3 lata, mam tylko nadzieje, ze do tej pory sie nie zepsuje, jesli chodzi o sprawnosc dzialania i cene to sie oplacalo bo w necie znalazlam oferty najtansze ok100 zl.
Fikat. Alicja32 tez wlasnie slyszalam, ze to becikowe jakis senatorek odrzucil :/ Matko czemu my wczesniej na tego bobaska sie nie zdecydowalismy i nie urodzilam w CZ albo Sk :/ Brak slow do tej Pl polityki, az mi wstyd przed mezem za nasz kraj choc takie piekne ziemie mamy :(
Marzenixx Przykro mi z powodu wujka :( Ja rowniez w tym roku stracilam dziadka niedlugo przed naszym slubem, bardzo to przezylismy,ale trzeba wierzyc, ze po drugiej stronie jest ten lepszy swiat, i co najwazniejsze nie bedzie juz cierpial. Ale zycze cudu bo wierze,ze sie zdarzaja, aby wujek wyzdrowial :*
aninek Jak tylko mieskzalismy sami z mezem i zaczelam prace to myslalam, ze wyjde z siebie bez zmywarki, wiecznie nie bylo czasu na mycie garow, dlatego teraz pierwszy zakup jaki planujemy na pietro to wlasnie zmywarka, pwoedzialam najmniejsza ale musi byc, i nie chodzi tu o lenistwo,ze samemu sie myc niechce, ale u rodzicow zmywarke mamy i oszczedza to mnostwo czasu, takze polecam jak tylko bedzie okazja to bierzcie i nie zastanawiajcie sie :)
elisse Gratuluje dziewczynki :) Tak zaocznie moja siostra studiuje i twierdzi ze puki sie uczy do pracy nie pojdzie a jej nauka wyglada tak ze imprezuje za pieniazki rodzicow (oni daja bo sie uczy)tyle co w domu cos ogarnie ugotuje czasami, szkole ma raz na dwa tyg. w wakacje nic nbie robi ani szkola ani praca,a jak sie uczy to tylko przed egzaminem ze dwa dni wiadomo jak zaoczne studia wygladaja w dzisiajszych czasach:/ rodzice widza,ale pozwalaja na to od malego jak cos to ja musialam zrobic bo ona mlodsza a ustap ze jej bo widzisz jaka jest mi mowili, sami sobie winni a teraz sie dziwia zze sie nienawidzimy :/ Ona jest rozpieszczona i choc rodzice wiedza jaki blad popelnili to stwierdzili ze juz i tak nieda sie z tym nic zrobic, a ona to wykorzystuje na pstrykniecie palcem ma co chce a rodzicom niechce sie z nia klucic bo charakterek to ona ma wojowniczy wiec twierdza ze nie warto, a ja sie nie daje i nie ustepuje bo sobie nie pozowle aby gowniara mna jeszcze dyrygowala, a bardzo by chciala, cuz zamykam sie w pokoju i olewam ja jak tylko sie da omijam na kazdym kroku, ale nerwice mam straszna na nia i bardzio mnie denerwuje, ze wszystko ma zadarmo a jesli cos trzeba zalatwic pomoc rodzicom to wtedy ma to w dupie ja jestem od tego, a zawiez mnie tu podejdz do babci daj leki(bo babcie najkochansza tez mam ciezko chora) A siostry nie interesuje nic nawet nikogo z rodziny nie odwiedzi zaqwsze mnie rodzice brali zeby chociaz jedna z nas odwiedzila babcie czy ciotki, malo tego obrazali sie na mnie jak nie dalam rady, a na nia nigdy bo wiesz jaka ona jest i tak nie pojdzie mowia do dzis i na tym koniec,a ona uwaza ze wszystko jej sie nalezy bo jest studentka :/
29 tydz ciazy to strasznie malutko, ale jak widac dzieciatka w tym wieku sa juz dosc dobrze rozwiniete i maja spore szanse na przezycie :) Dlatego Magda z uk nie zamartwiaj sie tylko odpoczywaj bo na tym etapie ciazy dzieciatka sa juz silne, zreszta tak jak mowisz i twoj maz jest wczesniakiem,takze trzeba byc dobrej mysli, i napisze jeszcze raz kochana lezec, idzie jesien zima, cale szczescie lato masz juz za soba, wiec odpoczywanie bedzie latwiejsze w taka jesienna szara pogode :) A mama z mezem wszystkim sie zajma. Śliczna ta sukieneczka :) taka szykowna :) A czapeczka jej urocza, tez lubie disneya, abo takie z motywami co za naszych czasow byly bajki typu reksio, krecik itp. Jak juz kiedys pisalam jak widze hellow kity i te nowosci to mnie odraza,albo pokemony fe.
-caroline- super ze kupiliscie lozeczko my wlasnie tez w tym miesiacu sie zamierzamy a nad przewijakiem sie zastanawiam czy bedzie nam tak naprawde potrzebny czy wystarczy nam lozko narazie, na ktorym bedziemy przewijac maluszka, takze jeszcze sie wstrzymujemy. hahahah nie widzialam tego kabaretu tzn tego odcinka, ale sie usmialam dokladnie to samo wczoraj przezylam hahahah, a emeryci w naszym kraju na brak pieniedzy narzekaja, co otwarcie sklepu to sa pierwsi i z a co to wszystko kupuja skoro taka bieda?

Gratuluje wszystkim kupna mieszkan, ale frajda tak remontowac nie? niby sie czlowiek napracuje, ale milo jest urzadzac swoj kacik dobierac kolory podlogi itp,:)
U mnie maluszek od dwoch dni cos spokojniejszy troszke nie wiem czy przez nerwy na siostre bo od ostatniej klutni troszke chyba sie przestraszyl tej wiedzmy i bardzo malo kopie, nie wiem od kiedy powinnam liczyc ruchy i ile dziennie, raz czytalam ze po28 tyg 10 razy dziennie a gdzieindziej ze po 10 na godzine, choc to troche dziwne bo przeciez maluch tez spi wiec jak moze wierzgac tyle kazda godzine? Jak to z tym jest naprawde??

Ostatnia edycja:
reklama
Milego dnia dziewczyny :) ja dzis mam wolne bo fachowiec pojechal sam na budowe :) musze troszke mieszkanko ogrnac,pozniej jakis obiadek wroci maz i znowu na budowe ;/ zapowiedzial mi ze dzis beda dlugo robic bo cche sufity podwieszane skonczyc :) troche im potowarzysze wieczorkiem :) ehh dobrze ze chcociaz efekty tego calodniowego siedzenia tam sa :D zmykam na male zakupy zaraz bo w lodowce swiatlo :p

Witam
Co do zmywarki to super sprawa Nie wyobrażam sobie żebym jej miała teraz nie mieć Mój M się bardzo sprzeciwiał Cały czas gadał że po co mi to itp.Postawiłam go przed faktem dokonanym Poszłam kupiłam Przywiezli I już miałam dzwonić po hydraulika żeby mi podjechał podłączyć Ale mój M stwierdził że to zrobi sam Hmmm jaki był dumny gdy już podłączył A teraz po czasie sam twierdzi że zmywarka to super sprawa

M@linka,Alicja32,-caroline-
powodzonka w remontach Nie ma to jak wejść do wyremontowanego mieszkania i poczuć zapach farb,takiej świeżości

Magda_z_uk prześliczna ta sukienusia Córeczka na pewno będzie zadowolona jak ją w nią ubierzesz Będzie z niej mała księżniczka OOO doczytałam że już dostała i że jej ciągle pilnuje Przesłodkie jest to jak małe dzieciaczki podchodzą do swoich nowych rzeczy

Ada1989 hmmmm uwielbiam żelki a szczególnie Haribo Nie ważne czy słodkie czy kwaśne PYCHOTKA

Właśnie oglądałam na tvp2 w PnŚ jak mówili o tym do noska co się podłącza do odkurzacza I powiem wam że bardzo sobie tą metodę chwalili a odradzali typowe gruszki

Miłego dnia Spadam na śniadanko

agaaagaaa14 przerozne sa opinie o tych sprzetach, ja jednak nie wyobrazam sobie podpiac dziecka do odkurzacza :/ A to co mowia w tv tez mnie nie przekonuje, w koncu im za reklame placa wiec, musza zareklamowac to w jak najlepszy sposob niby,ze sprzety sprawdzaja w takich programach i chca rodzicom jak najlepiej doradzic a tak naprawde to caly marketing jest ustawuiony zareklamowac to za co im placa,malo tego taka gruszka sie nie zepsuje, a jesli to jest tania, nasze mamy uzywaly i sie jak do tej pory sprawdzaly, a te nowosci niedosc ze drogi to szybko sie psuja,i potem trzeba nowe kupic, to samo z tymi tv po co te cale zmiany w odbiornikach a po to walsnie zeby pozbyc sie starych tych dobrych tv, ktore dzialaja ze 20pare lat nawet i kupic nowe ktore zepsuja sie po 5 a nawet po roku i kupowac nowe non stop bo naprawiac sie nie oplaca, to wszystko zadne ulepszenia,a utrudnianie sobie zycia najwazniejszy jest "pieniadz", sa rzeczy, ktore ulatwiaja nam zycie np taka zmywarka ;p ale sa naprawde nieliczne.

Witajcie z rana, u mnie humor dalej kiepski ale postaram się go jakoś w dzień naprawić, jeszcze nie wiem jak ale może coś wymyślę;-)
aninek staram się wychodzić z domu ile się da ale najgorsze, że mi się nie chce za bardzo jak pogoda taka... w sumie na razie robimy pierwszy pokój i staramy się żeby tam drzwi były zamknięte więc mam nadzieję że aż tyle tego świństwa nie lata w powietrzu:confused:
Co do zmywarki to ja jestem zdecydowanie na tak:tak: raz że strasznie nie lubię myć garów, a drugie to rzecz naprawdę praktyczna bo zaoszczędza miejsca, roboty, wody i czasu;-)
Magda sukienka śliczna:-)
Marzenixx ściskam i trzymajcie się mimo wszystko.
Skorupka jak widać efekty to już dobrze;-)
januarka też się zastanawiam jak to jest z tymi ruchami..., po pierwsze tak siedzieć cały dzień i zapisywać to raczej kiepsko, a po drugie dziecko też człowiek i też ma prawo dłużej pospać czy odpocząć...a wymagać od niego takiej regularności hmmm...:confused: nie ogarniam tematu:-(
Alicja żenada z tym becikowym, tylko w Polsce coś takiego jest możliwe:wściekła/y:

Miłego dzionka Wam życzę i lecę szukać pomysłu na obiad bo pustka w głowie i lodówce;-)

Część
Ja nie wiem kiedy mi ten tydzień minął taka zalatana jestem, staram się czytać was na bieżąco ale na odpisanie to nie mam już za bardzo czasu. Biorę się za jakieś porządki bo jutro będę mieć gości najprawdopodobniej.
Ściskam wszystkie nieszczęśliwe i chore mamusie. Głowa do góry
Miłego dnia

Dziendobry!!!
Ja dzis glowy nie mam dziewczyn!!! zrobilam na obiad salatke z makaronem , brokulem, szynka kukurydza! , nie wiem kiedy to zjemy bo zamiast 100g makarnu, wsypalam cale opakowanie czyli 500g:szok: wyszla spora micha:baffled: Dobrze ze jest smaczna! Moze damy rade :-)
Bylam w aptece rano po witaminy ktore mi lekarz przepisal, baba tak nie mila byla, zamiast 90 tabletek sprzedala mi 30szt. przyjda po poludniu te tabsy, ale ja juz zaplacilam , i nie wiem czy mi teraz zamienia :baffled:
Co za dzien!!!
Milego wam!!

witam piąteczkowo :)

widzę,że u niektórych remonty :) zazdroszczę własnego kąta! my wynajmujemy od 4 lat mieszkanie...i póki co nie zapowiada się możliwość kupna własnego ;/

a my wczoraj sprawdzaliśmy jaką muzykę lubi nasza Córcia;) mój mąż ma bzika na punkcie muzyki, mamy sprzęt DJski i pełno płyt winylowych ( nawet nasz pies nazywa się Winyl;) ) więc wczoraj wyciągnął Bacha, Mozarta, Bethovena, Straussa, jakiś hiszpański jazz i Mała najabrdziej kopała przy jazzie i straussie ;) Tatuś był wniebowzięty :) leżał z głową na brzuchu i mówił "Oj Córciu, Córciu!!! ":p a Córcia kop za kopem ;) wiecie mam wrażenie,że odkąd wiemy,że to dziewczynka mój mąż chodzi z uśmiechem od ucha do ucha, ciągle całuje brzuch, mówi do niego :) wcześniej też to robił, ale nie tak intensywnie...myślałam,ze chłop bardziej cieszy się z syna, ale Mój od początku mówił,że on czuje,że to będzie jednak Córeczka tatusia :)

aaaa i jeszcze zapomniałam...moja teściowa robi najlepsze na świecie tiramisu...zawsze jadłam mega wielki kawałki...wczoraj nam szwagier przywiózł trochę tiramisu i oczywiście rzuciłam się jak głupia...a po chwili stwierdziłam,że ja jednak nie lubię tiramisu...nie smakowało mi...a było takie jak zawsze, bo mąż jadł...i wpadłam na pomysł,że zjem kanapkę ...uwaga....chleb, masło, pokrojony czosnek, wędlina i dużo chrzanu...przepyszna!!! mąż powiedział,że jestem nienormalna;) i tego nie da się jeść, a jestem zachwycona moim daniem;) i dzisiaj oczywiście na śniadanie ten sam zestaw był....:) ah ta ciąża!:)

miłego dnia kochane! :)

dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie: czy któraś wie do którego dnia miesiąca ZUS płaci zasiłek? bo ostatnio dostałam 3.09 i myślałam,że dostanę 3.10...ale niestety nie dostałam...i zaczynam się zastanawiać czy mój głupi pracodawca znowu dał ciała i np. nie wysłał zwolnienia czy np. ZUS płaci do 10 każdego miesiaca???

reklama
dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie: czy któraś wie do którego dnia miesiąca ZUS płaci zasiłek? bo ostatnio dostałam 3.09 i myślałam,że dostanę 3.10...ale niestety nie dostałam...i zaczynam się zastanawiać czy mój głupi pracodawca znowu dał ciała i np. nie wysłał zwolnienia czy np. ZUS płaci do 10 każdego miesiaca???

Niestety nie ma w tym żadnej regularności, to zależy od którego do którego masz zwolnienie i pod który termin Cię w Zus-ie podciągną. Oni listę płac robią już trochę wcześniej więc jeśli dostaną za późno zwolnienie to wrzucają Cię w następny termin(a mają ich kilka w miesiącu), bywa że jedno zwolnienie wypłacają np. w dwóch częściach:baffled: Sama tak mam i się nigdy doliczyć nie mogę, ani nie wiem kiedy i ile moge się spodziewać. Ostatnio dostałam coś 3-go, potem coś koło połowy miesiąca a wcześniej 26-go, więc poprostu jajko niespodzianka:-p

Do góry