reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ariska - ja właśnie tak pytania zadaję. Wojtek już wie, że Basia to nasz kto (tak ma na imię) I gdy do wołamy to patrzy na okno. A jak pytam "gdzie jest lisek, owieczka" to też poda własciwą zabawkę, chociaż musi się zastanowić. Najbardzoe mi się podoba jak pokazuje "gdzie jest ucho". Otóż nauczyłam go, że taką część ciała pokazywałam na mężu. I teraz mój Ł jest jedynym właścicielem ucha, noska i oczka w domu. Nie powiem, że nie jest śmiesznie, bo na takie pytania Wojtek wzrokiem szuka taty, i dopiero wtedy pokazuje to, o co nam chodzi;)

Przejrzałam na szybko wasze posty - co do mleka - my jestesmy na Enfamilu. Teraz podaje mu 3 2 razu dziennie - rano i wieczorem zawsze w formie kaszki - tzn z płatkami gryczanymi, kasza manną, płatkami owsianymi, kaszą kukurydzianką. Ogóle to wojtek lubi. Na szczepieniu 9 stycznia ważył 10,5 kg, więc nie jest źle, choć teraz strasznie nie hce jeść drugich śniadań i deserów. Kończy się na tym, że rano zje pół kromki chleba z szyneczką, a na deser 3 łyżki jogurtu. Obiady to dalej zupki - bo takie geste mu nie wchodzi, ale kocha lane kluseczki, więc to wykorzystuję;) A ja uwaga - po 15 tygodniach od odstawienia dostałam okres;) Już myslałam, że się niedoczekam. W sumie prawie dwa lata nie miała @. Dziwne uczucie;)

reklama
mały znowu padł przy obiedzie, jak wstanie doje zupkę i idziemy na spacer...
nie jest już aż tak zimno, bo -9 - pół biedy :tak:

Michał pokazuje też to co już go nauczyliśmy , słonika, zegar itp.
codziennie coś nowego

Dawno mnie tu nie było co tam u Was słychać?

Mam pytanko czy któraś z Was ściągała kody na mleko Bebilon? Bo jest w Rossmanie promocja a ja sobie zapomniałam wczoraj o północy a dziś już było za późno....

cześć Wam mam wolną chatę na wieczór kto wpada?:-D

nulini
suuuper, gratulacje
ja będę kupować auto (za 100 lat) to się zgłoszę
gratulacje

blondi cześć, co tam??

Mój mały dzisiaj odkrył, że ma cień :) Zobaczył go na ścianie i zaczął łapać go rączką i śmiał się w głos - taką miał zabawę...

Farbka super abawe sobie synus znalazl:-) czasem sie wlasnie zastanawiam po co kupowac drogie zabawki jak zwykly cien tyle radochy moze przyniesc:-)

Witam Was wieczorowo, Michaczi śpi a my oglądamy film
mały lubił łapać światełko na ścianie albo kropkę lasera:tak:

zrobiłam biszkopt i zaraz się nim uraczę :-D
miłego wieczorku

Claudia, wszystko u nas ok, już marze o tym aż mróz odpuści i pójdziemy z Maciusiem lepić bałwanka bo jeszcze okazji nie było. Biega jak szalony jak chce mu zmienić pieluchę to ledwo go doganiam, bo on na hasło "zmieniamy pieluchę" ucieka, hehe chyba tego nie lubi, za to uwielbia zużytą pieluchę wyrzucać do kosza.

Farbka, no zabawa super:-D fantastyczna zabawa:-D

reklama
Do góry