reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Furagin w jednym miejscu piszą, że przenika do mleka w innym, że nie albo tylko w niewielkim stopniu bo bardzo krótko jest obecny w osoczu. Ja brałam go przez 2 tygodnie. Nie widziałam, żeby Dominikowi coś było. Ale on tylko oczyszcza drogi moczowe a nie leczy.
Duomox to to samo co Amotaks (Amoxicilina). Mam nadzieję, że i Tobie i mnie pomoże. Ja robię w przyszłym tygodniu badanie moczu i okaże się czy się doleczyłam.

reklama
Dziewczyny lecę się do was pochwalić:-) Misiek sam stał:-) sam, bez trzymania:-) jeszcze nim trochę kolebało i wyginało, ale dawał radę:-) I tak kilkakrotnie. Ja pierniczę, z wrażenia aż mi się ręce trzęsą, a Misiek (chyba też z wrażenia) dopiero zasnął. Ze staniem jest tylko mały problem (jak u blondynki) - dwie czynności na raz niemożliwe...gadanie i stanie hahaha No to teraz już tylko czekać aż mi mały zbójnik pomaszeruje:-)

GDynianka!!! Gratulacje!!! Super:):):):) Ten twoj Misiek to dobry zawodnik :)
Catelin - Twoja Klara jest taka bystra :) zadko sie zdarza aby dziecko (w tym miesiacu) bylo takie bystre :)
Ciesze sie wraz z wami za wszystkie postepy waszych dzieciaczkow.
U mnie gabryska umie dawac "czesc" :) tylko nie wiem czy to przypadek czy rozumie :)
A nasz czeka wyprowadzka po niedzieli, wiec nie wiem kiedy tu zajrze.
3majcie kciuki za sprawna wyprowadzek.
busiaki i pozdrowienia

A i Gabi we wtorek kanczy 8 miesiac :) jak ten czas szybko leci :):)

Ostatnia edycja:
Witam w południe. Widzę, że dzieciaczki rosną jak na drożdżach i coraz więcej umieją. Moja Nati od wczoraj raczkuje na całego a tak poza tym ciąga matę edukacyjną po całym pokoju :-) Pa, pa mówi ale nie umie robić :-D A najlepiej to wychodzi jej głośne bekanie i hałaśliwe bąki ;-) Lecimy na dwór bo to już chyba ostatki pięknej pogody.

Gdynianka, jak zawsze podziwiam Twojego synka. U nas mały postęp. Marysia trzymana pod paszki stoi na nóżkach. już myślałam że nie będzie wiedzieć do czego nogi służą. ciekawe co z tego będzie dalej.
Za to kolejna noc z atrakcjami. Marysia obudziła się po 1.00 i zasnęła dopiero przed 3. bardzo płakała. ale była nakarmiona, brzuszek raczej nie bolał bo nie był ani napięty, ani nóżek nie podkurczała, ząbki żelem posmarowane, także nie wiem co to było. w ogóle ostatnio odstawia histerię. jak tylko czegoś jej nie pozwałam to od razu płacz, rzuca się do tyłu na plecki i ryk. taka mała histeryczka mi rośnie. m. mówi że po mamusi.
Marysia umie robić pa pa i przybijać piątkę. no i zaczęła mówić tata.

Co do antybiotyku to przy Duomox na 100% można karmić. w kwietniu byłam nieźle przeziębiona, lekarz chciał mi dać Duomox bo to dla kobiet karmiacych w niczym nie przeszkadza, ale niestety ja jestem uczulona na Amoksycylinę i nie mogłam go brać, wiec chciał mi dac inny ale wtedy musiałabym odstawić Mała na jakich czas od piersi czego sobie w ogóle nie wyobrażałam. no i nie brałam żadnego antybiotyku. jakoś mi przeszło zwykłymi lekami którego mogą brać kobiety karmiące, ale troche się namęczyłam.

Ostatnia edycja:
To ja dziś witam się pierwsza. ładna pogoda to pewnie wszyscy spacerują. my juz byliśmy na spacerku i po obiedzie znów idziemy. pogoda fajna ale łatwo się przeziębic, szczególnie dzieci.

miłej niedzieli wszystkim życzę

Ja nie wiem czy o calcium nie trzeba bo jak się przedobrzy z wapnem to może być problem z nereczkami. Oczywiście jak się daje krótki czas przy przeziębieniu w czasie gdy naszym dzieciaczkom idą zęby i rosną to nie powinno zaszkodzić. Mi pediatra powiedziała po poprzednich chorobach Dominika, że na stałe to lepiej nic nie dawać bo nie trzeba ale gdy np. jest ktoś w domu chory lub dużo taki czas zachorowań to można dawać profilaktycznie witaminkę c.

Gdynianka życzenia dla Miśka. Już 9 miesięcy mu stuknęło. Mojemu 8, więc pamiętam.

Ja wolę zabezpieczyc dziecko witaminami w okresie jesien - zima, niż potem faszerować go antybiotykami, sama byłam wychowywana bez tego dziadostwa i chciałabym uchronić Maciusia przed choróbskami i antybiotykami, Pół łyżeczki calcium Maciusiowi nie zaszkodzi, tymardziej że wapno potrzebne w organiźmie, a tymbardziej wit c :) narazie nie podaje mu nic bo ma badania dobre i nie choruje, ale w okresie jesień - zima będę podawać bez konsultacji z lekarzem. Ale każda z Nas robi jak uważa:)

Jumabe, Gdynianka - najlepszego dla Waszych dzieci:) ale ten czas leci:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze juz dzisiaj dostałam wysypki po Duomoxie niby nie wiele, bo na brzuchu blizej piersi i na rekach koło nadgarstków, ale chyba jednak będę musiała odstawic małą od cyca i zazyc inny antybiotyk. Jutro lece zrobic badanie moczu i zobaczę czy chociazrochę sie poprawiło.

Do góry