reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ulkan - czyli impreza się udała, fajnie że o wszystkim pomyślałaś i dzięki za rady, napewno wszystke skorzystamy:)

jak kąpiecie Wasze Maluszki to czy one się wam na tyle wiercą, że wlewa im się woda do ucha? bo mój lezy/ siedzi, bo jest w takiej pozycji jak w nosidełku tyle że glówka niżej, tak się wierci dopóki nie obniże nisko ręki czyli nie zamoczy mu się prawe ucho i wtedy spokojnie leży i obserwuje... po kapieli dokładnie osuszam mu ucho ale martwie się czy dobrze robie, że mu mocze do ucho?
Jutro zapytam pediatry, ide na ósmą z Maciusiem, niech go obejrzy, osłucha na w razie co bo jak narazie nie pokasłuje dlatego na spacer go dziś wzięłam, weźmiemy jeszcze skierowanie na bilirubine bo podobno badanie takie wykonuje się na kilka dni przed szczepionką, nie wczesniej, wiec Nasze już nie ważne są trzeba powtórzyć...

Dziś byłam z Maciusiem na spacerze po 13tej, bylo -4 st, jak wrócilismy zjedlismy obiad chwile relaksu i zadzwonił mąz z pracy żeby sprawdziła ile jest stopni bo nagle zimno sie zrobiło, sprawdziłam i było -10 na 8 pietrze.... ktoraś z Was pytała czemu nie powinno się wychodzić po 14tej a no własnie dlatego ze jak ktoś nie musi to po co narażać dziecko na taki mróz:(

reklama
Witam sie wieczorkiem:) Moj malutki spi, az dziwne ze tak szybko ale ja tam sie ciesze:) wykąpalam go o 19, troszke ,,pogugał,, i spi:)
a ciekawa jestem czy wasze maluszki robia juz takie slodkie ,, aa guuu,, ??:)
Blondi84 moj Piotrus tez sie tak wiercil podczas kapieli i wlewala mu sie woda do uszka;/ Nie plakal wogole ale ja sie balam tego troszke daltego moj chlopak ktoregos dnia kupil taka gąbkę co wklada sie ja do wanienki i dziecko lezy wtedy wyzej i nie ma szans by woda wlewała mu sie do uszka:) zapytaj sie lepiej pediatry:* Powodzenia na wizycie:)
Ja bylam juz z Piotrusiem na szczepionce i plakal tylko jak mu wbijala igle, jak juz go ubieralam to zasnął:) Dosyc ładnie przybral na wadze, urodzil sie 2880 a teraz ma 4,5kg:) i jest 3 cm dluzszy:) i taka rada dla was - na miejsce po szczepieniu dobrze jest robic oklady z masci Altacet:) Robilam tak przez dwa dni i jak lapalam Piotrusia za nóżke to nie plakal:)

Idę filmek oglądać, miłego wieczorku

trzymajcie za mnie kciuki abym jutro otrzymała same dobre wieści przez telefon

Claudia- Trzymam kciuki!!!

A my dzis wybralismy sie na dlugi spacer:) Chociaz za ciepło nie było, ale poszlismy do kawiarni, a potem do muzeum:) Alunia cały czas spała sobie smacznie:) Nawet w muzeum sie nie przebudziła:) Nakarmiłam ja przez sen i pospała prawie 4,5 h:) Kochane dziecko:)

Ale powiem Wam, ze w takim Krakowie, znaleźć kawiarnie przyjazna mamom nie jest tak łatwo, albo ja jeszcze takich nie znam ;) Generalnie albo nie ma miejsca, zeby wjechac swobodnie wozkiem, albo sale sa niby podzielona dla palacych i nie, ale w sumie dym i tak sie rozprzestrzenia po całym lokalu,masakra. Mamy taka jedna wylukana z tymze trzeba schodzic do niej po schodach, ale przynajmniej tam nie pala:)

Ulkan- fajnie, ze juz jestescie po chrzcinach:) I ze Wojtus taki grzeczny:)

U nas tez Juz słychac a guuuu i e e e eee :) i cmokanie z łózeczka coraz czesciej:)
My Chrzest mamy juz w niedziele:)ale ten czas poleciał dopiero było 3 tygodnie ,a tu juz tydzien tylko został.
od czwartku przygotowania pelna para rusza,w piatek upieczemy ciasta,zaczynajac od czw powinnysmy sie wyrobic.bo my szykujemy w domku.
Ulkan-super ze Chrzciny udane:)
Claudia-No pewnie ze trzymam kciuki:)

Ale mnie boli gardło:( szlag...by to ...trafił...ech....na razie wszyscy zdrowi prócz mnie,moze coś podłapałam w tym ośrodku:( na razie kuruje się doowymi sposobami,juz drugi dzień,ale jak mi nie przejdzie to........chyba będę musiała lecieć do lekarza,chcę Malutką kariś piersią,a jak dostanę antybiotyk to juz lipa:(i boję się ze mogę znów jakiś bonus podłapać....pokarmiłyśmy sie a teraz pódę i zrobię sobie herbatę z miodem

Blondi - mojemu też się woda wlewa do uszka. Ale lekarz mówił, że to normalne i żeby po kąpieli dziecko nie zawiało i żeby uszko osuszyć. Ja najpierw wycieram małego ręcznikiem, poprzekręcam go na prawy i lewy boczek - zawsze się wtedy coś wyleje, a potem mu jeszcze czyszczę uszko patyczkiem. Jak na razie nie mamy problemów, więc pewnie jest ok.

Idziemy się dziś zaszczepić. Mały ma katarek, ale nie wiem czy będzie to przeciwwskazaniem do szczepienia. Trochę głupio bo jestem sama w domu, muszę z małym jechać do apteki, potem do przychodni a na drogach gołoledź ;/ Mówi się trudno...

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczny:)
ostatnio malo tutaj zagladam:( jakos ciagle czasu brak a mnie brakuje klikania z Wami:-(

U nas nadal problemy brzuszkowo-kupkowe:-( zmnielismy mleczko na bebilon pepti moze jest minimalnie lepiej ale nadal Bartus napina sie i placze a kupki czesto w pieluszce nie ma:-(. Po tym mleczku znowu ulewa wiec podajemy mu zageszczacz nutriton ale ulewania nadal sa....moze nie takie silne ale sa. Ja jestem na diecie bezmelcznej bo moze te jego problemy sa zwiazane ze skaza bialkowa....troche mi ciezko na tej diecie bo ja uwielbiam nabial a nie moge go jesc...no ale mowi sie trudno...

Postaram sie Was troche nadrobic....

aniwar - a probowalas Enfamil Premium? moj po tym mleczku ma ladne kupki... fakt ze ma kolki i dlatego mamy przechlapane :-D bo kazdy pierdek go boli ale przynajmniej wyproznia sie kilka razy na dobe...

a co do mleka to ja tez odstawilam :/ a tez lubie nabial... maly mial krostki na twarzy i boje sie ze to skaza bialkowa

reklama
Dziewuszki witajcie :-)
ja siedzę jak na szpilkach od rana
dzwonię po 13:00 i zobaczymy

ariska a jak Twoja mała?

Do góry