reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Naskobałyście sporo od rana
:-)
ja dziś na nogach od 7ej
Udało się skorzystać rano z wody nim zakręcili
wreszcie zamówilismy to łóżeczko, o którym wspominałam wczoraj może do piątku dojdzie
bylam sobie fiszkę wymienić NFZ, ale trzeba wypełnić papiery więc wypełnie w domu
Fajny dzionek, ale spać mi się chce :-)
Powodzenia na wizytach dziewczyny ;-)

reklama
aaaaaaaaaaaaaaaaaa ..

Lisopadkówki juz sie rozpakowują !!!!!
:):):)

No moja znajoma ma termin na 1.11 i dzisiaj rano mi pisała maila, że o 7:00 dostała lekkich bóli i skurczy, a później delikatnie plamiła krwią ze śluzem. Wzięła prysznic i na razie minęło. No chyba, że już pojechała do szpitala i nie zdążyła mi o tym napisać...

Nie obejrzymy się i same zaczniemy na porodówki jeździć;-)

Ja czekam na mężulka z obiadkiem :) Ma już tą paczkę z tymi ciuszkami co kupiłam na allegro, już nie mogę się doczekać az je obejżę :) A potem będziemy się bawić z Wiki.
Moja mama wczoraj znowu kupiła trochę rzeczy dla małego więc ja z ubrań mam już wszystko :) Jeszcze tylko wózek, kosmetyki i dla mnie rzeczy.

no moja znajoma ma termin na 1.11 i dzisiaj rano mi pisała maila, że o 7:00 dostała lekkich bóli i skurczy, a później delikatnie plamiła krwią ze śluzem. Wzięła prysznic i na razie minęło. No chyba, że już pojechała do szpitala i nie zdążyła mi o tym napisać...

Nie obejrzymy się i same zaczniemy na porodówki jeździć;-)

dokładnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam ale do czytani weekend senny a teraz muszę nadrabiać.

Mimblusia witaj kochana ja też długo czytałam zanim się odezwałam, ale dziewczyny są tak fajne że nie ignorują nikogo, chociaż faktycznie są już bardzo zgrane. :-)

dziewczynki któras z was kiedyś pisała coś o "Języku niemowląt". Pamiętam, że ktoś wysyłał na meila...ale nie wiem dokładnie która mamcia...
czy ja tez moge takie cos dostac? :-)

dzisiaj stwierdziłam, że coraz bliżej spotkania z naszymi bobaskami, a one przecież nie rodzą się z instrukcją obsługi :-D
Ja kupiałam ksiażkę nie była aż taka droga i poleciła mi pani w księgarni. Tak samo stwierdziłam z tą instrukcją. :-D

Kombinezon też kupiłam większy jednak on ma nam służyć ten sezon zimowy, a dzidzia rośnie szybko.

Cześć Dziewczynki,
Ja już po sprzątaniu....ogarnęłam chałupę ale ani jednego okna :( ale spoko może jutro....Właśnie zjadłam obiadek-bigosik od mamusi....mniam. Teraz piję kawę,bo jeszcze dziś nie piłam. mimblusia fajnie, że jesteś.
Co do rozpakowywania listopadówek to niebawem i my się będziemy rozpakowywać....ciekawe ile z nas rozpakuje się w grudniu. Oby najmniej....chociaż grudzień jest bardzo przyjemnym miesiącem:)

Ja właściwie wszystkie ubranka dla dziecika dostanę. Ostatnio nawet dostałam ich spis i niektóre są naprawdę maleńkie.

"Na 50 cm
20 body
4 sweterki
1 kpl ciepły z welury- śpiochy, bluzeczka , czapeczka
1 dzinsy i bluzka
4 rajstopki ,
skarpetek b. dużo.

54 cm.
13 śpiochów /pajacyków z weluru/
2 body /?! - muszę dobrze obejrzeć na szafie - to niemożliwe - gdzieś jeszcze muszę mieć schowane/

60 cm.
7 śpiochów z weluru /pajacyki/
7 body
7 kaftaników/bluzeczek z długim rękawkiem
4 sweterki
1 kamizelka"

Właśnie wieprzową, mam nadzieję, że mi taka wyjdzie jak w Spfinxie:) Ja też uwielbiam te sosy:) Są pyszne:) Sosiki tez mam zamiar zrobić, tylko nie wiem jak się robi ten paprykowy?

Claudia- musisz się kiedyś z mężem wybrać do Spfinxa, naprawdę jest dobra Shoarma i nie tak drogo:)
W tej dziurze co mieszkam nie ma Spinxa - jest chyba dopiero w Bielsku, a my tam nie jeździmy, ale może za 100lat :-D

ja posprzątałam, ugotowałam zupkę ogórkową i krokieciki
i odpoczywam sobie teraz :)
Bo zaniedługo przyjadą moje chłopaki :p

Co myslicie o kołyskach dla dzieci?? Bo mieszkamy u mamy i póki się nie przeprowadzimi byłoby to dobre rozwiązanie, a ładne są i sabilne bo sprawdzałam

Co do ciuszków to mam dużo po synku więc musze dokupić tylko zimowe bo młody sie urodził pod koniec marca i nie mam grubych ubranek w malutkim rozmiarze
Ale też kupię 62 bo wolę luźniejsze :pp

np taka
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-materac-posciel-komplet-i1287705628.html

Witam miniblusia :p

Ostatnia edycja:
martape ja też nie biorę witamin i nastawiam się na rozmiar 62....mam kilka ciuszków mniejszych ale ogólnie dopiero zaczynam kupowanie. Myślę, że lekarz już na sam koniec powie Ci czy dzidzia będzie duża czy normalna....jak coś to oczywiście warto mieć coś mniejszego ale bez szaleństwa...:)
domi kołyska fajna ale zastanów się czy faktycznie potrzebujesz? Czy chcesz jej używać zamiast łóżeczka? Moja koleżanka miała taką i była zadowolona...jak nie będzie Ci pasować że kołyska to ją blokujesz. Dla mnie za droga...wolę kupić odrazu łóżeczko.

reklama
Zamiast łóżeczka, myslę że z pół roku może spać w takiej kołysce bo się blokuje i zawsze mogę przejechać bo ma kółka, a jak się przeprawdzimy to kupie łóżeczko,

Do góry