reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Mi ginek pozwolił tabletki do ssania tyymianek i podbial :)

one są bardzo dobre - ja też je ssałam i pomagały
na noc sobie brałam i o wiele lepiej się mi zasypiało, bo w nocy z gardłem najgorzej

a pamiętacie ja na początku ciąży (3-4 miesiąc) miałam co chwile problemy z gardłem i mnie to kilka dni trzymało
ale potem przez miesiąc łykałam raz dziennie rutinoscorbin i jestem zdrowiutka :-)
z resztą jak tylko zmarznę lub przemoknę i boje się o przeziębienie to też biorę jedną tabletkę rutinoscorbin i nic mnie nie łapie :-)
polecam

reklama
:-)
Wreszcie Was nadrobiłam 15 stron w półtora dnia naskrobałyscie, dobrze, że nie wiecej, dzieki temu dało się nadrobić
Joasiab - trzymam kciuki za kuzynkę, a na gardło mogę polecić do płukania gardełka woda przegotowana schłodzona + woda utleniona kilka kropel, mi pomagało
Damqelle - zdrówka życzę odpoczywaj
MartaPe - odpoczywaj i nie tylko kilka dni, ale oszczedzaj się do końca ciąży

Dziewczyny wpadła Nam dodatkowa kaska, więc w pt po południu bylismy na Ikei i w Real-u tak jak wspominałam, mamy rajstopki dla synusia, 3 pary skarpeteczek + grzechotka z pluszu, smoczki dwa z aventu, body z polara
bardzo szczęśliwi jestesmy, ale nie bedę pisać ile płacilismy hehe
Wczoraj u rodziców byłam, wstałam o 5:30, bo 6:50 musielismy być na miejscu, tata czekał na mojego i GO do lasu bo lesniczy czekał, jak wrócili z lasu to zjedlismy obiadek u rodziców, potem zajrzelismy do tesciów, i moich dziadków bo wszyscy blisko mieszkaja :-) a ok 18tej wrócilismy do domku, bardzo zmęczeni :-)
dostalismy 500zł od rodziców - mega dofinansowanie - więc, żeby kasa Nam się nie rozeszła zamawiamy jutro łóżeczko Safari, bardzo Was proszę napiszcie mi czy któraś już ma to łóżko, jak się sprawuje itp, bo niestety o komodzie i szafie tej firmy czytałam bardzo złe opinie:-(

Safari +materac +posciel - 18elementów (1203516567) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
blondi - dodatkowa kaska zawsze się przydaje :-) znam to z autopsji :-D
gratuluję udanych zakupów!

co do łóżeczka Safari - ja ci niestety nie pomogę, bo ja mam turystyczne dla Szymonka.

Wreszcie Was nadrobiłam 15 stron w półtora dnia, nie nawiecej, dzieki temu dało się nadrobić
Joasiab - trzymam kciuki za kuzynkę, a na gardło mogę polecić do płukania gardełka woda przegotowana schłodzona + woda utleniona kilka kropel, mi pomagało
Damqelle - zdrówka życzę odpoczywaj
MartaPe - odpoczywaj i nie tylko kilka dni, ale oszczedzaj się do końca ciąży

Dziewczyny wpadła Nam dodatkowa kaska, więc w pt po południu bylismy na Ikei i w Real-u tak jak wspominałam, mamy rajstopki dla synusia, 3 pary skarpeteczek + grzechotka z pluszu, smoczki dwa z aventu, body z polara
bardzo szczęśliwi jestesmy, ale nie bedę pisać ile płacilismy hehe
Wczoraj u rodziców byłam, wstałam o 5:30, bo 6:50 musielismy być na miejscu, tata czekał na mojego i GO do lasu bo lesniczy czekał, jak wrócili z lasu to zjedlismy obiadek u rodziców, potem zajrzelismy do tesciów, i moich dziadków bo wszyscy blisko mieszkaja :-) a ok 18tej wrócilismy do domku, bardzo zmęczeni :-)
dostalismy 500zł od rodziców - mega dofinansowanie - więc, żeby kasa Nam się nie rozeszła zamawiamy jutro łóżeczko Safari, bardzo Was proszę napiszcie mi czy któraś już ma to łóżko, jak się sprawuje itp, bo niestety o komodzie i szafie tej firmy czytałam bardzo złe opinie:-(

Safari +materac +posciel - 18elementów (1203516567) - Aukcje internetowe Allegro

super zestaw na prawdę

moncia - pewnie, że tak, ale tez wiem jak takie pieniadze szybko się rozchodza, dlatego chcemy zainwestować w konkretna rzecz, zamiast odbijac z wypłaty, można kupić z dofinansowania łóżeczko :-D

claudia - dziekuję za opinie :-)

zrobię fotosy rzeczy dla malca i wstawię na odpowiedni wątek :-)

ja sie wlasnie poryczalam ;( mam k**** dosyc mojego meza, nierób jeden! ani talerzy nie odlozy do zmywarki, ani kompletnie nic nie zrobi! tylko narzeka jakie to ciezkie zycie ma w pracy;( a tak naprawde siedzi za biurkiem, w domu zero obowiazkow;( mam dosyc!!!!!!! ;(

ja sie wlasnie poryczalam ;( mam k**** dosyc mojego meza, nierób jeden! ani talerzy nie odlozy do zmywarki, ani kompletnie nic nie zrobi! tylko narzeka jakie to ciezkie zycie ma w pracy;( a tak naprawde siedzi za biurkiem, w domu zero obowiazkow;( mam dosyc!!!!!!! ;(

kochana nie denerwuj się widzę, że hormony biorą górę

nie zrobił -to mu to zostaw!!
tak długo aż posprząta za sobą...
ale Tobie szkoda tych nerwów

faceci są tacy, że żebyśmy mogły ich kochać - to muszą nas co jakiś czas zdenerwować, ale Ty mu nie daj tej satysfakcji - trzymaj się

Blondi
nie ma za co :-)

hormony hormonami ale mi nerwy siadaja! on nie sprzatnie po sobie od wczoraj leza naczynia i czekam az schowa bo mnie czesto skurcze lapia i juz nie chce wystraczy ze srzatam i robie wszystko!! ale po prostu juz wymiekam!!!!!! jestem gosposia, sprzataczka w domu i to moj zsrany obowiazek;( zero inicjatywy z jego strony, nawet domyslu by posprzatac po sobie! a jeszcze mowi ze mam mu koszule machnac, bo potzrebuje- a siedzi przed tv, a w 4 literach mam jego koszule niech sobie "machnie" obibok jeden!

hormony hormonami ale mi nerwy siadaja! on nie sprzatnie po sobie od wczoraj leza naczynia i czekam az schowa bo mnie czesto skurcze lapia i juz nie chce wystraczy ze srzatam i robie wszystko!! ale po prostu juz wymiekam!!!!!! jestem gosposia, sprzataczka w domu i to moj zsrany obowiazek;( zero inicjatywy z jego strony, nawet domyslu by posprzatac po sobie! a jeszcze mowi ze mam mu koszule machnac, bo potzrebuje- a siedzi przed tv, a w 4 literach mam jego koszule niech sobie "machnie" obibok jeden!

Ja tak kiedyś zrobiłam, ze zmywałam po sobie tylko i prasowałam tylko swoje rzeczy jak mój nie widział, robiłam tylko koło siebie....
w końcu pomogło, mój pracuje na budowie i nie mam sumienia teraz i mu coś kazać, nie raz przychodzi cały mokry albo zmarznięty z roboty, bo kopią cały dzień łopatą w betonie :-(

a czasem jeszcze ma siłę aby mi pomóc, ale długo go tego uczyłam

reklama
Klaudoss nic się nie martw. I masz rację STRAJKUJ. Ja tez czasami robię czasami :) Ale mój mąż raczej do pedantów należy i to on czasami goni aby coś posprzątać :)

Do góry