reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

już mówię dobranoc :-)
tez miałam problem z klawiaturą i myślałam że mozna tylko zresetować ale teraz juz będę wiedzieć, pierwszy raz coś takiego mam, dotychczas mój laptop działał bez zarzutu :-)

reklama
zielona powodzenia na badanich.. ja dla małego co poł roku robie morfologie profilaktycznie.. dobrze ze lekarka twoja chucha na zime.. mysle ze ten spadek moze byc zwykłą wiekszą aktywnoscią u Piotrusia:)
Mały jak na złośc chcial dzis pospać dłużej, bo zazwyczaj budzi się po 7 a dzisiaj spał prawie do 8. Musiałam go wziąść do swojego łóżka żeby mu do woreczka mocz zebrać i jak na złość nie chciał sikać. Dopiero po ok.15 min siknął tak mało, że myslałam nici z wyjazdu do szpitala ale za chwilę zaczął tak sikać, aż prawie sie do tego woreczka nie zmieściło. Na pobraniu krwi z paluszka nawet nie zajęknął, bo pojechała ze mną moja mama i zasłoniła mu ręką pielęgniarke która pobierała mu krew a ja w tym czasie spiewałam mu piosenki hahaha. Wyniki byłu do odebrania juz dzisiaj i wszystko wyszło ok, więc pewnie ten spadek masy ciała od tego że Piotrus więcej zaczął chodzić.

kurcze moj na kolacje jadł kasze na mleku .. i mimo to wstawał w nocy.. zresztą dalej wstaje.. podejrzewam ze to dlatego ze ja zamiast w nocy spac jak w ciązy byłam .. to jadłam w kuchni :p i tomusiowi te noce wyzerki zostały :D
Mój tez na kolacje je kaszkę mleczno-ryżową tak ok 200g i budzi sie w nocy kilka razy, ale wedy daję mu herbatke bo niestety mleka pic nie chce.

W pokoiku Piotrusia juz poskręcaliśmy szafę i bardzo ładnie wyglądaja te mebelki. Troche instrukcja za mało szczegółowa, ale we dwójkę dalismy radę. Składanie samej szafy zajęło nam ze 2,5 h. Małego na ten czas odstawiłam do mojej mamy, bo Piotrek bez przerwy sie przy nas kręcił i zabierał śrubki, śrubokrety itp. Jak ogarnę pokój to zrobie zdjęcia i wrzucę.

hej dziewczynki

śpicie jeszcze?????? :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-p:-p:-p

ja już od 5 na nogach. Umyta, ubrana, ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam zakupy ciuchowe na allegro:rofl2:, a teraz siedzę przy śniadaniu i słabej kawce.:-)

Witam Was cieplutko

Mężulek nie pracuje dzisiaj , całe plecy go bolą. Idziemy potem na miasto , on do fryzjera, fotografa....:tak: w sumie fajnie że ma wolne w tygodniu , bo pozałatwiamy troszkę, a pogoda się ładna zapowiada

Tomuś ksiązkowo co 3 godziny cycus:) cz dzien czy noc 3 godziny mija jesc!:) ale mogłam znikac po karmieniu na 3 godziny i wiedziałam ze nawet niezapiszcz... no chyba zebym sie spózniła.. nawet udało nam sie w czerwcu byc na weselu.. i jezdziłam do domu co 3 godziny by go nakarmic.. bo niechciał z butelki odciagnietego (taki typ) ale raz w noc sie przebudził wczesniej o jakies 15 minut ( co mu sie nie zdazało ) i moja mama mówiła ze sie rozejrzał zobaczył ze mnie nie ma i poszedł dalej spac... oczywiscie jak tylko weszłam do domu to odrazu był cyc :)
cudowne dziecko miałaś
moja w nocy czasem przespała te 3-4-5 godzin ale to tylko w nocy i tylko kiedy w dzień pojadła co godzinę
no ale ja biust mały a i ona się nie przemęczała jedzeniem
bo np. koleżanki mała jak się dossała to jadła około 30 minut
i chyba dzięki temu jadła co 5-6 godzin

gabriella - wkleiłam przepisik na prostą golonkę jak obiecałam.
gdzie?
nic nie widziałam, nic nie słyszałam :no:

kurcze moj na kolacje jadł kasze na mleku .. i mimo to wstawał w nocy.. zresztą dalej wstaje.. podejrzewam ze to dlatego ze ja zamiast w nocy spac jak w ciązy byłam .. to jadłam w kuchni :p i tomusiowi te noce wyzerki zostały :D
:-D
nie to że chwale
bo jak pochwale to się zepsuje piorun
ale moja Kaj śpi coraz lepiej
2 noce przespała całe
1 budziła się dwa razy bez płaczu, tylko "na spacer"
dziś obudziła sie raz dopiero o 5.00
może za jakiś czas......może w końcu zacznie spać :)

dziewczyny ja tez słyszałam że można mieszać mleko naturalne ze sztucznym. Niektóre kobotki maja mało swojego mleka i dzidzia sie nie najada to wtedy dokarmiaja takim "sztucznym".

Ja dzis miałam niezła przygodę jak jechałam do koleżanki. Przesiadałam sie z tramwaju do tramwaju i do tego drugiego musiałam podbiec. Wsiadłam usiadłam sobie i nagle zrobilo mi sie tak gotąco ze mialam cale plecy mokre, pot na czole swetr przykleil mi sie na calym ciele. Masakra poprostu zdjejał kurtke bo bym chyba zemdlala troche ludzie sie wdziwnie patrzyli ale nie mialam sily nawet w niej siedziec. Takie uderzenie goraca miałam jak jeszcze nigdy. Wspołczuje tym kobitkom które przechodza menopauze jak one maja tak kilka razy dziennie. Mi od razu zrobilo sie slabo i nie mialam sily potem tej kurtki zalozyc. Jak wysiadlam z tramwaju to szybko do sklepu i jakiegos batonika zjadłam i troche mi sie polepszylo ale caly dzien juz jestem taka "rozbita".
Czy któras z was doświdczyla czegos takiego??
ja czasem
ale w ciąży to jeszcze nie
ani w pierwszej ani w drugiej
ale ogólnie wiem o czym mówisz
mi do tego jeszcze trzęsą się ręce - boli głowa jak piorun!
wszyscy mówią, że to cukrzyca (bo objawy podobne) ale ....wyniki mam extra!!!
więc nie wiem co to

Dzień Dobry :)

Ja już na nogach :) Wiki w przedszkolu a ja zajadam śniadanko :)

Ja wczoraj wylicytowałam super paczkę dla Tomcia na allegro. Link wkleiłam w odpowiedni wątek ale tutaj też się pochwalę :)

Markowa wyprawka 0-3-6! Konkrety, jesień-zima!!! (1275349926) - Aukcje internetowe Allegro
super zestawik, mam kilka identycznych ciuszkow dla malego;)

ja jesytem niewyspana.. czytalismy z mezem opowiezsci z porodowek i zasnac nie moglam, potem malutki sie wiercil i zadna pozycja odpowiednia.. zmierzylam cukier, wzielam tabletki i zaraz sniadanko.. milego dzionka

zielona -- to super :) czekam w takim razie teraz tylko na zdjecia.. eh moj niestety w nocy mleko pije a pediatra krzyczy ze trzeba w nocy robic mu przerwy.. :/ a ja sie wkurzam bo ona u nas nie spi . a jak mi sie dzieciak budzi w nocy i woła " mama mleko." to co mam mu powiedziec .. widocznie jest głodny bo odrazy wypije 200 i idze dalej spac.. dzis obudził sie dopiero o 7:30 czyli w nocy tylko raz o 3:D:D ale ja i tak sie nie wyspałam.. ta pogoda mnie wkurza ciagle głowa mi cmi ... i tak szaro.. na szczescie nigdzie nie musze sie zabardzo ruszac wiec i sie nie bede ruszac:D
gabrielle --- tez mam nadzieje ze tomek wkoncu sam z siebie zacznie przesypiac całe noce.. teraz to mi wsio ryba... bo zaraz w styczniu znow bede wstawac czesto w nocy... no chyba ze jakies cud sie zdazy i KUba bedzie przesypiał całe noce.. w co wątpie.. ale znam takie dzieciaki co jedzą około 20 na kolacje i pózniej wstają i 6 na sniadanko:) eh..

a ja tez wsuwam sniadanko i pije herbatkę ... a mój misiek poszedł wczoraj na basen i nie wziął kąpielówek:D:D wiec nawet sobie nie popływał:) smiałam sie ze pewnie na baby polazł a basen to przykrywka :D:D:

reklama
Kate - dużo płaciliście za to umowę ? U nas to drogi interes.

My wybraliśmy firmę PROGENIS bo kilka osób nam ją poleciło. Opłata wstępna 600 zł płatna 7 dni od podpisania umowy. Potem opłata podstawowa 1.070,00 zł płatna 30 dni po porodzie. Akurat jest promocja bo normalnie opłata podstawowa to 2350,00 zł. A do tego jeszcze 10% upustu i kosmetyki Nivea :-). A potem po 420 zł rocznie. Albo za kilka lat z góry to wychodzi po 300 lub 250 rocznie. Wszystko jest na stronie PROGENIS - Bank Komrek Macierzystych - Krew Ppowinowa, Komrki Macierzyste - Zadbaj o przyszo swojego dziecka Pozdrawiam

Do góry