reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Cześć dziewczyny. Matko jak tutaj na forum wszystko się szybko zmienia. Kilka dni mnie nie było i już nawet nie wiem gdzie mój wątek był:/ Weronika ja miałam w 16 tyg też łożysko przodujące ale już 20 tyg przesunęło się na górę i na tylną ścianę później. Także spokojnie, lekarz mówił mi wtedy, że łożysko często się przesuwa w górę w miarę rośnięcia macicy. Co najwyżej łożysko przodujące w trakcie porodu może spowodować cc ale raczej nie bój się, że będziesz wcześniej rodzić. Pozdrawiam

Witam Was ja od rana ledwo mówię, tak mi nochal zatkało , ze szkoda słów.

Dzisiaj mamy dzień sprzątania :-)
Ale najpierw muszę się obudzić do końca :-D

claudia ty sie lepiej poloz, na gardlo tamtum verde wez, na nos inhalacje i krople mialam homeopatyczne- dla ciezarnych- mi to pomagalo, zeby to cholerstwo sie nie przeobrazilo w cos paskudnego!!

claudia ty sie lepiej poloz, na gardlo tamtum verde wez, na nos inhalacje i krople mialam homeopatyczne- dla ciezarnych- mi to pomagalo, zeby to cholerstwo sie nie przeobrazilo w cos paskudnego!!

Byłam u gina, pozwolił mi brać rutinoscorbin i biorę 1 dziennie profilaktycznie. Gardło od wczoraj super, siedzę w domu dzisiaj i robię małe porządki

A co do nosa to mam od dziecka skrzywioną przegrodę nosową i zawsze mam katar albo zatkany nos tylko czasem bardziej czasem mniej, tu żadne krople nie pomogą. Zawsze samo przechodzi :-)

dziewczyny dzisiaj skorzystalam pierwszy raz z tego faktu, ze jestem w ciazy i wykorzystalam kase pierwszenstwa. hm tylko ludzie jakos z pode lba patrzyli na mnie wrr, ze kasjerka bez kolejki mnie obsluzyla ale grzecznie sie zapytalam najpierw czy mam stac w kolejce czy bez kolejki mam wejsc. czasem mam wrazenie, ze tak dziewnie na mnie patrza i jakbym byla jakas inna. dramat :(.

No i bardzo dobrze! Ja zawsze nie będąc w ciąży starałam się pomagać ciężarnym - ustępować miejsca i przepuszczać w kolejce. Nie rozumiem tej znieczulicy, która panuje wśród społeczeństwa. Ja niestety jestem zbyt nieśmiała, żeby sama o takie rzeczy zabiegać, jak mnie nikt sam nie puści, to nawet nie spytam. Choć wiele razy byłam na siebie wściekła, jak jechałam tramwajem do pracy, robiło mi się słabo i nawet buzi nie otworzyłam:angry:

Więc póki co ani razu nie skorzystałam z tego, że jestem w ciąży, bo wydaje mi się, że jak ktoś nie wie, to patrząc na mnie myśli, że mam takie sadełko;-)

malutk_a przy tych kasach to patrzą na ciężarne jak wilki .... normalnie czasami mam ochotę wystrzelać takich ludzi ...

mi dzisiaj Pani rano ustąpiła miejsca w autobusie nie było takiej potrzeby bo było dość chłodno ale Ona nalegała .... ;)

w poniedziałek wróciłam od teściów

byłam tam cały tydzień a tam internet szybciej chodzi mi na komórce niż na laptopie ....

rano byłam na badaniach jutro wizyta kontrolna ale pewnie bez usg bo termin usg mam na 26 sierpnia więc jeszcze 16scie dni oczekiwania
mam nadzieje że maleństwo sie ujawni :)
dzisiaj kupiłam maleństwu czapeczkę heheh taką słodką z uszkami :)

wysłałam mmsa do męża z tą czapusią na co On odpisał ... "a mało mamy czapeczek niemowlęcych po Gabi" to mu odpisałam "TAKIEJ NIE MAMY :p"

co do ruchów to czuję już wyraźne kopniaczki :) zwłaszcza wieczorami :) kolejny nocny marek mi rośnie w brzuchu oby lepiej sypiał niż Gabi bo Gabi do 5 miesiąca wstawała mi co 1,5h na cyca ....

mam wyniki morfologii ... hematokryt poleciał w dół :no: i tym razem mam jeszcze niski poziom erytrocytów .... :no: z mojego dzidziusia to istny wampir jest .... :-D

reklama
Karlita wypoczęta jesteś??

Ja robię w dużym pokoju i łóżko jest na środku pokoju stół po oknem
hehe
Muszę to teraz na miejsce postawić
chociaż mam inną koncepcję żeby przemeblować i myślę teraz, póki męża nie ma :-D

Do góry