reklama
julka05091985
marzenia się spełniają
szczepionka błonica, tężec, krztusiec jest szczepionką żywokomórkową DTP która powoduje więcej skutków ubocznych i ewentualnych powikłań niż szczepionka martwa DTaP. za dopłatą (chyba 70 zł) zrezygnowaliśmy ze szczepionki żywej na rzecz martwej.
WZW typu B-trzeba bardzo uważać bo w niektórych punktach szczepią jeszcze Euvaxem (szczepionka wycofana na całym świecie ze względu na dużą zawartość rtęci i niebezpieczną) pierwsza dawka jest już po urodzeniu, zobacz czym szczepili Antka. zamiennik to Engerix lub Hepavax-również za Hepavax dopłacaliśmy w przychodni, bo w szpitalu akurat Euvax wycofany i mieliśmy Hepavaxem.
ja akurat temat szczepień miałam przerobiony bardzo dokładnie, miałam też sensowną położną na SR która właśnie pokazywała jak ROZSĄDNIE podejść do tematu bez przeginania w żadną stronę
Dziękuję za pomoc raczej na takie samo rozwiązanie zdecyduję się drugim dzieckiem, chce właśnie wykluczyć te żywokomórkowe szczepionki i te zawierające rtęć ale nie chce tych skojarzonych 5 czy 6 w 1. Dokładnie takiego rozwiązania szukałam :-)
joasienka1
Fanka BB :)
julka-ja z drugim też zrobię tak jak z Alą
mam jeszcze czas ale widzę że była to dobra decyzja.
a Tobie gratuluję bo chyba zapomniałam wcześniej
julka05091985
marzenia się spełniają
julka-ja z drugim też zrobię tak jak z Alą
Dziękuję bardzo i Tobie też gratuluję drugiej dzidzi :-)
klaudia_mama
joasienka a jak nabyłaś te szczepionki DTPa?
zakupiłaś u siebie w przychodni?
u nas wszystkim pociskają pentaxim 5 w 1 czy dziecko zdrowe , czy chorowało ,z tego co wiem to ona jest skojarzona ale nie oczyszczona ( nie aceluralna)
zakupiłaś u siebie w przychodni?
u nas wszystkim pociskają pentaxim 5 w 1 czy dziecko zdrowe , czy chorowało ,z tego co wiem to ona jest skojarzona ale nie oczyszczona ( nie aceluralna)
joasienka1
u nas jest tak że jak pierwsze było to szczepienie w serii to poinformowałam że chcę dopłacić za acekularną. wcześniej tylko pytałam w przychodni czy muszą zamówić czy mają na miejscu bo będę taką brać. i jak przyszłam z Alcią na szczepienie to już pielęgniarka miała przygotowaną tą szczepionkę. to samo z WZW-B.
a potem już górki bo jak raz tą zaszczepiłam to potem już taka sama.
szczepionki 5w1 i 6w1 są płatne więc u nas nie ma opcji żeby wciskali, chyba że Michał ze względu na przebytą chorobę ma za darmo
a potem już górki bo jak raz tą zaszczepiłam to potem już taka sama.
szczepionki 5w1 i 6w1 są płatne więc u nas nie ma opcji żeby wciskali, chyba że Michał ze względu na przebytą chorobę ma za darmo
klaudia_mama
płaciłam 120 zł , napiszę do Ciebie na priv joasienka
nie będę tu robić zamieszania bo mam kilka pytań do Ciebie.
nie będę tu robić zamieszania bo mam kilka pytań do Ciebie.
modlicha83
witam!!
dawno mnie tu nie było
julka - gratuluję ciąży!!
mona - tobie gratuluję synka:-)
My szczepiliśmy tymi skojarzonymi właśnie i na rotawirusy
Co do spania w nocy, Kamil przespał pierwszą noc (nie chciał butelki) jak miał 14 m-cy, od tego czasu jest coraz lepiej (jedynie jak szły mu zęby była masakra)chodzi spać ok 21 i śpi tak do 7-8, budzi się czasem na picie. Odkąd wróciłam do pracy zaczął spać ze mną, przez te zęby właśnie i tak zostało do dziś Co do pieluch - w domu nie nosi, ale często mu się zdarza nasikać, gdzie nie trzeba i czasem myślę, że dam sobie spokój, aż będzie ciepło i wtedy będzie cały czas w majtkach biegał - może szybciej załapie..
dawno mnie tu nie było
julka - gratuluję ciąży!!
mona - tobie gratuluję synka:-)
My szczepiliśmy tymi skojarzonymi właśnie i na rotawirusy
Co do spania w nocy, Kamil przespał pierwszą noc (nie chciał butelki) jak miał 14 m-cy, od tego czasu jest coraz lepiej (jedynie jak szły mu zęby była masakra)chodzi spać ok 21 i śpi tak do 7-8, budzi się czasem na picie. Odkąd wróciłam do pracy zaczął spać ze mną, przez te zęby właśnie i tak zostało do dziś Co do pieluch - w domu nie nosi, ale często mu się zdarza nasikać, gdzie nie trzeba i czasem myślę, że dam sobie spokój, aż będzie ciepło i wtedy będzie cały czas w majtkach biegał - może szybciej załapie..
reklama
kasiadz
witam,
może ktoś ma na sprzedaż laktator MEDELA SWING w rozsądnej cenie?
może ktoś ma na sprzedaż laktator MEDELA SWING w rozsądnej cenie?
Podziel się: