reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
mi.nu my już byliśmy trzy razy na usg bioderek, ale za pierwszym razem miał złe, potem lepsze, za ostatnim dobre i jak będzie miał 8 miesięcy(zanim zacznie chodzić) mamy iść na kontrolne. No i mam go nosić na biodrze, żeby miał szeroko nóżki.

Nie wiem czy można zupke pomidorową już dawać, ale jest od 6 miesiąca zupka pomidorowa w słoiczku. Ja małemu do zupki już kilka razy dawałam pomidora i mu nic nie było i jadł ze smakiem :)

Witam z rańca. Noc, już druga z rzędu, tylko z jedną pobudką. Ale dostała kaszę i może dlatego. Chyba cyc już jej nie starcza. Pogoda się powoli poprawia więc w końcu spacer. Ale mam masę roboty dziś, całą chatę ogarnąć, pranie, ciasto i inne pierdoły. Jutro wesele znajomych. Fajnie, chociaż po obiedzie będę jechać do domu małą nakarmić i uśpić i dopiero wieczorem się zacznę bawić. :-)
Zagłosujcie na tatusia
http://www.bebilon.pl/mama_wra​ca_do_pracy/konkurs_fotografic​zny/glosuj/2288

Witam,

A u nas znowu nocka koszmarna :( Juz mam dośc i chyba sie poryczę :(

Proszę o głosy na pocieszenie :) Gdzieciaki.pl na Facebooku | Facebook

U mnie nocki na razie dwie spoko. Ale wczoraj załadowałam ją kaszą do pełna. Zjadła aż 200 ml. Chyba się nie najada cyckiem i dlatego tak budziła się co 3 godziny. A dziś super. Od 21 do 2 i od 2 do 7. Marzenie. Pewnie jutro jak wrócę z wesela to już mi nie da pospać jak na złość :-)

Kate gratulacje dla córci, że tak ładnie spała:-)
Joasiab współczuję, naprawdę zaczynam doceniać ten mój urlop wychowawczy. Trzymam kciuki abyś przetrwała kolejny dzień i żeby dalej było ci już tylko lżej.
Duży szacunek dla mam, które powróciły do pracy.

Moja siostra przyniosła wczoraj całą torbę zabawek dla Miśka po dziecku swojej znajomej. Prawie każda z tych zabawek wydaje dźwięki, Miki prze szczęśliwy od wczoraj zapomniał o istnieniu mamy;-) a mnie od tych dźwięków już uszy bolą... ale przetrwam, tak jak przetrwałam erę Kotka kłopotka (teraz młody szaleje jak tylko słyszy dźwięki hakuny mataty z Króla Lwa).
U nas niestety pada, a my wybieramy się do dziecięcej hurtowni po matę piankową. Muszę tylko sprawdzić, aby nie miała w składzie formamidu, bo czytałam,że jest to szkodliwe dla dzieciaczków.

u nas noc taka sobie, tzn wczoraj byłam u dentysty wieczorem więc na noc mała dostała mleko modyfikowane i ładnie zasnęła ale o 23.30 obudziła się z bólem brzuszka i nie było mowy o położeniu, w końcu zasnęła u męża na brzuchu i po dłuższej chwili udało się na przenieść ją do łóżeczka gdzie spała do 7.00. Teraz też chyba ucięła sobie drzemkę...

Joasiab współczuje nocek, mam nadzieję że Tomcio da Ci się w końcu wyspać
Gdynianka - udanych zakupów

powoli zaczyna wychodzić słonko więc może dziś wybierzemy się na duższy spacer - dobrze, że mamy już obiadek z wczoraj to przynajmniej to mi odpada

Ostatnia edycja:
reklama
Kate gratulacje dla córci, że tak ładnie spała:-)
Joasiab współczuję, naprawdę zaczynam doceniać ten mój urlop wychowawczy. Trzymam kciuki abyś przetrwała kolejny dzień i żeby dalej było ci już tylko lżej.
Duży szacunek dla mam, które powróciły do pracy.

Moja siostra przyniosła wczoraj całą torbę zabawek dla Miśka po dziecku swojej znajomej. Prawie każda z tych zabawek wydaje dźwięki, Miki prze szczęśliwy od wczoraj zapomniał o istnieniu mamy;-) a mnie od tych dźwięków już uszy bolą... ale przetrwam, tak jak przetrwałam erę Kotka kłopotka (teraz młody szaleje jak tylko słyszy dźwięki hakuny mataty z Króla Lwa).
U nas niestety pada, a my wybieramy się do dziecięcej hurtowni po matę piankową. Muszę tylko sprawdzić, aby nie miała w składzie formamidu, bo czytałam,że jest to szkodliwe dla dzieciaczków.

Ja matę mam ale zabrałam na razie. Bo mała zjada literki. Ostatnio odgryzła część literki I :-)

Do góry