reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

słuchajcie patrzyłam na kalendarz szczepień i teraz w 7-8 tyg powinien maluszek dostać aż 3 zastrzyki czy tak jest? tak miałyście? bo jest możliwość by były tylko dwie....
idziemy w poniedziałek i nie wiem czego się spodziewać...

reklama
Gosiula85 ja ostatnio jak jest juz cieplej, na plusie to daje jeden kocyk mniej. Przy mrozach poza kombinezonem, przykrywalam malego taka kolderka z kompletu do wozka i na to jeszcze kocyk polarowy.

A teraz, od paru dni kocyka juz nie daje tylko kołderka, zapinam ten ochraniacz wózkowy na wierzch i w droge.A ubranka to na razie standardowo- jeszcze zimowo, a wiec czapka cienka, grubsza, kombinezon itd

Pamietam ze z poprzednim maluchem tez mialam zawsze dylematy przy zmianach pogody, porach roku itd

Jedno wiem na pewno- zawsze (zimą) klade na spód wózka dodatkowy kocyk. Dziecko lezy w bezruchu i od dolu moze "ciagnac " zimno. Oczywiscie latem kocyk wyciagam.

Teraz tez bede sie na nowo głowila co tu małemu zakladac...Nie dobrze jest przegrzac a i cieplo musi przeciez byc maluszkowi.

martus88- tak. 3 wklucia, 2 w udka i 1 w ramie:-(

martus ale zawsze jak chcesz mozesz wziasc szczepienie 5w1 i wtedy 1 uklucie no ale placisz za to.

asiak no to podziwiam mnie by szlag trafil chyba zreszta ja wysiadam jak z miska ide.

co do przewijania w nocy u nas sie juz unormowalo gora 3 pieluchy sa ale toska mi sie budzi przy przewijaniu :( a czasem w nocy zrobi kupsztala po cycu :-(. zazwyczaj budzi sie miedzy 1-2 a pozniej kolo 4

malutk_a a ile Ty płaciłaś za takie szczepienie? i to się w aptece kupuje czy na miejscu w przychodni? nie mogę się dodzwonić do mojej przychodni;/....

Ribi -- dobrze ze juz nie boli Maciusia brzuszke...
zielona-- zazdroszcze fajn ej nocki.. u nas od 4 rano standard.. pierdki, papu.. pielucha.. bekniecie.. papu.. tuli tuli i lulu.. i standard ostatnio 6:45 -- mamo juz wstałem
Asia K-- ciekawy miałas dzien.. niezazdroszcze...
wszystkiego naj kochanym 2 miesieczniakom :)

my juz po spacerku.. dzis u nas -2 ale wiaterek jest wiec spacer króciutki Tomek juz spi za scianą.. a Kubusiek sie jeszcze weranduje przy otwartym oknie...
ja kozystam z chwili i nic nie robie.. dzis obiadu znów nie bedzie.. nie mam siły i ochoty jajka są zawsze mozna ugotowac:)
Kurcze niewiem co z tym Kubusiem ciagle od 4 do 6 nie spi dzien w dzien.. jeszcze zeby lezał spokojnie.. a to niewie gdzie ma sie wsadzic.. jedyne co lubi to chodzenie.. i zeby go wpozycji pionowej nosic.. bo on by wszedzie chciał byc.. a najlpiej krok w krok za Tomkiem to juz Kubus w niebie :)
normalnie nawet kawe piłam na stojaco dzis bo przeciez ksieciunio nielubi jak sie siedzi..
Tomka udało mi sie o 5 rano wysadzic na sedes i zrobił siku :) cała noc i pielucha sucha .. rano znow sie udało i zrobił jeszcze Kupe.. coraz lepiej nam idzie z pielchuami no ale jak nie wyłapie to nasika i nie powie....
w domu mam bałagan ale puki sie nie zaczepiam nie mam zamiaru nic robic:)

Ja szczepiłam dzisiaj i mały miał dwa wkłucia. Za szczepionkę płaciłam 113zł, tą oczyszczoną. A drugie wkłucie to była szczepionka na żółtaczkę. U nas się płaci w przychodni.

Witajcie :)

Ale u nas dzisiaj cieplutko :) +5 i słoneczko. Spacerek super :)

Ja za szczepienie płaciłam 146 zł.

AsiaK podziwiam cię. Ja to chyba dawno bym nerwicy dostała :)

martuś- 3 wkłucia są wtedy jak się zdecydujesz na te bezpłatne,a mozliwość 2 wkłuć jest wtedy gdy zakupisz tą szczepionkę 5w1 u mnie- 133zł(ale juz jak się zdecydujesz na te 5w1 to musisz tak szczepić,a to są w sumie 4 szczepienia do 14 m-cy zycia dziecka. i wtedy masz jedno bezplatne na zółtaczke i to drugie (5 w 1),a jeszcze jest szczepionka 6 w 1 to jedno wkłucie ale 240 zł kosztuje bo i zółtaczka tez tam jest(grójec,moze u Ciebie w Radomiu taniej bedzie).
U mnie jest tak ze umawiam się na szczepienie ,dzwonię do ośrodka i umawiam się na konkretny dzien(kiedy szczepia zdrowe dzieci)i na wizycie doktor bada i wypisuje recepte,a ze apteka w budynku przychodni...to jakoś jest,ZadzwoN i zapytaj się jak to wygląda u Ciebie

AsiaK-wow..niezle ...dobrze ze meliska była....

reklama
biala moj Wiktor podobnie jak Twoj Kubutek- nosic oczywiscie ale chodzic koniecznie! Nie daj żeby przysiasc chociaz odrobinke, chociazby jednym półdupkiem...wrzask i kręcenie!

Normalnie terroryści nam rosna i to na wlasne życzenie...bo przeciez same tak przyzwyczailysmy;-(

Do góry