reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
no i d...pa. Byłam na IP, odszedł mi czop śluzowy. w kolejce na IP skurcze miałam regularne co 5 minut, pózniej co 10minut i zmieniało się natężenie. Badanie rozwarcia bolało jak cholera, robiły mi je jakieś dwie studentki a lekarz się przyglądał.
Na KTG skurcze małe, a mnie teraz boli aż pupa jak mnie zlapie.
Dziewczyny jak się odczuwa skurcze porodowe? bo ja już zglupiałam. Boję się, że znowu jak się będą nasilać to już nie pojadę bo wstyd mi że panikuje:(

Ribi- ekstra!!!!

Ostatnia edycja:
No to Ribi się doczekała i tuli już swojego Maciusia:-)

ferulka byłaś na Kamieńskiego? USG nie robili? Ciężko opisać skurcze porodowe, może narazie dzieciątko wbija Ci się w kanał, skoro zapisały się tylko słabe skurcze. A co z rozwarciem?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny
urodzilam wczoraj synka o 1.43 w nocy ,Patryk wazyl 4,485kg,wczoraj po poludniu juz bylam w domku,odezwe sie pozniej bo nic nie spalam od porodu

Oczywiście jestem w 2paku :-(
Chciałabym żeby żaba wyskoczyła dzisiaj - zarówno ja jak i mąż mamy w dacie urodzin 5 więc byłoby miło ;-)
Dzisiejsza nocka aż nie do uwierzenia - zawsze się budzę często co godz - 1,5 czyli już od 1 w nocy a dzisiaj wstałam dopiero o 3.40 :-)
Więc jestem wyspana i wypoczęta -> gotowa do porodu :-) więc Żaba wyłaź !!!!

Gogi8: byłam na Kamińskiego. Ze stresu nie pytałam o rozwarcie:( chyba brak bo lekarz coś mówił, ze pozamykane. Teraz jest remont tej starej IP, obok jest jakaś w zastępstwie. Położne bardzo miłe:) USG nie robili.
Może faktycznie dziecko wchodzi w kanał, bo czuje takie rozrywanie bioder. Mam nadzieję, ze to juz niedługo.

no i d...pa. Byłam na IP, odszedł mi czop śluzowy. w kolejce na IP skurcze miałam regularne co 5 minut, pózniej co 10minut i zmieniało się natężenie. Badanie rozwarcia bolało jak cholera, robiły mi je jakieś dwie studentki a lekarz się przyglądał.
Na KTG skurcze małe, a mnie teraz boli aż pupa jak mnie zlapie.
Dziewczyny jak się odczuwa skurcze porodowe? bo ja już zglupiałam. Boję się, że znowu jak się będą nasilać to już nie pojadę bo wstyd mi że panikuje:(

Ribi- ekstra!!!!
spokojnie ja bylam 3 razy na IP 2 razy mialam skurczeregularne mowili ze symuluje i ze to nie porodowe- potem okazaLO sie ze jednak porodowe.. a tylek mnie bolal- rozsadzal dopiero po oxytocynie.. ale ogolnie u mnie bylo brak prawidlowej akcji porodowej wiec moze u Ciebie jednak sie zaczyna?

reklama
Super, że Ribi już tuli Maciusia, pewnie ledwie żyje dziewczyna...

Bedismall - szybciuteńko już jesteście w domku. Witamy!
Gogi - co nie wytrzymamy, jak wytrzymamy! To już ostatni wiraż i prosta :-)

Przed chwilką przyszedł listonosz z paczką z Milpolu i przywiózł ochraniacz do łóżeczka. Jest cudny. Miś z sercem w jasnym beżu :-) Reszty pościeli nie brałam, bo dostaliśmy chyba z 7 kompletów w spadku :-D

Idę się położyć, bo mała coś za bardzo się dobija

Do góry