reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

dokładnie tak! żeby jeszcze ta ilość poszła w jakość ;-)

tak się bawiłam naszą listą styczniówek, dopisałam do niej parę osób, których brakowało (choć pewnie nie wszystkie) i wyszła mi lista 99 dziewczyn, w tym nierozpakowanych 45. 23 z nich ciągle się udziela, a reszty nie kojarzę...
Nie przypuszczałam, ze tak nas dużo :szok:

reklama
Mnie zabka zapraszała bo leżała w szpitalu, gdzie i ja mam rodzić, dzisiaj wychodzi to może ją w końcu zastąpię :)
Strasznie jestem tez ciekawa co mi dzisiaj gin powie hahaha

Ja zauważyłam, że dużo kobietek z listy się wcale nie udziela, piszę co jakiś czas PW co u nich, to niektóre sobie o nas przypomną, inne nawet nie odpiszą...

Właśnie wróciłam ze sklepu, przy okazji Nicole wzięłam spod szkoły bo już kończyła lekcje. Myślę, że może i po Magdę się zaraz przejdę co trochę ruchu będę miała. Mąż śpi bo rozkłada go grypa chyba to sobie pójdę ten kawałek.

Dobra, idę się ubrać co się dokulam na czas :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a pozatym dziewczynki zawsze razniej jak nas kilka zostalo niz jakby jedna moze byc tak, ze te ktore maja teramin pod koniec urodza po kolei fajnie by bylo :-)
Właśnie zerknęłam na listę styczniowych mam i wg. niej dziś powinna rodzić Ribi :-) czyli może uda się jej w terminie.
Ja już prawie po sprzątaniu, obrus zaścielony, świeczki stoją tylko musiałam laptopa przenieść do kuchni i mi teraz niewygodnie :-) Jeszcze kąpanie i mogę spokojnie czekać na kolędę. Chyba pierwszy raz od początku pobytu w domu mam tak czyściutko :-)
Może poproszę księdza o jakieś wstawiennictwo na górze aby małą pogoniło już dziś na ten świat :-)
monia-t - no to jest nas 100 bo nie mogę siebie znaleźć na liście a powinnam być 20 stycznia :-)

Ostatnia edycja:
to ja jestem 102 :-)
jaki piękny dziś dzień na rodzenie, może jeszcze kilka z nas się załapie. Ja już coraz bardziej się niecierpliwię ale z drugiej strony patrząc na to co mnie czeka wcale mi niespieszno

Gosiu- gratulacje - wszystkim życzę tak szybkich porodów
Ribi- w końcu piłka i winko podziałały :-) chyba też muszę spróbować

Ja piłki nie mam ale wczoraj wypiłam ostatni kieliszek winka więc mam nadzieję, że mnie pogoni tak jak Ribi :-)
Jestem przygotowana na poród. Mam czyściutko w domu, poprasowane, zapas jedzenia w zamrażalniku, umyta, ogolona, zaraz zrobię paznokcie, brwi, spakuje kosmetyczkę i jutro heja mogę spokojnie iść do szpitala. Mam nadzieję, że zasnę z wrażenia wieczorem i że rano nie załapię mega cykora. Bo jak dobrze pójdzie to może już jutro będzie ten dzień. Chociaż ja nadal mam nadzieję, że nie będzie aż tak boleć (naiwniaczka) :-).

Kate, samantaa, malutka... - 99 wyszło już po dodaniu was :)
samantaa - przypomnij mi proszę, ty spodziewasz się córeczki czy synka, bo nie pamiętam :(
ewcia - ci nasi mężowie... nie mogli sobie wybrać lepszej pory na chorowanie
zobaczymy, co powie lekarz mojemu

a ja nie mam natchnienia na sprzątanie nic a nic...

włączyłam sobie nową płytę SDM i od razu lepiej :)
nadziwić się nie mogę, że oni ciągle nagrywają nowe piosenki...

Monia-t mnie tam na tej liście też nie ma :-( Już wcześniej zastanawiałam się co trzeba zrobić, do kogo napisać żebym się na niej znalazła, jak to jest?

Przespałam się 1,5 godzinki a tu taka niespodzianka z Gosią. Ale miała dziewczyna speeda, ja też tak chcę!

u nas dziś była położna na 4 wizycie i w czwartek jedziemy na ostatnią i zważyć malutką. Pępek się goi ale nie wiadomo czy się wchłonie i jak się nie wchłonie to za 2 tygodnie idziemy do pediatry by nakleiła nam plasterek antyprzepuklinowy żeby mala nie miała wentylka zamiast pępka;)

Od wczoraj mam aniołka w domu:) tylko by jadła i spała, co w porównaniu z poprzednimi dniami to aż cud heh ;)

reklama
posyłam gorące buziaki dla Fogii i Ribi

aby wszystko się u Fogii i maluszka ułożyło i aby szybko wrócili do domku

Ja po spacerku, pierwszy raz sama
ciężko się wchodzi po schodach i trzyma drzwi jednocześnie, ale cóż...

Do góry